Makelsan, Bulgaristan'a Teknoloji Satıyor! Kesintisiz Güç Kaynağı konusunda üretici firma olan Makelsan, kazandığı ihale ile "Bulgaristan Sağlık Bakanlığı"nın altyapısını koruyacak. Bulgaristan Sağlık Bakanlığının 260 hastanenin bilgi-iletişim sistemi için açtığı ihaleyi kazanan Makelsan, Bulgaristan'a Makelsan markalı 260 adet 3kVA'lık Ups gönderiyor. İhracat ayağıyla Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceklerini söyleyen Makelsan Yönetim Kurulu üyesi Hasan Soylu "Makelsan yerli üretim yapan bir firma. Ancak sınırlarını dünya çapında genişletmek için yatırımlarını güçlendiriyor. Bulgaristan Sağlık Bakanlığı ile yapılan anlaşma ve benzerleri Makelsan olarak hedefimizdir" dedi. 1976 yılında kurulan Makelsan, kendi markası altında Otomatik Voltaj Regülatörleri, İnverter, Converter ve Batarya Şarj Cihazlarının üretimini gerçekleştirdi. Yerli üretim yapmasının ve bunu başta Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Avrupa olmak üzere, dünyanın 20 ülkesine ihraç etmesinin yanı sıra, dünyanın bir numaralı güç kaynağı üreticisi olan APC (American Power Conversion) ile 2000 yılında HPP (High Power Partner) Türkiye temsilciliği anlaşmasını imzaladı.
(31 Mayıs 2005)
Windows XP'den Kişisel ve Kamusal Wi-Fi Ağlarına Destek Microsoft, en yüksek kablosuz güvenlik standartlarına sahip Wi-Fi Protected Access 2'yi (WPA2) Microsoft Windows XP Service Pack 2'ye (SP2) eklediğini açıkladı. Kişileri ve kurumları mobil tehditlerden korumak için yeni bir standart sunan servis, internet üzerinden ücretsiz olarak yüklenebiliyor. Wi-Fi Alliance standardına sağlanan bu destekle kamu kuruluşlarına, sağlık kurumlarına ve güvenlik konusunda hassas işletmelere, kablosuz ağlarını ilk defa bir plana göre yerleştirme imkanı tanınıyor. Wireless Provisioning Services Information Element'e (WPS IE) de destek sağlayan yazılım, kablosuz Internet servis sağlayıcılarının güvenli Wi-Fi hot spotlara geçiş yapabilmesini sağlıyor. Bu süreçte güvenli olan ve olmayan Wi-Fi ağlar, tek bir ağ altyapısı üzerinden geçiş sağlayabiliyor. Microsoft'un Windows Networking & Device Technologies Başkan Yardımcısı Jawad Khaki, kullanıcıların ve kurumların hızla büyüyen kablosuz bilgi işlem sürecinde, kablosuz ağlara girdiklerinde bilgilerinin güvenliğinden emin olmak istediklerine dikkat çekerek, "Microsoft olarak, kullanıcıların kablosuz ağlardaki güvenliğine yönelik son standartları içeren bu güncelleme ile güvenlik konusundaki taahhütlerimizi bir kez daha yerine getirdik" dedi. (31 Mayıs 2005)
İpek Ailesi'ne Katılan Yepyeni Ürünler Özel Bir Geceyle Tanıtıldı Ekonomik şampuan üretiminde pazar lideri Canan Kozmetik İpek markası ile yepyeni ürünler geliştirdi. İpek ailesine yeni katılan "İpek Bebek Şampuanı", "İpek Krem", "İpek Losyon" ve yenilenen formülü ve ambalajıyla "İpek Saç Jölesi" Çırağan Sarayı'nda 28 Mayıs akşamı düzenlenen özel bir geceyle tanıtıldı. Sunuculuğunu Ceylan Saner'in gerçekleştirdiği, geniş bir davetli grubunun katıldığı gecede, İstanbul Devlet Opera ve Balesi solist sanatçıları özel koreografili bir dans şovu sundu. Ürün tanıtımlarının ardından, pop müziğinin değerli sanatçısı Deniz Seki de, yepyeni şarkılarıyla geceye renk kattı. Kozmetik sektöründe 24 yıldır faaliyet gösteren Canan Kozmetik, renkli ve eğlenceli bir geceyle tanıttığı bu yepyeni ürünlerle yine kalite-ekonomi dengesini sağlayarak, şampuan pazarında elde ettiği başarıyı sürdürmeyi hedefliyor. (30 Mayıs 2005)
TÜBİSAD’ın Yeni Başkanı Orhan Göksal Oldu Türkiye Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜBİSAD), 27 Mayıs Cuma günü Genel Kurul toplantısı yaptı. Dernek üyesi firmaların temsilcilerinin katıldığı Genel Kurul’da, uzun süredir başkanlık yapan Erol Bilecik’in, bu görevi Doğan Online (DOL) İcra Kurulu Başkanı Orhan Göksal’a devretme kararı oybirliğiyle kabul edildi. Uzun süredir TÜBİSAD başkanlığı yapan Erol Bilecik, sonuçtan son derece memnun olduğunu; Orhan Göksal’ın, bugüne dek kazanılan başarıları artırarak sürdüreceğine yürekten inandığını ifade etti. Erol Bilecik ayrıca, yönetim kurulu üyesi olarak çalışmalarına devam edeceğini açıkladı. TÜBİSAD’ın yeni başkanı Orhan Göksal ise TÜBİSAD başkanlığı için aday gösterilmekten ve Genel Kurul tarafından başkan olarak seçilmekten büyük onur duyduğunu belirtti. TÜBİSAD’ın kurulduğu dönemden bu yana kurumsal bir yapı içerisinde çalışmalarını yürüttüğünü söyleyen Göksal, daha önce oluşturulan strateji doğrultusunda çalışmalara devam edeceğini açıkladı. Orhan Göksal, “Yeni çalışmalarla ilgili bilgileri önümüzdeki dönemde adım adım açıklayacağız. BT sektöründe gidilecek çok yol var. Gelişmeyi sağlayacak temel taşları nasıl oluşturabileceğimiz konusuna konsantre olmaya çalışıyoruz,” dedi. (31 Mayıs 2005)
Akaryakıtta, World Kontör Kampanyasının Süresi Uzadı Kredi kartı pazarının lideri World, akaryakıt sektöründe gerçekleştirdiği kampanyalarla Worldcard sahiplerine özel olanaklar sunmaya devam ediyor. World'ün Nisan ayında başlayan ve büyük ilgi gören kontör kampanyası, akaryakıt sektöründe Haziran ayının sonuna kadar devam ediyor. Worldcard sahipleri, akaryakıt alışverişlerinde Worldcard'larını World üyesi istasyonlarda ne kadar çok kullanırlarsa o kadar çok kontör ve Worldpuan elde ediyorlar. Worldcard, kullanıcılarına Haziran ayının sonuna kadar yaptıkları akaryakıt alışverişlerinde sadece Worldpuan kazandırmakla kalmıyor, Turkcell'den konuşma süresi veya Turkcell Hazırkart'tan kontör de hediye ediyor. Her 50 YTL'lik akaryakıt alışverişi, 2,5 dakika konuşma süresi ya da 10 kontör kazandırıyor. Worldcard, Haziran ayında da kazandırmaya devam ediyor. (30 Mayıs 2005)
Bosch'tan Gelecek Nesiller İçin Anlamlı Müzayede Yaşama verdiği önemi her zaman ön plana tutan Bosch, eğitim ve çevre konuları çerçevesinde imza attığı sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz yıl düzenlenen Tünel Art Festivali'nde birer sanat eserine dönüştürülen soğutucular için Kemer Golf & Country Club'da birçok seçkin davetlinin katıldığı bir müzayede düzenlendi. Gecede müzayededen elde edilen gelir, Bosch ve TEGV'in birlikte yürüteceği eğitim programına aktarıldı. Melis Sökmen'in de şarkılarıyla renk kattığı gecede düzenlenen müzayedeyi Uğur Batur yönetti. Özel etkinlik hakkında açıklama yapan Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer Cansın; "Tünel Art aktivitesi sadece bir festivalle sınırlı kalmayacak kadar değerliydi bizler için. Bu aktivitede birer sanat eseri haline dönüştürülen soğutucularımızın katkı sağladığı bu projemizde amacımız, "geleceğimiz olan çocukların eğitimine" elimizden geldiğince katkıda bulunmak. Ülkemizde bu konuda önemli çalışmalarıyla bilinen TEGV ile yaptığımız işbirliğinin de onlara umut dolu bir gelecek hediye edebilmekte vesile olmasını diliyoruz. Umut ediyoruz ki bu tip projeler artarak devam eder. Çünkü lider ve aydınlık bir Türkiye için eğitimin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz." dedi. Organizasyondan elde edilen gelir ise yine eğitime destek vermek amacıyla BOSCH - TEGV Tasarruf bilinci projesi aktarıldı. (30 Mayıs 2005)
Nortel ve IBM'den, Ortak Geliştirme Merkezi Kurulmasına Yönelik Stratejik Geliştirme Anlaşması Nortel ve IBM, çeşitli pazar segmentlerinde, özel yapım ürünleri desteklemek için bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu. Söz konusu işbirliği kapsamında şirketler, teknoloji, araştırma ve servis ilişkisinin ilk adımı olarak yeni ürün ve servislerin tasarımı ve geliştirilmesi için Kuzey Carolina'da Nortel-IBM Ortak Geliştirme Merkezi'ni hayata geçirecek. Nortel CEO'su Bill Owens konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada IBM ile yapılan anlaşmanın, büyümek için ortaklıklar kurma stratejilerinin çok önemli bir parçası olduğunu belirtti. Owens şunları söyledi: "Başlıca ortaklarından biri sıfatıyla IBM ile birlikte çalışmak, tamamen yeni bir Ar-Ge işbirliği düzeyine ulaşmamız yolunda son derece önemli bir adım. Bu işbirliği Ar-Ge maliyetlerimizi düşürmenin yanı sıra ürünlerimizi daha hızlı piyasaya sürmemize ve daha fazla müşteriye daha hızlı hizmet götürmemize yardımcı olacak." (29 Mayıs 2005)
Touristica, Franching Acenta Sayısını 16'dan 30'a Çıkartıyor Touristica Seyahat Acentası, 16 olan franching seyahat acenta sayısını, yıl sonunda 30'a çıkartmayı hedefledi. İstanbul, Ankara, Kayseri, Gaziantep, Trabzon Eskişehir, Konya'da franching acentaları bulunan Touristica Seyahat Acentesi, önümüzdeki günlerde Antalya, Kuzey Kıbrıs, Adana, Bursa ve İzmir acentalarını da bünyesine katıyor. Touristica Seyahat Acentası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Temel, franching acentalarını kendi iş ortakları olarak gördüklerini ve 2006 yılında, Mısır, Tunus, Dubai, Fas, Hollanda, İtalya, Prag, Fransa, İspanya, ABD'nin aralarında bulunduğu ülkelere outgoing organizasyonuna başlayacaklarını ifade ederek 2006 yılında yurtdışına lisan kursları düzenleyeceklerini ve önümüzdeki yıllarda yurtdışındaki birçok tur operatörüyle işbirliği yapmayı hedeflediklerini belirtti. (29 Mayıs 2005)
“Cheetos Batman”, 2005 Yazına Damgasını Vurmayı Hedefliyor Çocukların gözde mısır cipsi Cheetos çocukları şaşırtmaya devam ediyor! Merakla beklenen yeni Batman filminin gösterime girmesinin hemen öncesinde raflardaki yerini olan yeni “Cheetos Batman” Bat-arang şekli ve nefis baharat lezzeti ile bu yaz çocukların elinden düşmeyecek. Baharat aromalı lezzeti, 50 YKr’luk uygun fiyatı ve Batman’ın silahı olan Bat-arang şekliyle dikkat çeken yeni Cheetos Batman’ın sürprizleri bunlarla da sınırlı değil. Çocuklara yaz boyu heyecan ve macerayı bir arada yaşatacak olan Cheetos Batman, yüz binlerce Batman maskesi, Batman şapkası ve T-shirt’ü kazandıracak. Sınırlı sayıda üretilen Cheetos Batman ürünlerinden birini alıp bir Batman hediyesini kazandıktan sonra yapılması gereken şey ise çok kolay: ürünün içinden çıkan kuponu herhangi bir satış noktasına bırakmak ve 1 hafta sonra aynı noktadan hediyeyi teslim almak. (30 Mayıs 2005)
Yönetim ve Pazarlama Gurusu Axelrod, DHL Ailesi İle Buluştu Yönetim alanında yüksek bilgi birikimine ve uluslararası deneyime sahip dünyanın önde gelen gurularından Daniel L. Axelrod, DHL Türkiye müşterileri ile DHL Türkiye'nin düzenlediği müşteri yemeğinde buluştu. Düzenlenen davette Axelrod, "Yönetim ve Yanlış Yönetim Tarzları" sunumunu gerçekleştirdi. Uluslararası Lojistik ve Ekspress Taşımacılık Sektörü'nün lideri DHL Türkiye'nin katkılarıyla ilk kez İstanbul'a gelen Axelrod, DHL Türkiye müşterileri ile buluştuğu gecede uzmanlık deneyimlerini de davetlilerle paylaştı. 1993 yılında Değişim ve Çatışma Yönetimi konusunda dünyanın en saygın danışmanlık şirketinden biri olan 'The Adizes Institute'ye (www.adizes.com) katılan Daniel Axelrod Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 20 yıl boyunca Asya ve Avrupa'nın, Tokyo, Brüksel ve Londra olmak üzere birçok merkezinde bağımsız yönetim danışmanı olarak çalıştı.
