Son Dakika
Arzum, “IDC CIO Summit 2016″da “Hizmet Olarak Türk Kahvesi – Arzum OKKA” Projesi ile “En İyi İnovasyon Projesi” (Best Innovation Project of the Year in Türkiye 2016) ödülünün sahibi oldu. Arzum, IDC CIO Summit 2016’da aldığı üç ödülle geceye damgasını vurdu. Dünyanın en önemli araştırma firmalarından biri olan International Data Corporation (IDC) tarafından organize edilen, her yıl Türkiye’den ve dünyanın pek çok ülkesinden BT yöneticilerini bir araya getiren IDC CIO Summit, bu yıl 6-8 Nisan 2016 tarihleri arasında İzmir Çeşme’de gerçekleştirildi. Çeşme Sheraton’da 6 Nisan Çarşamba akşamı düzenlenen IDC CIO Summit 2016 ödül töreninde toplam altı kategoride ödül verildi.
Arzum’a “En İyi İnovasyon Pojesi” ile birlikte toplam üç ödül
Arzum Elektrikli Ev Aletleri, Arzum OKKA Türk Kahvesi Makinesi üzerinden bilgi alışverişinin sağlandığı “Hizmet Olarak Türk Kahvesi – Arzum OKKA” projesiyle “En İyi İnovasyon Projesi” kategorisinde birinciliğe layık görülürken, “En İyi İş Etkinleştirme Projesi” (Best Business Enablement Project of the Year in Türkiye 2016) kategorisinde de ikinciliği elde etti. En üst düzey bilgi teknolojileri yöneticileri olarak kabul edilen CIO’ların ödüllendirildiği “Yılın CIO’su” (CIO of the Year in Türkiye 2016) kategorisinde ise Arzum İcra Kurulu Üyesi ve CIO’su Arif Emre Ünal üçüncülük elde etti.
Arzum 50. yılında ürün inovasyonunun yanına hizmet inovasyonunu da koydu
Bu yıl 50’nci yılını kutlayan Arzum’un “Hizmet Olarak Türk Kahvesi – Arzum OKKA” projesiyle, geleneksellikle teknolojiyi birleştirerek yeni bir gelir modeli oluşturduğunu ve 50 yıllık tarihinde, ürünün yanında ilk kez hizmet de satmaya başladığını ifade eden Arzum İcra Kurulu Üyesi ve CIO’su Arif Emre Ünal “Bugüne kadar ürünlerimize yansıttığımız inovatif bakış açımızı, ilk kez bir hizmet inovasyonu olarak ortaya koyarak yeni bir gelir modeli oluşturmayı başardığımız için çok mutluyuz. Arzum’u bu ödüllere layık gören jüriye çok teşekkür ederiz. Arzum’a ‘En İyi İnovasyon Projesi’ ödülünü kazandıran proje, günlük hayatımızda kullandığımız cihazların birbirleriyle ve çevreyle iletişim kurması ve internete bağlanıp veri gönderip alması olarak tanımlanan, ‘nesnelerin interneti’ uygulamasının güzel bir örneği olarak öne çıkıyor. Geliştirdiğimiz uygulama, müşteri memnuniyetini artırmak ve ölçmek isteyen zincir giyim mağazaları, restoranlar, yurdun dört bir yanına yayılmış olan akaryakıt istasyonları için biçilmiş kaftan. Önümüzdeki dönemde hizmeti yaygınlaştıracağımıza inanıyoruz. Böylece markalara inovatif bir hizmet sunarken, diğer yandan kültürümüzün önemli bir öğesi olan Türk kahvesinin daha da yaygınlaşmasını sağlayacağımız için sevinçliyiz” dedi.
Hizmet Olarak Türk Kahvesi – “Arzum OKKA” Projesi
Proje ile Arzum OKKA Türk Kahvesi Makinesi’ne entegre edilen ve sim kart üzerinden veri erişimi sağlayan bir elektronik kart ile cihazın lokasyon bilgisi, hangi tarih ve saatte kaç kez kullanıldığı, herhangi bir arıza veya hata mesajı alındığında hatanın neden kaynaklandığı öğrenilebiliyor ve eğer yeni versiyonu çıktıysa cihazın uzaktan güncellenmesi sağlanabiliyor. Tüm bu verilerin web tabanlı takip uygulamasının veritabanına aktarıldığını söyleyen Ünal “Müşterimiz şubelerindeki kullanıcılarına verecekleri kullanıcı adı ve şifre ile şubelerdeki tüketimi takip edebiliyorlar. Şubeler sadece kendi kullanımlarını görürken, müşterimiz kendi kullanıcı adı ve şifresiyle tüm şubelerini aynı ekranda görüp cihazların çalışma durumunu ve kaç adet kahve içildiğini izleyip raporlayabiliyor. Biz ise sisteme dahil olan tüm cihazları yani büyük veriyi görerek herhangi bir arıza oluşması durumunda servis kaydının teknik servisimize iletilmesini ve faturalama için kullanım bilgilerini takip ediyoruz. Tüm bu bilgiler harita üzerinde cihazların konumlarını gösteriyor ve görsel olarak takip ediliyor. Makine ile birlikte kahve, şeker ve kağıt fincan gibi sarf malzemeler de bizim tarafımızdan temin edildiği için, minimum stok seviyesine ulaşıldığında otomatik talep oluşturulup teknik servisin sarf malzemesini temin ederek cihazın bakımının da yapmasını sağlıyoruz. Müşterilerimiz ‘mağazaya giren ve çıkan müşteri’ sayısı ile ‘kahve ikram edilen müşteri’ sayısını kıyaslayıp müşteri memnuniyetini de ölçebiliyor” dedi.
Etiketler: Arif Emre Ünal » Arzum » Arzum OKKA" Projesi » IDC CIO Summit 2016BENZER HABERLER