(29 Mayıs 2005)
Netsis'in Yeni Ürünü “NetİK” Pazara Sunuldu Yerli yazılım pazarının öncü kuruluşu Netsis, şirketlerin en önemli kaynağı olan çalışanların, etkin ve verimli yönetimini sağlayacak Netsis İnsan Kaynakları çözümünü hizmete sundu. Netsis tarafından geliştirilen İnsan Kaynakları (NetİK) çözümü ile çalışanların verimliliği, başarı analizleri gibi çeşitli bilgiler raporlanırken, mevcut personel, ilgili iş süreçleri ve gelişimiyle ilgili verilerin takibi de kolaylaşıyor. Şirketin temeli olan çalışanların, kurumsal rekabette belirleyici rol oynadığı fikrinden hareketle tasarlanan çözüm sayesinde, insan kaynakları yatırımlarını optimize etmek mümkün kılınıyor. İşe alımdan, performans değerlemeye tüm süreçleri kapsayan çözüm, hedeflere ulaşmadaki tüm adımları raporlayan bir karar destek sistemi sunuyor. Tüm sektör ve ölçeklerdeki şirketlerin gereksinimlerine göre farklılaştırılabilen NetİK, yedi ayrı modülden oluşuyor. Şirket karlılığına etki edecek insan kaynakları stratejilerin belirlenmesini destekleyen çözüm, işe alım, eğitim planlarını ve mevcut organizasyonun etkin yönetimini sağlıyor. NetİK’nın tanıtımı, 25 Mayıs'ta İzmir Hilton'da, 26 Mayıs'ta da İstanbul Hilton'da yapıldı. “En değerli yatırımınızı nasıl yönetiyorsunuz?” başlıklı tanıtım toplantılarında, ürüne ilişkin teknolojik ve uygulamaya yönelik anlatımların yanı sıra, Netsis’in insan kaynakları yönetimi vizyonu da paylaşıldı. Toplantılar, 200’ü aşkın profesyoneli ağırladı. (27 Mayıs 2005)
Intel'den Yeni Çift Çekirdekli İşlemciler Intel, ev ve ofis bilgisayarları için iki yeni platformunu piyasaya sundu. Yeni donanım ve yazılım özelliklerine sahip bu platformlar, son kullanıcıların bilgisayar üzerinde aynı anda birden fazla işlemi yerine getirmelerini sağlarken, kurumların da bilgisayar güvenliği ve sistem yönetimini geliştirmelerine imkan tanıyor. Intel'in yeni işlemcilerini, işlemci ve bilgisayarların diğer parçaları arasında köprü görevi gören yonga setlerini, iletişim yongasını, yazılım ve diğer teknolojilerini birleştiren bu yeni platformlar, son kullanıcıların ve kurumların ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı. Intel Dijital Kurumsal Grup Başkan Yardımcısı ve İş İstemcisi Grubu Genel Müdürü Robert Crooke, yeni platformlarla ilgili olarak; "Intel'in yeni ev ve ofis platformları, insanların çalışma, iletişim, eğlence ve oyun anlayışlarını değiştirecek yeni bir bilgisayar döneminin başladığına işaret ediyor. Yeni platformlar, ev ve ofis kullancıları için faklılaştırılmış özelliklere sahip ve bu pazar segmentlerine kullanım kolaylığı sunuyor." dedi. Daha fazla bilgi için www.intel.com/reseller adresini ziyaret edebilirsiniz. (27 Mayıs 2005)
Efes'in Bir Işık Yaktığı "Geleceğin Sanatçıları", Parlamaya Başladı Kurulduğu 1969 yılından bu yana kültür ve sanata sürekli destek vererek, ülkemizde sanatın gelişimine katkıda bulunan, Türkiye'nin uluslararası markası Efes Pilsen, önemli bir projeye daha imzasını attı. Geçtiğimiz yıl 35. yıldönümü kapsamında İstanbul Gelişim Orkestrası'yla gerçekleştirilen konserden elde edilen gelir, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte yürütülen "Geleceğin Sanatçılarına Bir Işık da Siz Yakın" kampanyası kapsamında, sanat eğitimi alacak öğrencilere aktarıldı. Kampanya kapsamında sanat eğitimi alan öğrenciler, geçen bir yıl boyunca gördükleri eğitimi, verdikleri konserde izleyenlerle paylaşarak kutladılar. 23 Mayıs tarihinde FMV Işık Lisesi'nde gerçekleştirilen konserde duygusal anlar yaşandı. Öğrenciler, performanslarıyla izleyenleri etkilerken projenin ne kadar önemli bir değer taşıdığını da bir kez daha göstermiş oldular. (27 Mayıs 2005)
InfoSecure, Türkiye’deki Şirketlerin En Sık Karşılaştıkları Güvenlik Açıklarını Yayınladı Bilgi Güvenliği Denetim ve Danışmanlık hizmetlerinde Türkiye’de lider firma olan InfoSecure, 2004 yılında Türkiye’deki şirketlerin ve kurumların en çok karşılaştıkları güvenlik açıklarını 24 Mart Perşembe günü yayınladı. InfoSecure ekibinin denetim ve danışmanlık yaptığı firmalar çerçevesinde hazırlamış olduğu raporda ilk 10 güvenlik açığı aşağıdaki şekilde belirtilmiştir.
1. Hatalı Kablosuz Ağ Yapılandırması
2. Hatalı Yapılandırılmış Sanal Özel Ağ (VPN) Sunucuları
3. Web Uygulamalarında SQL Sorgularının Değiştirilebilmesi
4. Web Uygulamalarında Başka Siteden Kod Çalıştırma
5. Kolay Tahmin Edilebilir Şifrelere Sahip Kullanıcı Hesapları
6. SNMP Servisi Kullanımı
7. Güncellemeleri Yapılmamış Web Sunucusu
8. İşletim Sistemi ve Uygulamaların Standart Şekilde Kurulması
9. Hatalı Yapılandırılmış Saldırı Tespit Sistemleri
10. Güvenlik Duvarı Tarafından Korunmayan Sistemler
(27 Mayıs 2005)
e-kolay.net’in Yeni Tasarımı, Kullanıcılara Ödüller Kazandırıyor Türkiye’nin lider İnternet içerik ve erişimi sağlayıcısı e-kolay.net, Türkiye’de bir “ilk”e daha imza atarak, yenilenmesi kararlaştırılan anasayfası için hazırlanmış 4 ayrı tasarımı, İnternet kullanıcılarının seçimine sunuyor. e-kolay.net tarafından düzenlenen ankette, kullanıcılar, beğendikleri tasarıma oy vererek karar aşamasında doğrudan yer alıyorlar. 26 Mayıs – 6 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek anket sonunda en çok oy toplayan tasarım, e-kolay.net’in yeni anasayfası olarak yayına girecek. Dinamik yapısıyla beğeni kazanan e-kolay.net, yaratıcılığını ve özgün kurgusunu, yeni anasayfasıyla da yansıtmayı hedefliyor. İnternet kullanıcılarının, aradıkları her türlü içeriğe kolaylıkla ulaşmalarını sağlayacak şekilde üretilen yeni tasarımlar, aynı zamanda e-kolay.net markasının genç yüzünü de simgeliyor. e-kolay.net’in dünyanın önde gelen tasarım firmalarından Landor ile işbirliği yaparak geliştirdiği çalışmalar, İnternet kullanıcılarının görsel ve işlevsel gereksinimleri düşünülerek hazırlanmış. e-kolay.net’in anasayfa oylamasına katılan İnternet kullanıcıları, birçok özel armağan kazanma fırsatını da elde ediyor. Ankette oy kullananlardan bir kişi, Akdeniz sahillerinde iki kişilik yaz tatili kazanacak. 15 kişi de e-kolay.net’ten armağan sepeti alacak. (27 Mayıs 2005)
Siemens Akademi Eğitimleri Başladı... Yeni teknoloji ve küresel koşullar ortamında rekabet etmeyi öğrenmek isteyen profesyoneller için yaratıcı, yenilikçi ve farklı bir Öğrenme Merkezi olarak tasarlanan Siemens Akademi, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde, ABD ve Avrupa'nın tanınmış üniversiteleri, araştırma merkezleri ve profesyonel örgütleriyle koordinasyon halinde hizmet verecek. Profesyonel eğitime sağlık programlarıyla başlayan Siemens Akademi, eğitim programıyla başta hastane yöneticileri, yönetici hekimler ve hemşireler olmak üzere, sağlık sektörü ile bağlantıda bulunan tüm aktörlere, kendi hedefleri ve vizyonları kapsamında gelişim sağlamayı, problemlerine çözüm ortağı olmayı, kişisel gelişimlerini ve kariyerlerini planlayıcı hizmet sunmayı hedefliyor. Bu çerçevede Siemens Akademi eğitim programlarına 25 Mayıs 2005 tarihinde, Avusturya'da bulunan University of Medical Informatics (UMİT)'in sağlık bilimi dalındaki master programlarının tanıtılmasıyla başlandı. Aynı gün The Marmara İstanbul'da düzenlenen Sağlık Politikaları Forumu ile Avrupalı uzmanların deneyimleri katılımcılara aktarıldı. (26 Mayıs 2005)
Omni, 'Dubai The Hotel Show 2005'e Damgasını Vurdu Vectron Dubai distribütörlüğü ile sınırlarını Ortadoğu'ya kadar genişleten Omni, 22-24 Mayıs tarihleri arasında 6.'sı gerçekleştirilen 'Dubai The Hotel Show 2005'e katıldı. Dubai Uluslararası Sergi Merkezi'nde düzenlenen ve dünyanın 30'dan fazla ülkesinden 306 firma ve 5 bin ziyaretçinin hazır bulunduğu fuarda, Omni, dünyanın en kaliteli otel, restaurant, cafe&bar, fast food otomasyon sistemi olan Vectron ürünlerini tüm dünyaya tanıtma fırsatı yakaladı. Omni Genel Müdürü Fırat Ertan, Omni'nin Cebit 2005'in de sektöründe tek Türk katılımcı firması olduğunu ve bu yıl Dubai'de 6.'sı düzenlenen The Hotel Show 2005'e katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Ertan, sözlerine şöyle devam etti: "Dubai The Hotel Show 2005, eğlence ve konuk ağırlama sektörünün profesyonellerini buluşturdu. Biz de Omni olarak otel, restaurant, cafe&bar, fast food otomasyonunda Türkiye ve Kıbrıs'da pazar lideri olduğumuz Vectron sistemlerimiz ile katıldığımız bu önemli fuarda, ürünlerimizi tüm dünyaya tanıtma fırsatı yakaladık." (26 Mayıs 2005)
DHL Türkiye Genel Müdürü Michel Akavi, 11 Ülkenin Bölge Direktörlüğü'ne Atandı 1999 yılından bu yana DHL Türkiye Genel Müdürlüğü'nü yürüten Michel Akavi, 11 ülkeden sorumlu Bölge Direktörlüğü'ne getirildi. Akavi'nin bu başarısında DHL Türkiye ofisini diğer ülkeler arasında en hızlı büyüme sağlayan ve operasyonel performansını en fazla artıran ofis konumuna getirmesinin önemli bir payı bulunmakta. Son yıllarda büyüme trendini hızla arttıran DHL Türkiye, DHL dünyasının parlayan yıldızı haline geldi. Bu başarı grafiği ile ülkeye daha fazla yatırım yapılmasını sağlayan Akavi'ye 1 Ekim 2005 tarihi itibari ile yıllık büyüme trendi yüzde 18 olan ve 300 milyon $ ciroya sahip 11 ülkeden oluşan bir bölge'nin sorumluluğu verilecek. Bu kapsamda Yunanistan, Mısır, Sudan, Libya, Kıbrıs, Malta ve Magreb Ülkeleri (Fas, Cezayir, Tunus, Moritanya) Michel Akavi'ye bağlı olarak yönetilecek. Yeni oluşturulan bölge'nin merkezi ise İstanbul olarak belirlendi. Bu başarıların ardındaki isim olan Michel Akavi, İstanbul Saint Joseph Fransız Lisesi mezunu. İstanbul'dan sonra Sorbonne'da Uluslararası Ekonomi dalında yüksek uzmanlık diploması alan Akavi, Türkçe, Fransızca, İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca'ya vakıf, ayrıca Japonca, Malayca ve Yunanca da konuşabiliyor. Michel Akavi 1974'ten bugüne kadar Türkiye - Fransa - Asya Pasifik - Türkiye dönencesinde yaşama geçirdiği başarı öyküsünü sürdürmeye devam edecek.
(26 Mayıs 2005)
TEPUMteknoloji'ye Uluslararası Kalite Ödülü Global projelere ComputaCenter İş Ortağı olarak katılan TEPUMteknoloji, ComputaCenter tarafından "Outstanding Achievement, ComputaCenter, 2005" Üstün Başarı Ödülüne layık görüldü. Uluslararası şirketlerle global ölçekli projeler yapan İngiliz şirketi ComputaCenter'ın İş Ortağı olan TEPUMteknoloji'ye bu ödül, global projelerde sağladığı teknik yetkinlik ve kaliteli hizmet nedeniyle verildi. TEPUM hakkında aytıntılı bilgiye ulaşmak için : www.tepum.com.tr
(27 Mayıs 2005)
Karel Türkiye Distribitörü Olduğu Audiocodes'un Ürün ve Çözümlerini Tanıttı Karel, 24 Mayıs Salı günü Hyatt Regency Oteli’nde gerçekleştirdiği seminerde VoIP gateway ürün ve çözümlerini tanıttı. Karel AudioCodes işbirliğinin, bu işbirliği doğrultusunda sunulan yeni ürünler ve çözümlerin anlatıldığı seminer, sektöründe önde gelen firmaları bir araya getirdi. AudioCodes‘un Türkiye distrübütörü Karel, toplantıda VoIP teknolojisinin en gelişmiş ürünleri ile uygulama geliştiren firmalara, sistem entegratörlerine, telekom operatörlerine sunduğu etkin çözümleri anlattı. Audiocodes, Voice over IP teknolojisinde G.723.1 ses sıkıştırma algoritmasının geliştiricisi olan 5 firmadan biri. Dünya üzerinde pek çok üreticinin çözümlerinin arkasında Audicodes’un DSP ve kartları var. Yüksek kaliteli ses işleme özelliğiyle dünya çapında 75’ten fazla ülkede toplam 10 milyon port Audiocodes VoIP ürünü kullanılıyor. Karel Audiocodes ürünleriyle, VoIP uygulamaları için DSP (bir entegre) seviyesinden, kart ve bitmiş ürüne kadar pek çok seviyede çözüm sunabiliyor. MP serisi gatewayler, zengin ürün özellikleri ve yüksek Voice Over Packet teknolojisiyle, sistem entegratörleri, uygulama geliştiren firmalar ve operatörlerin farklı kapsamdaki ihtiyaçlarına yönelik farklı VoIP uygulamalarına imkan sağlıyor.
(26 Mayıs 2005)
Sirkethaberleri.com'dan Basın Kuruluşlarına Gerçek Zamanlı Haber Servisi
 Basın bültenlerini, basın kuruluşlarına ve binlerce internet kullanıcısına, internet üzerinden gerçek zamanlı olarak ulaştıran Sirkethaberleri.com, en ileri internet teknolojilerini kullanarak haber dağıtımına başladı. Sirkethaberleri.com tarafından dağıtılan basın bültenleri, RSS ve XML hizmeti verdiği haber portallarının ve içerik ortaklarının internet sitelerinde gerçek zamanlı olarak yayınlanıyor. İnternet içeriğini RSS okuyucular aracılığıyla takip eden binlerce internet kullanıcısı ise Sirkethaberleri.com'un masaüstü haber servisi hizmetinden ücretsiz olarak faydalanabiliyor.
Telekomünikasyon devi Avea'nın desteği ile Faculte Creative Group tarafından hayata geçirilen Sirkethaberleri.com, yurtdışındaki benzer platformlarda olduğu gibi Türkiye'de de basın bültenlerinin toplu olarak yer aldığı e-bültenler sayesinde her gün 8 bin 500 ilgili kişiye ulaşıyor. Kurumsal şirketlerin yanısıra küçük ve orta boy işletmelerin tanıtımına da ağırlık vermeyi hedefleyen Sirkethaberleri.com, maliyetten ve zamandan tasarruf sağladığı gibi 7 gün 24 saat ulaşılabilir olma imkanı da veriyor.
RSS Nedir?
İnternet üzerinde ilgilendiğiniz içeriği, tüm siteleri dolaşarak okumak yerine, bir takım programlar kanalıyla tek bir noktadan okumayı mümkün kılan yeni içerik besleme yöntemine RSS denir. RSS teknolojisi, seçeceğiniz haber, makale ve mesaj kaynaklarındaki yeni yazıların başlık ve özetlerini, sizin için biraraya toplar. İlginizi çeken bir habere tıkladığınızda, haber kendi sitesinden açılır. İlgi alanınıza göre kişiselleştirebileceğiniz RSS kaynaklarını, RSS okuyucu programları ile kendi bilgisayarınızdan ya da online RSS okuyucu hizmeti veren siteler aracılığı ile internetin olduğu herhangi bir yerden takip edebilirsiniz. (25 Mayıs 2005)
Dışbank, Konut Kredisi Vade Süresini 120 Aya Yükseltti Dışbank, konut kredisi vadelerinde ve faiz oranlarında değişiklik yaptı. Yeni uygulama ile Dışbank, konut kredilerinde uyguladığı maksimum vade süresini 120 aya çıkardı. Dışbank, 10 yıl vadeli konut kredisinin aylık faiz oranını ise % 1.55 olarak belirledi. Konut Kredi Faiz Oranları 3 - 23 Ay Vadeli %1.75, 24 - 35 Ay Vadeli %1.70, 36 - 60 Ay Vadeli %1.65 ve 61 - 120 Ay Vadeli %1.55 oldu. (25 Mayıs 2005)
Spam ve E-Posta Trafiği Azaldı  Bilgi güvenliğinde dünya lideri Symantec tarafından yayınlanan Spam Raporu'na göre; geçen Mart ayında spam oranı bir önceki aya kıyasla yüzde 4 azalarak, yüzde 64'e geriledi. İnternet'te son 9 ayın en düşük spam oranının gerçekleştiği Mart ayında e-posta trafiği de yüzde 10 azaldı. Symantec'e göre, Ocak ayında yüzde 69'lara kadar yükselen spam oranının düşüşünde, IPS (Internet Service Provider-İnternet Service Sağlayıcı)'lerin e-posta filitrelemesinin büyük rolü var. Spam'in kaynağında durdurulmasının önemine işaret eden Symantec Türkiye Genel Müdürü Gökhan Say, Türkiye'de de ISP'lerin bu konuda yatırım yapması gerektiğini vurguladı. 'Türkiye'de son kullanıcılar ne yazık ki spam'lerle kendileri başa çıkmak zorundalar' diyen Say, bazı ISP'lerin antispam hizmeti verdiğini ama bunun çok küçük bir kesim olduğunu belirtti. Spam Raporu, Symantec Probe Network- İnceleme Ağı ve Symantec Brightmail AntiSpam verilerinden yararlanarak hazırlıyor. Symantec Probe Network, 250 milyonun üzerinde e-posta
kutusunun 2 milyondan fazlasının istatistiklerine sahip bulunuyor. Amerika, Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Asya kıtalarındaki ülkelerindeki e-mail trafiğinden elde edilen bu veriler ışığında hazırlanan rapor, İnternet'in kapsamlı bir spam fotoğrafını çekiyor.(25 Mayıs 2005)
HSBC'de Hazır Kart Kontör Yüklemeleri Çok Kolay HSBC Advantage, HSBC Campus Kredi Kartı ve HSBC'de vadesiz mevduat hesabı bulunan herkes, artık tüm Turkcell Hazır Kart abonelerine kontör yükleyebiliyor. Hazır Kart kontör yükleme işlemi, HSBC ATM'lerinden, HSBC Telefon Bankacılığı 444 0 111 veya HSBC Bireysel İnternet Bankacılığı'ndan kolaylıkla yapılabiliyor. Üstelik HSBC Advantage veya Campus kredi kartlarından yükleme işlemini gerçekleştirenler, Advantage NakitPuan kazanıyor ve NakitPuanları'nı alışverişlerinde dilediği gibi harcayabiliyor.
Kontör yükleme işlemi; HSBC ATM'leri, HSBC Telefon Bankacılığı 444 0 111 veya HSBC Bireysel İnternet Bankacılığı www.hsbc.com.tr aracılığıyla rahatlıkla gerçekleştirilebiliyor. Şifresi olmayanların imdadına ise HSBC şubeleri yetişiyor.
(25 Mayıs 2005)
"Koç Holding'le Görüşmüyoruz Tek İş Ortağımız OgerTelecom" Türk Telekom'un %55 hissesinin blok satış ihalesiyle ilgilenen British Telecom, Koç Holding’le görüşmediklerini belirterek, tek iş ortaklarının Oger Telecom olduğunu açıkladı. BT Telconsult Genel Müdürü Colin Brooks yaptığı açıklamada, Koç Holding’le görüştüklerine dair basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Açıklamada, British Telecom’un telekom alanında danışmanlık birimi BT Telconsult’ın OgerTelecom ile Türk Telekom ihalesinde işbirliğine gittiğini ifade ederek operasyonel ve teknik unsurlar üzerinde çalışmak üzere kurulan ortak bir ekibin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Colin Brooks sözlerine söyle devam etti. "İhale başarılı olduğu takdirde, BT Telconsult, Türk Telekom'un yönetiminde OgerTelecom'a operasyonel ve teknik hizmet verecektir. Deneyimlerimizi OgerTelecom'a aktarmaktan mutluluk duyuyor, tecrübelerimizin şirketin pazara dair birikimine ve teknik uzmanlığına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Özellikle, BT'nin İngiltere pazarında sabit hatlar konusundaki deneyimi, Türk Telekom'un pazardaki konumu, şirketin büyüklüğü, teknolojik fırsatlar ve büyüme potansiyeli alanında yol gösterici olacaktır. (25 Mayıs 2005)
Jabra Bluetooth® Kulaklıklar Otomobil Showroomlarına Girdi Türkiye'nin seçkin otomotiv şirketleri ile işbirliği yapan Jabra, kablo derdi olmayan ve eller serbest konuşma imkanı sunan Bluetooth kulaklıklarını araç kullanıcılarıyla tanıştırıyor. Küçüklüğü ve hafifliği ile dikkat çeken Jabra Bluetooth kulaklıklar Doğuş Otomotiv Avcılar şubesi, Acarlar Kavacık şubesi ve Merbil Otomotiv Gayrettepe şubesinde sergileniyor.
Ofiste, yürürken ya da ev içerisinde kablo karmaşası olmaksızın özgürce iletişim kurmak isteyenler için vazgeçilmez aksesuvarların başında gelen Jabra Bluetooth kulaklıklar, araba kullanırken sürücülere araç içindeki kişiyle konuşur gibi doğal iletişim imkanı getiriyor. Jabra Türkiye Temsilcisi Suphi Bereket konu ile ilgili olarak "Jabra ürünleri özellikle sürücüler tarafından çok kullanılıyor. Bu nedenle değişik satış kanallarından kullanıcılara ulaşmaya çalışıyoruz. Bu projeyi TESAN İletişim A.Ş. işbirliği ile yürütüyoruz. Türkiye'de ilk kez Jabra tarafından gerçekleştirilen bu çalışma ile sürücülerin, sürüş keyiflerini tamamlayacak aksesuarlara daha kolay ulaşabilmelerini sağlayacağız" dedi. TESAN İletişim A.Ş, TeknoSA, Genpa, Kipa, Metro, Real ve KVKShoplarda 49 - 149 Euro satış fiyatı aralığında ile tüketicilerin beğenisine sunulan Jabra Bluetooth kulaklıklar, artık Doğuş otomotiv, Acarlar Otomotiv ve Merbil Otomotiv'de de kullanıcılar ile buluşuyor. (25 Mayıs 2005)
CA'nınYeni Kurumsal Birimleri Yapılanması Güvenilirlik ve Hız Sunuyor Dünyanın önde gelen yönetim yazılımı şirketi Computer Associates (CA), kurumsal ihtiyaçlarını ve müşteri taleplerini daha iyi karşılamak; yönetim yazılımı pazarının değişen dinamiklerine daha hızlı yanıt vermek için tasarlanmış kurumsal birim yapılandırmasını tamamladığını duyurdu. . CA Başkanı ve CEO'su John Swainson CA'nın müşterilerinin önemli ihtiyaçlarını karşılamak için benzersiz bir konuma sahip olduğunu belirterek: "Başka hiçbir teknoloji şirketi müşterilerine kuruluşlarını platformlar, sistemler, uygulamalar ve teknoloji yığınları içinde tek bir birim olarak yönetmek ve güvenliğini sağlamak konusunda yardımcı olacak engin deneyime ve geniş ürün portföyüne sahip değildir. Sistem ve güvenlik yönetimi bizim en güçlü olduğumuz noktalar. Bu özelliğimizden yararlanarak kurumsal yönetim alanındaki liderlik konumumuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz." dedi. (24 Mayıs 2005)
İşnet, Petrol Ofisi'nin İstasyonları İle VSAT Teknolojili Uydu İletişimi Kurmasını Sağlıyor Türkiye'nin ilk iki merkezli (yedekli) yer istasyonunu kuran İşNet, karasal hatların erişiminden daha geniş bir erişime sahip olan uydu hizmeti ile Petrol Ofisi'nin 367 istasyonuna VSAT (Very Small Aperture Terminal) sistemini rekor bir sürede yerleştirdi. Projeye Ocak ayında başlayan İşNet, dört ay gibi rekor bir sürede, Petrol Ofisi'nin yeni hizmeti Auto Express ve AutoMatic gibi mevcut hizmetleri için kullanılacak uydu iletişim ağı altyapısını Batman'dan Çanakkale'ye, Elazığ'dan Edirne'ye kadar 367 istasyonda VSAT (Very Small Aperture Terminal) teknolojisini kurarak tamamladı. Bu teknoloji ile farklı bölgelere dağılmış istasyonlardaki Auto Express sistemi ile merkezi uygulamalar arasında kesintisiz, çift yönlü iletişim sağlanmaktadır. Tüketicilerin başvuruları esnasında, Petrol Ofisi'ne verdikleri ve AutoEXpress kartı ile eşleştirilen bilgiler, VSAT teknolojisi sayesinde, merkezden anında sorgulanıyor. Böylece, Petrol Ofisi istasyonlarında AutoExpress kartı sahipleri araçlarından inmeden, güvenliği ve daha hızlı bir şekilde işlem yapabilmekte ve zamandan önemli ölçüde tasarruf ederek araçlarının akaryakıt ihtiyacını karşılayabilmektedirler. İşNet Genel Müdürü Hakkı Akşener "Petrol Ofis ile başlattığımız işbirliğinin başarısının ardından bankalar ve pek çok firmadan teklif alıyoruz. Çok yakında yeni anlaşmalarımızın haberlerini alacaksınız. Başarımızın öncelikli nedeni VSAT Skyedge teknolojisi ile çift yönlü iletişim üstünlüğünü çok daha ekonomik ve Türkiye'nin coğrafi özelliklerine uygun bir biçimde sağlıyor oluşumuz. Bunun yanı sıra yedek merkezi yer istasyonumuz ile her türlü doğal afete karşı iletişim güvenliğine tam olarak cevap vermemizdir" dedi. (24 Mayıs 2005)
Canon XEED SX50: SXGA+ Çözünürlüklü Mini Multimedya Projektör Canon, mini multimedya projektörü XEED SX50’yi piyasaya sundu. SXGA+ çözünürlüğe sahip olan projektör mini gövdesi, üstün teknolojik özellikleri ve fiyat avantajıyla dikkat çekiyor. Canon, kullanışsız, hantal boyutların ve geleneksel LCOS projektörlerin masrafının üstesinden gelebilmek için, LCOS teknolojisini küçük bir gövdeye sığdırabilen özgün bir optik aydınlatma sistemi olan AISYS (Aspectual Illumination System)’i geliştirdi. XEED SX50, sadece 3.9 kg ağırlığı ile görüntülere derinlik kazandıran etkileyici 1000:1 kontrast oranı ve aydınlık alanlarda bile rahatlıkla yansıtılan görüntüler için 2,500 Ansi Lümen parlaklık özelliğini taşıyor. Yüksek performanslı 1.7x zum lensi ile XEED SX50 mini projektör, 1400 x 1050 piksel SXGA+ çözünürlüğü sayesinde CAD çizimleri, teknik veriler, detaylı tasarımlar ve yüksek çözünürlüklü görseller gibi detaylı görüntüleri yansıtabilme özelliğine de sahip bulunuyor. Üç adet gelişmiş LCOS (Liquid Crystal on Silicon) paneli, XEED SX50’nin çok keskin SXGA+ görüntü kalitesine ulaşmasını sağlıyor. Fiyatı: XEED SX50: 3399 Euro + KDV (24 Mayıs 2005)
Formula 1’i Cebinizden İzleyin Dünyanın en çok ses getiren araba yarışı Formula 1’de yarışan BMW Williams Grand Prix ekibinin ana sponsoru HP, meraklılarına, yarışları HP iPAQ cep bilgisayarlarından izleme fırsatı sunuyor. Kullanıcılar, 2005 yarış sezonu boyunca takımlar, pilotlar ve pistlerle ilgili en güncel bilgileri ve yarış sonuçlarını, HP iPAQ cep bilgisayarlarından takip edebilecekler.
Kullanıcılar, ücretsiz Grand Prix yazılımını HP iPAQ cep bilgisayarlarına yükleyip, sezon boyunca, en son bilgileri yakından takip etme fırsatı yakalayacaklar. HP iPAQ h6340, GSM, GPRS şebekeleri, GPS Navigation ve birden fazla mesaj gönderip alma desteğine sahip bulunuyor. HP iPAQ cep bilgisayarlarıyla kullanıcılar, hareket halindeyken bile en iyi bağlantı özelliklerinden faydalanabilir ve üretkenliklerini artırabilirler. (24 Mayıs 2005)
Türkiye, Beauty Eurasia’da Buluşuyor TNT İpekyolu Uluslararasi Fuarcılık tarafından 9-12 Haziran tarihleri arasında TUYAP Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan Beauty Eurasia 2005 fuarı, Türkiye’den ve dünyadan 15.000’i aşkın profesyonel ziyaretçiyi bir araya getirmeye hazırlanıyor. Beauty Eurasia 2005 icin gerçekleştirilen geniş kapsamlı tanıtım çalışmaları iki yıldan beri devam ediyor. Kozmetik/renkli kozmetik, parfüm, güzellik/kuaför salonu ürün ve ekipmaları, wellness ve spa, kozmetik ambalaj/hammadde, private label gibi birbirinin uzantısı ürün gruplarını İstanbul’da bir araya getirecek olan Beauty Eurasia 2005, yurtdışı katılımcılarının dışında Türkiye’den misafirlerini de ağırlamaya hazırlanıyor. Detayli bilgi icin www.beautyeurasia.com
(24 Mayıs 2005)
Avrupa Catering Birliği'nin İlk Türk Üyesi Emin Catering Oldu Emin Catering, sektöründe AB'ye giren ilk Türk firması oldu. 28 ülkede örgütlü olan ECA (Europian Catering Association) Avrupa Catering Birliği'ne üyelik için başvuran Emin Catering'in bu başvurusu kabul edildi. 25 Mayıs'ta Stockholm'de genel kurulda resmi kabul ödül töreni yapılacak. Böylece Emin Catering ISO-9001, HACCP belgesi alan ilk Türk firmalarından birisi olduğu gibi Avrupa Catering Birliği'ne giren ilk Türk Catering Şirketi olma başarısını gösterdi. Birliğe üyelik konusunda bir açıklama yapan Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Yemek Sanayicileri Derneği (İYSAD) Başkanı Hüseyin BOZDAĞ,
"Türkiye AB için müzakere görüşmelerinin başlamasına günler kala bir Türk firmasının Avrupa'nın gıda konusundaki en etkin kuruluşlarından biri olan Avrupa Catering Birliği (ECA)'ne üye olmasını çok önemsiyoruz. Bu firmanın "Emin Catering" olması bizim için gurur verici bir gelişmedir" dedi. (24 Mayıs 2005)
Mastercard’dan 65 Milyon Kişiye Türkiye Tanıtımı Şampiyonlar Ligi ana sponsoru MasterCard, İstanbul’da oynanacak final maçı öncesinde 25 ülkede gerçekleştirdiği kampanyalar ile 65 milyon kart hamiline ulaştı. Kampanyalarda ve promosyon malzemelerinde İstanbul ile ilgili görsellere yer veren şirket Türkiye’nin tanıtımına da katkı sağladı. Ülkemizde ise 9 banka ile gerçekleştirdiği kampanyalarla MasterCard hamillerine finali izleme şansı sunan şirket, İstanbul’a gelen yabancılar için hazırlanan “Lonely Planet” şehir rehberine de sponsor olarak destek veriyor. (23 Mayıs 2005)
Sun ve Microsoft Arasındaki Anlaşma Gelişerek Devam Ediyor Sun Microsystems'ın Başkanı ve CEO'su Scott McNealy ile Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer, imzaladıkları anlaşmanın 1.yıldönümünde geçen bir yılı değerlendirirken, ürünlerin birlikte çalışabilirliğinin daha geniş kapsamda gerçekleşmesi için alınan yeni kararları da açıkladılar. Bu kararlar arasında Liberty ve Web hizmetlerini kullanan mimariler arasında single sign-on-SSO (kullanıcı ve yönetim etkileşimleri için tek aşamalı oturum açma) nun gerçekleştirilebilmesi için yeni spesifikasyonların geliştirilmesi de yer alıyor. İki şirketin üst düzey yetkilileri, geçtiğimiz yıl içinde her seviyede verimli bir işbirliğinin oluşturulması ve müşterilerin ürünlerin birlikte çalışabilirliğine ilişkin ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik bir dizi girişimin başlatılması konularında dikkate değer ilerlemeler kaydettiklerini belirttiler. Sun ve Microsoft birlikte çalışıyor... oldukça da iyi çalışıyor" diyen Scott McNealy, bir yıl önce bazılarının Sun ve Microsoft'un endüstrinin zor problemlerini çözebilmek için giriştikleri işbirliğine kuşkuyla yaklaştıklarını hatırlatarak, gelişmelerin bu kişiler için şaşırtıcı olduğunu belirtti. McNealy, 'Biz konuştuklarımızı yaptık, bugün de ileriye yönelik çok daha büyük adımlar atıyoruz" dedi.
(23 Mayıs 2005)
Zafer Babür, Eczacıbaşı Bilgi İletim İş Geliştirme Müdürü Oldu Eczacıbaşı Bilgi İletim ekibi genişliyor. Finans, iletişim, medya, eğitim ve enerji pazarlarında bilgi işlem teknolojilerini kullanarak iş düzenekleri geliştirmiş, ürün tasarımından lansmanına kadar uzanan tayfta görev almış, orta ve üst düzey yöneticilik yapmış olan Zafer Babür, 2 Mayıs itibariyle, Eczacıbaşı Bilgi İletim'de iş geliştirme müdürü olarak göreve başladı. Zafer Babür, 1978 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde başlayan mühendislik eğitimini, Los Angeles'daki University of Southern California'da mühendislik ve iş idaresi konularında lisansüstü ve doktora programlarıyla sürdürdü. Aldığı mühendislik ve işletme eğitimlerini birleştirerek kurumlarda bilgi işlem sistemleri kurdu; bunları yönetti; bu alanda danışmanlık hizmetleri sundu; eğitim kurumlarında ders programları hazırlayıp bunların eğitimini verdi; düzenli olarak IT ve IS konularında köşe yazarlığı yaptı. Yerli ve yabancı üniversitelerde öğretim görevlisi olarak hizmet veren Babür, Türkiye'de önce yabancı bir bankanın, daha sonra finans, medya, telekomünikasyon şirketlerinin enformasyon sistemlerinin kurulması ve işletilmesi konularında çalıştı; icra kurullarında görev aldı. (21 Mayıs 2005)
Siemens 7. Opera Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu  Siemens'in düzenlediği geleneksel Siemens Opera Yarışması'nın yedincisi sona erdi. Elemelerin 17-19 Mayıs tarihleri arasında yapıldığı yarışmada dereceye giren genç opera sanatçıları, 20 Mayıs 2005 akşamı İstanbul Alman Konsolosluğu'nda düzenlenen ödül töreninde verdikleri mini konser ile izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Toplumun gelişiminde sanatın önemli bir yeri olduğuna inanan Siemens Sanayi ve Ticaret A.Ş., her yıl düzenlediği opera yarışması kapsamında hem gençleri teşvik etmeyi, hem de toplumu sanata özendirmeyi amaçlıyor. Bu yıl yedincisi düzenlenen Siemens Opera Yarışması'na toplam 44 genç yetenek başvurdu. 17 Mayıs'ta düzenlenen ön elemenin ardından, yarışmanın yarı-final ve final bölümleri, 18 ve 19 Mayıs tarihlerinde halka açık gerçekleştirildi. Yarışmanın sonuçları 20 Mayıs 2005 akşamı İstanbul Alman Konsolosluğu'nda düzenlenen ödül töreniyle açıklandı. Siemens 7. Opera Yarışması'nda, Pınar Yıldırım birinci olurken, Asude Karayavuz ikinci, Murat Cem Orhan üçüncü seçildi. Erkut Cantürk ise mansiyon ödülüne layık görüldü. Törende ödüllerini alan sanatçılar, daha sonra davetlilere küçük bir konser sundu.
Opera Yönetmeni Doç. Yekta Kara, Devlet Sanatçısı Mete Uğur, Dresden Operası Genel Sanat Yönetmeni Prof. Gerd Uecker, Karlsruhe Operası Genel Sanat Yönetmeni Achim Thorwald ve Siemens adına Özen İncecik'ten oluşan Seçici Kurul, bu yıl yarışan adayların oldukça yetenekli olduğunu ve seçim yapmakta zorlandıklarını belirtti. Siemens Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından 1993 yılından bu yana verilen Siemens Sanat Ödülü, sanatseverlerin yoğun ilgisi ile geleneksel hale geldi. Daha önce resim-desen, fotoğraf, heykel ve kısa metrajlı film dallarında verilen Siemens Sanat Ödülleri, son yedi yıldır "opera" dalında veriliyor.
(21 Mayıs 2005)
Shell'den, John Deere'e Özel Madeni Yağlar Tüm dünyada yıllardır devam eden Shell ve John Deere birlikteliği, 2005 yılı itibariyle Türkiye'de de başladı. Dünyanın ön önde gelen tarım makineleri üreticisi John Deere'in Türkiye'deki ürünlerinin madeni yağları bundan böyle Shell'in Derince'de bulunan madeni yağ tesislerinde üretilecek. Shell kalite ve güvencesi ile John Deere için özel olarak üretilecek madeni yağlar, 5 yıl boyunca, Türkiye geneline yayılmış 28 John Deere yetkili bayi ve 60 John Deere yetkili servisinde satışa sunulacak. Birliktelik anlaşmasının Türkiye ayağı, Shell Madeni Yağlar Satış Müdürü Hakan Ehlidil ve John Deere Türkiye Genel Müdürü Güneş Kılıç tarafından imzalandı. Anlaşma sayesinde John Deere markalı traktör kullanıcısı, bundan sonra Shell kalitesi ve güvencesindeki madeni yağları kullanacak. 1837 yılında Deere & Company adıyla kurulan John Deere, 168 yıldır tarım, inşaat, orman, bahçe ve golf sahalarında kullanılan makinelerden oluşan ürünlerini tüm dünyaya pazarlıyor. Bugün 160'dan fazla ülkede 43.000'e yakın çalışanı bulunan John Deere, 29 adet şirketi, 14 ülkede 60 fabrika ve mühendislik merkezi, 160'ın üzerinde satış ve pazarlama birimi ile hizmet veriyor. John Deere'in 2004 yılı cirosu, 20 milyar dolar olarak açıklandı. (21 Mayıs 2005)
Ekonomistler Platformu Hem Öğretiyor Hem Staj Olanakları Yaratıyor Ekonomistler Platformu'nun yeni projesi olan EkonAkademi, iktisat eğitimi almış, teorik bilgisini Türkiye Ekonomisi üzerinde tatbik ederek verileri anlamayı ve analiz etmeyi öğrenmek isteyenlere yeni bir eğitim programı hazırladı. "Ekonomik Verileri Anlama ve Analiz Yöntemleri" eğitiminde sadece verilerin anlamı ve yorumlama ilkeleri anlatılmayacak aynı zamanda dersler sektörden farklı uzmanların 1'er saatlik seminerleriyle desteklenecek. Son hafta "Türkiye Ekonomisinin Son 15 Yılı" başlıklı panel ile tamamlanacak programın sonunda uygulanacak sınavda başarılı olan 3 öğrenciye de farklı kurumlarda en az 1 ay staj imkanı sağlanacak. 28 Mayıs'ta başlayacak ve 6 hafta boyunca cumartesi günleri 4 saat sürecek "Ekonomik Verileri Anlama ve Analiz Yöntemleri" eğitimine başvuru ve ayrıntılı bilgi için www.ekonomistler.com/EkonAkademi adresine tıklayınız. İletişim için: elif.kucukcobanoglu@ekonomistler.com (20 Mayıs 2005)
Brisa Yatırımlarına Hız Veriyor Dünya lastik ve kauçuk sektörü lideri Bridgestone ileri teknolojisiyle ürettiği üstün nitelikli lastik Turanza ER300'ün basın lansmanını 12-15 Mayıs tarihleri arasında, Roma'daki test merkezlerinde gerçekleştirdi. Brisa Pazarlama Direktörü Gökhan Cüceloğlu konuşmasında "Brisa, 2003-2008 döneminde teknolojik atılım ve modernizasyonu sağlayacak, kapasiteyi 10.5 milyon adede çıkaracak ve Brisa üretim tesislerini tek çatı altında 300.000m2 kapalı alana genişletecek 168 milyon USD tutarında yatırım yapma kararı almıştır. Bridgestone ve Lassa markalarıyla Türkiye'de pazar lideri olan Brisa bu dönemde kalitesini korumaya, karlı-sürdürülebilir büyümeye, tüketici ve müşteri sadakatini daha da pekiştirmeye ve bilişimle ilgili yatırımları uygulamaya yönelik faaliyetlerine devam edecek," dedi. (20 Mayıs 2005)
Türkiye'de Üretilmeye Başlanan T-Beer, Türk Bira Severlerle Buluştu Danimarka'dan sonra ilk defa Türkiye'de üretilmeye başlanan T-Beer, şeffaf şişesiyle Türk bira severlerle buluştu. T-Beer, çek-aç kapak özelliğiyle Türk Tuborg ailesinin alışılmış kalitesine sahip yeni bir üyesi. Kolay içimli olması ve aynı zamanda % 4.9'luk alkol oranıyla T-Beer, yaz eğlencelerinin keyfini dorukta yaşatacak. Geleneksel biradan farklı bir tat arayanlar için, yumuşak ve ferahlatıcı özelliğiyle T-Beer ideal bir seçenek. Danimarka'da, üretilmeye başlandığı ilk günden itibaren büyük beğeni toplayan T-Beer, Türkiye'de de alkol oranı düşük olmayan ve aynı zamanda yumuşak içimli olan bira boşluğunu dolduracak. Türk Tuborg Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Damla Birol; İzmir Pınarbaşı'ndaki modern teknolojiyle Türk tüketicisinin sevdiği birçok marka ve lezzeti ürettiklerini belirterek, T-Beer'ın da kısa zamanda bu seçkin ürünler gibi beğeniyle karşılanacağına inandıklarını söyledi. (20 Mayıs 2005)
Bilişim Eurasia’nın “Gelecek Parkı” Tematik Bölümü, Üç Yılda Ortalama Yüzde 115 Büyüdü Avrasya’nın en büyük iş geliştirme platformu CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl, 6 – 11 Eylül 2005 tarihleri arasında İstanbul - Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacak. Fuarın üç tematik bölümünden biri olan Gelecek Parkı, son dört yılda olduğu gibi, bu yıl da üniversitelerin teknoloji geliştiren kürsü ve birimlerini sanayici ile buluşturacak. Üç yılda yüzde 115 büyüyen Gelecek Parkı’nın katılımcıları Türkiye’nin geleceği için çalışıyorlar. Bu sene de geliştirdikleri projelerle Türkiye’nin gurur kaynağı olan üniversiteliler, geleceği şekillendiren çalışmalarını CeBIT Bilişim Eurasia’da tanıtacak, Türk sanayisi ile yapacakları işbirlikleri için Türk endüstrisine güç katacak projelerini görücüye çıkaracak. Teori yerine gerçekçi projelerde yetişmiş, nitelikli beyin göçünü tersine çevirmenin hedeflendiği Gelecek Parkı’nda, her büyüklükte işletme, üniversitelilerin çalışmalarından yararlanma, beraber fikir üretme olanağı bulacak. Bu sene dördüncü kez CeBIT Bilişim Eurasia’da yer alacak Gelecek Parkı, her yıl daha çok üniversitenin katılımı ile zenginleşiyor. 2002 yılında TÜBİTAK şemsiyesi altındaki 5 üniversite ile yola çıkılan bölüm, 2003’te 12 üniversitenin, yaklaşık 140 projesine ev sahipliği yaptı. 2004’te hızla büyüyen Gelecek Parkı, tam 31 üniversitenin 170’i aşkın projesinin sergilendiği bir platform oldu. Çok sayıda sanayicinin, üniversitelerin projelerinden yararlanma fırsatı elde ettiği bölümde, bu yıl yine TÜBİTAK’ın desteğiyle 50’yi aşkın üniversite, Türk sanayisi için Avrasya’nın en büyük bilişim platformunda yerini alacak. www.cebitbilisim.com (19 Mayıs 2005)
Mercedes-Benz Türk'ün "Servis Yıldızları" Ödüllerini Aldı Mercedes-Benz Türk, ülke çapındaki satış sonrası hizmetler organizasyonunda görev yapan en başarılı elemanlarını "Servis Yıldızları" adlı proje ile ikinci kez ödüllendirdi. Hizmet kalitesinin başarının temeli olduğuna inanan Mercedes-Benz Türk, satış sonrası hizmetler ağında görev alan her elemanının verdiği hizmetin öneminin ve ciddiyetinin bilincinde olmasını hedefliyor. Bu bilincin ve eğitimin yanı sıra yüksek motivasyon, işe duyulan sevgi ve bağlılık, hizmet kalitesini birebir etkileyen faktörler olarak değerlendiriliyor. Bu kapsamda Mercedes-Benz Türk, satış sonrası hizmetler alanında görevli elemanlarının yarattıkları farkı görünür kılabilmek ve onlara içinde bulundukları hizmet zincirini geniş bir bakış açısıyla değerlendirme olanağını verebilmek üzere "Servis Yıldızları" projesini geçen yıl başlatmıştı. Mobil'in katkılarıyla gerçekleştirilen "Servis Yıldızları" projesi, müşterilerin ve satış sonrası hizmetler çalışanlarının sadakat ve memnuniyetinin en üst seviyeye çıkarılmasını amaçlıyor. Proje kapsamında Türkiye genelindeki Mercedes-Benz yetkili servis çalışanları, 2004 yılı verileri çerçevesinde 5 ana kategoride değerlendirildi. "Yıldız" seçilen 10 başarılı eleman, büyük ödül olarak, Almanya'nın Affalterbach şehrindeki AMG tesislerini ziyaret etmeye ve DTM yarışlarına katılımaya hak kazandı. (19 Mayıs 2005)
“Ebristanbul” Sergisi Türk Sanatseverlerle Buluşuyor Ebruzen Hikmet Barutçugil’in “Ebristanbul” sergisi Genpa Telekomünikasyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zeynel Abidin ERDEM’in sponsorluğunda, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı‘nın katkıları ile 16 Mayıs Pazartesi günü; kalabalık bir davetli topluluğu ile birlikte Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde açıldı. “Ebristanbul”; suyun yüzeyinde oluşan hayal aleminin yansımaları olan ebrular üzerine, her tarafı sularla, denizlerle kaplı; iki denizi, iki kıtayı birleştiren İstanbul’un siluetlerinin taşınmasıyla oluşturulmuş. Bu sergide yer alan eserler ilk olarak, 18 Mart 2003 ‘te Washington DC. The Decatur House Museum’da sergilendi. Toplam 119 parçadan oluşan sergideki eserler, Dr. Zeynel Abidin Erdem tarafından satın alındı. Bu koleksiyon Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde ilk defa Türk sanatseverlerle buluşuyor. Dr. Erdem bu sergi hakkında yaptığı açıklamada “17 Nisan 2003 tarihinde Türk Amerikan İş Konseyi Toplantılarına katılmak için bulunduğum Washington DC’de sergilenirken tanıştığım “Ebristanbul” koleksiyonunu satın almaktaki amacım, bu eserlerin parçalanmadan günümüzden geleceğe bir bütün olarak taşınması, Ecdat topraklarımızdan gelen bir sanat ve kültür tarzına sahip çıkarak bu mirası torunlarımıza bir bütün olarak ulaştırmaktır." dedi. Sergi Tarihleri :16 Mayıs- 06 Haziran 2005 Yer: Türk ve İslam Eserleri Müzesi – Sultanahmet İstanbul Tel : (0212) 518 18 05
Pazartesi dışında her gün 09.30-16.30 saatlerinde ziyarete açıktır. (19 Mayıs 2005)
MSN, Titanium Lion'a da Sponsor oldu Kullanıcılara yönelik Web servisleri ve iş dünyasına yönelik dijital pazarlama çözümleri alanında faaliyet gösteren MSN, Uluslararası Reklamcılık Festivali'ne verdiği desteği büyütüyor. MSN, bu kapsamda Cannes Lions ödüllerindeki sponsorluklarına bütünleşik kampanyalar için bu yıl ilk olarak verilecek Titanium Lion ödülünü ekledi. Bütünleşik iletişim çalışmalarının büyüyen potansiyeli nedeniyle oluşturulan yeni ödül kategorisinde, birçok iletişim kanalı ve mecradan faydalanarak oluşturulan yenilikçi kampanyalar ödüllendirilecek. Bu yeni sponsorluk anlaşması, MSN'in kısa süre önce IAF'la Cannes Lions kapsamındaki Cyber Lions kategorisinde özel sponsorluk anlaşmasını 2007 yılına kadar uzatmasından sonra online reklamcılıktaki yaratıcı çalışmalara verdiği desteğin devamı olarak yer alıyor. Geçen on yıl boyunca dijital pazarlama ile geleneksel reklam biçimlerinin bir araya gelmesine büyük destek veren MSN, bu ödülle, reklam verenlerin ve ajansların online mecrayı, medya planlamalarının bir parçası olarak ekleme çabalarına destek vermeyi amaçlıyor. MSN International Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Chris Dobson, bütünleşik kampanyalara yönelik Titanium Lion ödülüne destek vermekten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "MSN, dijital pazarlamanın reklamcılığın geleneksel biçimleriyle entegrasyonunun geliştirilmesine büyük önem vermektedir. Bu alandaki çabaları daha üst noktalara taşıyan yaratıcı kampanyaların geniş bir yelpazedeki medya platformları arasında köprü oluşturduğunu ve bunun da online yaratıcılık için heyecan verici bir an olduğunu memnuniyetle görüyoruz" dedi. (19 Mayıs 2005)
Kamunun Teknoloji Yazılımı Eğitimlerinde Koç Bryce İmzası Bilgi teknolojileri eğitimlerinde Türkiye'nin tek kurumsal şirketi olan Koç Bryce, 2004 yılı başından itibaren duyurulan bilgi teknolojileri eğitimleri odaklı 12 kamu ihalesinden 9'unu kazanarak pazar payını yüzde 90'a yükseltti. Eğitim hizmetlerinde kurumların çözüm ortağı stratejisiyle hareket eden Koç Bryce, son olarak Milli Savunma Bakanlığı İç Tedarik Bölge Başkanlığı'nın açtığı Eğitim Hizmetleri Alım ihalesini kazandı. Microsoft, Oracle, Sun, Java, SAP, Cisco, Redhat, Checkpoint ve Macromedia gibi teknoloji devlerinin çözümlerine yönelik sınıf, e-learning ve sertifika eğitimleri vererek 'One Stop Shop' kimliği ile uluslararası sertifikalı bilişim uzmanları yetiştiren Koç Bryce, kazandığı bu ihalelerle kamu sektöründe de pazarın öncü şirketi oldu. 2004 yılından bu yana alınan toplam 9 ihalede, 35 eğitmen ile yaklaşık bin 200 kamu personeline, toplam 3 bin saat eğitim verileceğini belirten Koç Bryce Genel Müdürü Diana Misim Fındıkoğlu, "teknoloji yazılımları eğitimleriyle kamu sektöründe BT çalışanlarının iş verimliliğinin artırılmasına ciddi katkılar sağladığımıza inanıyoruz" dedi.
(19 Mayıs 2005)
NetOne Telekom, Teknoloji Turu 2005 Başlıyor NetOne Telekom, geçen yıl 5 ilde düzenlenen toplantılar ile gerçekleştirdiği Teknoloji Turu'nun 2005 ayağını, Marmara Bölgesi ile başlatıyor. Teknoloji Turu'nun ilk durağı; İzmit, Adapazarı, Gölcük, Yalova ve tüm Marmara Bölgesi'ni kapsayan Gebze Organize Sanayi Bölgesi. Teknoloji Turu'nun ilk toplantısı Gebze Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Seminer Salonu'nda gerçekleştirilecek. NetOne Telekom hizmetleri ve örnek projelerinin inceleneceği, telekom dünyasındaki son teknoloji ve uygulamalar ile yerel firmaların başarı öykülerinin paylaşılacağı etkinlikte NetOne Telekom'a, Alcatel'in Türkiye distribütörü olan ve telekom dünyasında 25 yıllık bir deneyime imza atmış SİSTAŞ eşlik edecek. 9 Haziran Perşembe günü Gebze Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Seminer Salonu'nda düzenlenecek Teknoloji ile "Ses"leniyoruz adlı ilk toplantıda NetOne Telekom Satış Destek ve Proje Müdürü Lemis Göçmen, NetOne Telekom hizmet ve projelerini katılımcılar ile paylaşacak. NetOne Telekom'un iş ortaklarından SİSTAŞ Sayısal İletişim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yiğit Çadırcı ise toplantıda Alcatel'in iletişim çözümlerini katılımcılara aktaracak. (19 Mayıs 2005)
Neuro-Linguistic English İle 2,5 Ayda İngilizce Öğrenin Tüm dünyada büyük bir hızla yaygınlaşan NLP (Neuro Linguistic Programming) tekniklerinden dil öğreniminde de yararlanmak mümkün. NLP Değişim Kurucu Başkanı Tamer Dövücü tarafından geliştirilen ve bugün yalnızca Yeditepe Üniversitesi Acıbadem İSTEK Vakfı tesislerinde uygulanan yöntem sayesinde 2,5 ay içerisinde İngilizce öğrenilebiliyor. Üstelik bu kadar kısa süre içerisinde 3.000 kelime öğrenmek ve upper-intermediate İngilizce seviyesine ulaşmak mümkün. NE (Neuro Linguistic English) adı verilen yöntemin en önemli özelliklerinden biri, farklı dillere de uygulanabilir oluşu. Neuro Linguistic English'in başarısı, bireylerin yabacı dil öğrenme konusundaki engellerinin NLP teknikleriyle ortadan kaldırılarak, öğrenmeye açık hale gelmelerinin sağlanmasında yatıyor. Bu yöntemle önce İngilizce'nin nasıl öğrenileceği kişiye özel öğrenme biçimleriyle aktarılıyor, ardından da İngilizce gramer yapısı hem kolay hem de kalıcı şekilde öğretiliyor. Bireylerin yabancı dil öğrenimi sırasında farklı derecelerde geliştirdiği konuşma, dinleme, okuma ve yazma becerileri ayrı ayrı ele alınarak eğitim sırasında kullanılan teknikler sayesinde İngilizce'nin kalıcı şekilde öğrenilmesi sağlanıyor. Neuro Linguistic English yöntemini geliştiren ve uygulamaya koyan NLP Değişim Kurucu Başkanı Tamer Dövücü, sistemle ilgili olarak şunları söyledi: "NLP'nin etkili tekniklerinden yararlanarak Türk insanının en kolay şekilde İngilizce öğrenmesini sağlayan bir yöntem geliştirmiş olduk. Uyguladığımız Neuro Linguistic English yöntemiyle yalnızca 2,5 ay içerisinde 3.000 kelime öğrenip, upper-intermediate İngilizce seviyesine ulaşmak mümkün olabiliyor." Neuro Linguistic English sistemiyle İngilizce eğitimi yalnızca Yeditepe Üniversitesi Acıbadem İSTEK Vakfı tesislerinde açılan sınıflarda veriliyor. Bilgi için: www.nlpdegisim.com (19 Mayıs 2005)
Kodak Z730 ile Uzaklar Yakın Oluyor Kodak, ödüllü EasyShare dijital fotoğraf makineleri serisine Z730’u ekledi. EasyShare Z730, 4x yakınlaştırma özelliğiyle fotoğraf severlere uzaktaki objeleri de zorlanmadan görüntüleme imkanı sunuyor. Z730’un Schneider-Kreuznach Variogon tarafından üretilen lensi, uzak objelerin yakın objeler kadar net fotoğraflanmasını mümkün kılıyor. EasyShare Z730’un dikkat çeken bir başka özelliği ise hızı. Bir objenin fotoğraflanması için gereken süreyi Kodak bu üründe 0,2 saniyeye kadar indirmeyi başardı. Bu da, dijital fotoğraf makinelerinde sık rastlanan deklanşör gecikmesinin minimuma indirilmesi anlamına geliyor. Z730’da 16 otomatik çekim modu bulunuyor. Manuel mod ile çekim yapmak da mümkün. Ürünün 5,6 cm.lik büyük LCD ekranı, fotoğraf çekilmesini ve çekilen karelerin incelenmesini daha zevkli hale getiriyor. 32 MB dahili bellekle sunulan ürüne, SD türü harici kartlar takılabiliyor. AVI formatında video çekimi de yapabilen ürünün net ağırlığı 224 gram. (18 Mayıs 2005)
Sony Ericsson'dan Şık Bir Tasarım: T290i Kullanım kolaylığı, klasik bir cep telefonu için en gerekli fonksiyonların yer aldığı T290i'yi çekici kılıyor. Aranan kişiye ulaşmak için sadece iki tıklama yeterli oluyor. Birkaç tuşa indirgenmiş klavyesi ve menü içinde dolaşma sistemi sayesinde T290i ile mesaj yazmak ve yollamak son derece basit. Rahat okunabilen 9 punto karakterlerin kullanıldığı menü, dört yöne hareket ettirilebilen merkez tuş sayesinde kolayca kullanılabiliyor. Telefon kapalı olduğunda bile çalışan alarmı, T290i'yi gün boyu taşınabilecek kullanışlı bir kişisel yardımcı haline getiriyor. T290i hem MMS (görüntülü mesajlaşma), hem de SMS (yazılı mesajlaşma) fonksiyonlarına sahip. MMS ile fotoğrafını gönderen birinin numarası, telefon defterine bu fotoğrafla beraber kaydedilebiliyor. T290i oyunlar, polifonik zil sesleri, çeşitli duvar kağıtları ve ekran renkleri gibi kolay kullanılabilen ekstra multimedya özellikleri de sunuyor. T290i'nin siyah ve beyaz olmak üzere iki rengi mevcut. Ortalama satış fiyatı ise 155 YTL (18 Mayıs 2005)
HP Ürünleri 10 Taksitle Boyner Mağazalarında HP, kullanıcılarına Boyner Genpatech satış noktalarında cazip satın alma fırsatları sunuyor. Bundan böyle Boyner Mağazalarında HP ürünleri HSBC kredi kartıyla 10 taksitle alınabilecek. ayrıca, 31 Mayıs’a kadar HP Photosmart M307 ya da HP Photosmart M407 dijital fotoğraf makinelerinden birini alanlara şarj cihazı ve şarj edilebilir pil hediye ediliyor. HP Photosmart R507, HP Photosmart R707 ve HP Photosmart 945 dijital fotoğraf makinelerinden birini alanlara da birer adet 128 MB SD kart veriliyor. (18 Mayıs 2005)
GEZİNET, 5. Yılında Kullanıcılarına En Uygun Fiyat Garantisini Veriyor Günlük ortalama 15.000 kişinin ziyaret ettiği GEZİNET, Internetin en büyük gezi rehberi olarak, "Biz gezmek istiyoruz" diyen herkese en uygun fiyat alternatiflerini sağlamaya devam ediyor. Müşteri odaklı hizmet politikası ile devamlı gelişen GEZİNET ekibi, en ekonomik, en hızlı ve en güvenli tatil seçeneklerini sunabilmek için GEZİNET anlaşmalı otelleriyle, GEZİNET üzerinden yapılan rezervasyonlarda, ziyaretçilerine piyasadaki en uygun fiyat garantisini veriyor. GEZİNET, yurtdışı, yurtiçi, haftasonu, günübirlik ve balayı turları, otel rezervasyonları, mavi yolculuk, ulaşım, hastaneler, acil hizmetler, vize-pasaport işlemleri gibi bir çok bilgiyi kullanıcılara sunuyor. GEZİNET, internet üzerinden verdiği tüm bu hizmetlerin yanısıra kurduğu call center numaraları (0216 3454096) ile de ziyaretçilerine telefonla destek veriyor. Tatile çıkmak isteyenler GEZİNET'in sisteminde kayıtlı bulunan 771 otel arasında tercihlerini yapabiliyor ve tatil yörelerindeki kampanya fiyatlarıyla ilgili duyuruları alabiliyorlar. GEZİNET, scuba, tracking, jeep safari, bisiklet, tekne, dağcılık, rafting, paintball, yamaç paraşütü gibi değişik aktivitelerle uğraşanlara, kış sporlarının meraklılarına, termal sevenlere ve balon turları ile farkı yaşamak isteyenlere de birçok alternatif sunuyor. Detaylı bilgi için: www.gezinet.net (17 Mayıs 2005)
Microsoft Türkiye, Kopya Windows'u Orijinaliyle Değiştiriyor
 Microsoft Türkiye, bilgisayar kullanıcılarının orijinal yazılım ve sağladığı avantajlardan yararlanabilmeleri için yeni bir kampanya başlattı. Kullanıcılar aldıkları bilgisayarla birlikte kendilerine kopya Microsoft Windows verilmesinden şikayetçi olmaları durumunda, Microsoft'a başvurup orijinal yazılım sahibi olabilecek. 30 Haziran'a kadar sürecek kampanya, tüketicileri lisanslı yazılım kullanarak sağlanacak avantajların yanında yasalar karşısında suçlu duruma düşmekten koruyor. Tüketicilerin 1 Mart - 30 Haziran 2005 tarihleri arasında aldıkları yeni bilgisayarlarda, kendi bilgileri dışında korsan Microsoft Windows yüklü bilgisayar satılmasından şikâyetçi olmaları durumunda, ellerindeki korsan işletim sistemi, orijinali ile ücretsiz olarak değiştirilecek. Microsoft kampanyası bilişim sektörünün gelişmesinin önündeki en büyük problemlerden bir olan, telif hakkı ihlallerini engellemeyi hedefliyor. Fikri mülkiyet haklarına büyük zarar veren kopya yazılımlar, Türkiye ekonomisi için de ciddi vergi kayıpları oluşturuyor. IDC'nin araştırmasına göre, Türkiye'deki korsan yazılımlar BT sektöründe sadece 2004 yılında 182 milyon dolarlık kayba neden oldu. Microsoft Windows işletim sistemlerinin değiştirileceği çalışma da, gönderi ücretlerinin başvuru sahibine ait. Bu çalışmadan faydalanmak isteyenler www.microsoft.com/turkiye/windows/ internet sitesinden daha detaylı bilgi alıp müracaat edebilirler. (17 Mayıs 2005)
Konya Bilişim Kapılarını Açıyor KTO-Tüyap Konya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek “Konya Bilişim - 2. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı”, 19 Mayıs 2005 tarihinde, saat 11.00’de ziyarete açılıyor. Tüm sektörlerdeki şirketlerin işlerini geliştirmeleri ve rekabete yenik düşmemeleri adına vazgeçilmez bir araç olan "bilişim"i, Konya’ya taşıyan fuar, dört gün sürecek. Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında ürün ve hizmet sunan 80’i aşkın kuruluşun katılacağı Konya Bilişim çerçevesinde pek çok etkinlik düzenlenecek. Bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek Konya Bilişim, bölgedeki yatırımcıların teknolojiden en üst seviyede yararlanmaları için benzersiz bir platform sunacak. Konya Bilişim’in 30 bin ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor. 2 bin 500 metrekare alana yayılacak fuar, iş dünyasını, yerel kamu kuruluşlarını, bölgedeki meslek odalarının yanı sıra, teknoloji meraklılarını da bilişim platformunda bir araya getirecek. Ana sponsorluğunu Microsoft’un, resmi banka sponsorluğunu Card Finans’ın ve resmi iletişim sponsorluğunu da Türk Telekom’un üstlendiği 2. Bilişim – Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı’nın diğer sponsorları arasında BThaber Gazetesi, BTnet, Datron, Hürriyet e-yaşam, Kuartet, LG ve Postaban yer alıyor. Fuar, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Karatay Belediyesi, Konya Selçuklu Belediyesi, Konya Meram Belediyesi, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Hilton Oteli, PRnet, Tüm Uydu Anten Elektronik İletişim İş Adamları Derneği (TUYAD) ve Konya Bilişim Derneği (KOBİD) tarafından destekleniyor. www.tifas.com.tr (17 Mayıs 2005)
DHL Türkiye 4 Yeni Ofis Açtı DHL Türkiye, artan iş hacmini karşılamak amacıyla Türkiye genelinde dört yeni ofis açtı. İş ve sanayi çevrelerinin yoğun olduğu bölgelere açılan ofislerin amacı, özellikle zamana karşı yarışan Türk İhracatçılarına kolaylık ve zaman avantajı sağlamak. Dünya'da olduğu gibi Türkiye'de de hızlı hava taşımacılığı sektörünün kurucusu olan DHL, Mecidiyeköy, Hadımköy, Mersin ve Ankara'da faaliyete aldığı yeni ofisleri ile Türkiye genelindeki ofis sayısını 30'un üzerine çıkarmış oldu. Türkiye'nin DHL dünyası için önemli bir konuma sahip olduğunu söyleyen DHL Genel Müdürü Michel Akavi, OECD raporuna göre dünya üzerindeki ticari malların %40'ının havayolu ile taşındığını ve bu nedenle sektörün dünya ticaretine de yön verdiğine değinerek, yaygınlığın müşteri ihtiyaçlarını karşılamak açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Akavi; DHL'in dünya genelinde 220'nin üzerinde ülkede hizmet verdiğini belirterek, bu sayının Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin veya Futbol Federasyonun faaliyette bulunduğu ülke sayısından bile daha fazla olduğunu söyledi. Yeni ofisleri ile Türkiye'deki kapsama alanlarını daha da genişlettiklerine değinen Michel Akavi, bu ülkedeki yatırımlarının süratle devam edeceğini ifade etti. (17 Mayıs 2005)
CMC'ye yeni Genel Müdür Yardımcısı Türkiye'nin bağımsız en büyük Çağrı Merkezi olan CMC'nin, Operasyonlar, Müşteri İlişkileri, İnsan Kaynakları ve Kalite'den sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine Mayıs 2005 tarihinden geçerli olmak üzere Metin Tarakçı getirildi. İstanbul Üniversitesi'nde eğitimini tamamladıktan sonra 1996 yılında bankacılık sektöründe iş hayatına başlayan Tarakçı sırasıyla; Koçbank'ta Müşteri Temsilciliği, Egebank'ta Özel Projeler Yetkilisi, 1999-2001 yılları arasında da Demirbank'ta Çağrı Merkezi Yönetcisi olarak görev aldı. En son 2001 yılında Koçbank'ta Tüm Çağrı Merkezi Fonksiyonlarından Sorumlu Çağrı Merkezi Yöneticisi olarak 3.5 yıl çalıştı. Koçbank'tan sonra CMC Çağrı Merkezi Genel Müdür Yardımcılığına atanan Metin Tarakçı sektördeki deneyimlerini CMC'ye aktaracak. (17 Mayıs 2005)
Akbank Operasyonu Merkezi İle 90 Milyon Dolarlık Tasarruf Sağladı Akbank, 2001 yılında her alanda lider banka olma vizyonuyla başlattığı "Yeni Ufuklar Değişim Programı" doğrultusunda ödemeler, krediler, kredi kartı ve dış ticaret işlemleri gibi bankacılık işlemlerini tek bir merkezden gerçekleştirerek verimliliğini artırdı. 2004 yılında faaliyete geçen Operasyon Merkezi ile Akbank yılda 90 milyon dolar tasarruf sağlıyor. İşlem adetlerinin artmasıyla sağlanan tasarrufun her geçen yıl daha da artması hedefleniyor. 16-5-2005 tarihinde Akbank'ın Maslak'taki Operasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, enflasyon ve faiz oranlarındaki düşüşün faiz dışı gelirler ile gider kontrolünün önemini artırdığını belirterek, artık karlılığı koruyabilmenin hizmet kalitesi, operasyonel verimlilik ve başarılı risk yönetimi ile mümkün olduğunu söyledi. Operasyon Merkezi'nin bankanın hizmet kalitesi ve verimliliğini artırdığını vurgulayan Kurtul sözlerine şöyle devam etti: "140 milyon dolarlık bir yatırımla oluşturulan Operasyon Merkezimizde, bin 200 çalışanımızla Türkiye genelindeki 630 şubemize hizmet veriyoruz. Buradaki arkadaşlarımız, şube çalışanlarımız için ciddi iş yükü yaratan EFT, havale, virman, kredi kartı operasyonları, kredi açma, kapama, ödeme, dış ticaret işlemleri gibi bütün bankacılık işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Ayrıca bankamız için çok önemli bir alternatif dağıtım kanalı olan çağrı merkezimiz de burada yer alıyor. Operasyon Merkezi'ndeki arkadaşlarımız bütün bu işlemleri, ileri teknoloji ve uzmanlık sayesinde şubedekinden daha kısa bir sürede ve hatasız bir şekilde gerçekleştiriyorlar. Bu bize hem ciddi bir verimlilik artışı sağlıyor, hem hizmet kalitemizi ve hızımızı artıyor, hem de şubelerde çalışan arkadaşlarımıza müşterilerini tanımak, ihtiyaçlarını anlayıp, bunlara yönelik çözümlerimizi sunmak için zaman kalıyor." Akbank'ın Çağrı Merkezi aylık 1.5 milyon çağrı cevaplıyor. Operasyon merkezinde ise hergün yarım milyon işlem yapılıyor. (16 Mayıs 2005)
Pepsi, "Daha Fazla"sını Tasarlamaya Çağırıyor Film ve müzik alanında bireysel yaratıcılığı destekleyen iCan 2005'e bu yıl Pepsi sponsorluğunda Tasarım Kategorisi eklendi. "Ambalaj Tasarımı" ve "Heykel Tasarımı" olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen Tasarım Yarışması, katılımcıları, Pepsi kutularını tasarlamaya, Pepsi kutu ve şişeleriyle heykel yapmaya davet ediyor. Pepsi, "Daha Fazla" sloganını yarışmaya uyarlayarak katılımcılara şöyle sesleniyor: "Daha Fazla Hayal Et, Daha Fazla Yarat!" Eserleri, Tiyatro Sanatçısı Yılmaz Erdoğan, Prof. Dr. Nükhet Güz, Prof. Dr. Emin Doğan Aydın, Pepsi Pazarlama Direktörü Esra Tarhan Civelek ve Alice BBDO Stratejik Planlama Direktörü Haluk Sicimoğlu'nun oluşturduğu jüri üyesi değerlendirecek. iCan Yarışması'nı tanıtan iCan TIR'ı, 21 Nisan 2005 Perşembe günü yola çıktı. Türkiye'nin 11 ilinde toplam 29 üniversiteyi ziyaret edecek olan iCan Tır'ının son durağı 20 Mayıs günü Yeditepe Üniversitesi olacak. iCan Yarışması'na eser başvuruları 6 Haziran 2005'te sona erecek. Yarışmacılar, eserlerin bitmiş hallerini 6 Haziran 2005 tarihine kadar http://ican.bilkom.com.tr adresine "eser yükle" linki ile internet üzerinden veya CD/DVD formatında kurye ile Bilkom'a gönderebilecekler. (17 Mayıs 2005)
TELECOMEURASIA'05 Teknoloji Fuarına İlgi Büyüktü 12-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen ve son teknolojilerin ziyaretçilerle buluştuğu TELECOMEURASIA'05, Sektörel Teknoloji ve yeni çözümlerin konu edildiği çeşitli panel ve seminerlere evsahipliği yaptı.
Açılışı Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin, Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Akdemir, Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Avea Genel Müdürü Cahit Paksoy, TÜTED Başkanı Murat Dikici ve Rönesans Fuarcılık Başkanı H. İsmet Göksel tarafından yapılan fuar, Avea'nın ana sponsorluğunda gerçekleşti. İletişim teknolojilerindeki son yenilikleri ziyaretçilerle buluşturan TELECOMEURASIA' 05, son model cep telefonları, dijital santral altyapıları, internet servis sağlayıcıları, kablosuz network sistemleri, uzak mesafe iletişim hizmetleri, yeni nesil mobil telefonlar gibi birçok yeniliği sundu. Ulusal ve uluslararası boyutta 148 firmanın katıldığı fuar, 14.500 m²lik bir alan üzerinde gerçekleşti. 24 yıllık COMPEX Bilgisayar Fuarları tecrübesiyle Rönesans Fuarcılık tarafından organize edilen fuar Tüm Telekomünikasyon ve İş Adamları Derneği TÜTED işbirliğiyle düzenlendi. (16 Mayıs 2005)
Hızlı Kredi Kolaylığı Şimdi IKEA Mağazasında Türkiye'nin lider tüketici finansmanı şirketi Koçfinans; Hızlı Kredi ile dünyanın en büyük mobilya ve ev aksesuarları zinciri IKEA mağazasında tüketicilere doğrudan finansman sağlayarak, çağdaş hizmet sunacak. IKEA müşterileri, mağazada istedikleri ürünleri seçtikten sonra, mağaza giriş holündeki Koçfinans Hızlı Kredi Noktası’na gelerek, 1 saat içerisinde kredi kullanabilecek. Koçfinans yetkililerinin yardımıyla ihtiyaçlarına uygun kredi tutarı ve vadelerini belirleyen müşteriler, mağazada dolaşırken başvuru sonucunu öğrenebilecek. Böylece mağazadan çıkmadan, sadece kimlik belgesiyle kredi kullanmak mümkün olacak. Kaliteli, kullanışlı, iyi tasarımlı ve düşük fiyatlı 6500 çeşit ürün, yüzlerce fikir ve akıllı çözümler ile 30.000 metrekarelik alanında hizmet veren IKEA, İstanbul, Ümraniye’de, TEM Otoyolu Şile çıkışında tüketicilerle buluşuyor. Hızlı Kredi; ev ihtiyaçları için birçok sektörde tüketicilere destek oluyor. Türkiye’nin önde gelen markalarının yer aldığı satış noktalarında kolayca kredilendirme sağlayan Hızlı Kredi; uygun kredi faizleriyle tüketicilere cazip seçenekler sunmaya devam ediyor.
Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi için www.hizlikredi.com (16 Mayıs 2005)
Samsung, 2006 Torino Kış Olimpiyatları İçin Start Verdi Samsung Electronics, Torino 2006 Olimpik Kış Oyunları için 6 kıtada sürdürülecek küresel tanıtım faaliyetlerine vereceği desteğe ilişkin planlarını, düzenlediği bir basın toplantısıyla açıkladı. Samsung, toplantıda olimpiyatlara The Olympic Partner (TOP) ve Olimpik Meşale Koşusu Sunum Ortağı olarak verdiği desteği genişleterek, Torino 2006 Olimpik Kış Oyunları Ulusal Resmi Ev Aletleri Sağlayıcısı olduğunu da duyurdu. Samsung'un olimpik oyunlarla ilgili pazarlama faaliyetlerinin açıklandığı Torino'daki Palazzo Reale'de, şirketin olimpiyatlara verdiği destekle ilgili bir imza töreni düzenlendi. Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Woosik Chu ve Torino 2006 Organizasyon Komitesi Başkanı Valentino Castellani arasında tarafından imzalanan anlaşmaya göre Samsung, Olimpik Meşale Koşusu için verdiği desteği devam ettirmenin yanında Kış Olimpiyatları için Ulusal Resmi Ev Aletleri Sağlayıcısı unvanını da kazanmış oldu. İmza törenine Torino Belediye Başkanı Sergio Chiamparino ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Televizyon ve Pazarlama Direktörü Timo Lumme'nin yanı sıra diğer yetkililer, misafirler ile yerli ve yabancı medya mensupları katıldı. (16 Mayıs 2005)
|