logo

9. Geleneksel TEB Akıl Fikir Yarışması’nda Kazananlara Ödülleri Verildi

mh_teb_umit_leblebici

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici

Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB), 9 yıldan bu yana “İcat Çıkar” sloganıyla geleneksel hale getirdiği ve inovasyonu ülke gündemine taşıdığı Akıl Fikir Buluşması “Bankacılık yeni neslin kodları ile baştan tasarlanıyor” teması ile gerçekleşti. TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ve TEB İnsan Kaynakları ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Nilsen Altıntaş’ın ev sahipliğinde 16 Mayıs 2016 tarihinde Swissotel The Bosphorus’ta gerçekleşen buluşmaya bankacılığı dijital ve mobil çağa başarıyla adapte ederek yalnızca dijital olarak hizmet veren bir banka kuran Moven Bank’ın kurucusu, girişimci yazar Brett King de konuşmacı olarak katıldı.

 Ümit Leblebici: “Pek çok alanda fark yaratan bir bankayız”

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici “TEB olarak 10 yıla yakın süredir hem kurum içinde hem de ülke genelinde hayata geçirdiğimiz çalışmalarla inovasyonu kurum kültürümüz haline getirdik. Hayata geçirdiğimiz çalışmalarla inovasyonu yaygınlaştırmaya ve yenilikçi fikirlere ulaşmaya yönelik önemli adımlar attık. Pek çok alanda fark yaratan bir bankayız. İnovasyonda, girişimcilikte, en iyi iş yeri uygulamalarımızda, yeni neslin bankası olarak ‘iyi banka’ vizyonumuzla fark yaratıyoruz” dedi. İnovasyon trendlerini yakından takip ederken, bankayı ve kurum içi uygulamaları değişen dünyaya hızla adapte ettiklerini belirten Leblebici “Çünkü artık kurumların başarılı olması için sadece dünyayı iyi anlamasının yeterli olmadığını, çalışanlarıyla ve kurum içi uygulamalarıyla da değişime ayak uydurması gerektiğini biliyoruz. Banka olarak, ‘İcat çıkarma’ dilimize bir deyim olarak yerleşmişken, biz inovatif bir hamleyle çalışanlarımızı icat çıkarmaya, yeni fikir geliştirmeye teşvik ettik. Kıvılcım fikir portalını kurarak kurum içi inovasyon çalışmalarımıza başladık. Her yıl düzenlediğimiz Kurum İçi İcat Çıkar Yarışması ile ülke genelindeki çalışma arkadaşlarımızdan gelen inovatif fikirleri ödüllendiriyoruz. İnovatif düşünmeyi yaygınlaştırmak amacıyla bu yarışmayı toplumun diğer kesimlerinin de katılımına açtığımız TEB Akıl Fikir Buluşmaları düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıl sektörde yine bir ilk olarak hayata geçirdiğimiz Kurum İçi Girişimcilik Programı ile çalışanlarımızı girişimci olmaları ve yeni fikir geliştirmeleri için motive ediyoruz. Geçen yılın şampiyonu Satışta Oyunlaştırma Projemiz ile yurtdışında en iyi uygulama örneklerinden biri olduk. Bu yıl da 4 başarılı projeyi belirledik. Arkadaşlarımız Silikon Vadisi’ne giderek projelerini çok daha ileri bir noktaya taşıyacaklar” dedi.

“TEB olarak yeni neslin bankasıyız”

Kurum içinde hayata geçirilen tüm bu inovatif uygulamalarla, çalışanların gelişimine ve mutluluğuna odaklanmanın yanı sıra Y kuşağını da kucaklayarak yeni neslin bankası olmayı da başardıklarına dikkat çeken Leblebici, TEB Akıl Fikir Buluşması’nda her yıl inovasyon konusunu farklı temalarla ele aldıklarını belirterek “Bu yıl ‘Bankacılık yeni neslin kodları ile baştan tasarlanıyor’ temasıyla etkinliğimizi düzenliyoruz. ‘Aksiyonlarımızı yeni nesli, yeni müşteri beklentilerini derinlemesine anlayarak alalım, gerekiyorsa baştan tasarlayalım’ diyoruz. İnsanların bir ürünü, bir hizmeti almasını sağlamaya çalışmak yerine onların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ürün ve hizmet sunmalıyız. Özetle, ‘Odağa insanı koymalıyız’ diyoruz” dedi.

Brett King: “Yeni dünyada bankacılığın da yeniden kodlanması gerekiyor”

Brett King, iş dünyası ve tüketici davranışlarında köklü değişikliklere neden olan teknolojinin toplumu nasıl etkilediği ve bu etkilerin gelecekte nasıl sonuçları beraberinde getirebileceği konularındaki deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. King “Yeni nesilde artık her şey gerçek zamanlı olarak gerçekleşiyor. Bu yeni dünyada bankacılığın da yeniden kodlanması gerekiyor. Gelişen yeni teknolojilerle her sektörde olduğu gibi bankacılıkta da yeni fırsatlar oluşuyor. Robotik teknoloji, sanal gerçeklik, yapay zeka, nesnelerin interneti ile bankacılık sektörünün geleceğini yeniden kodluyoruz. Bu değişim dalgasında teknolojinin yıkıcı etkisiyle karşılaşmamak için değişimin yanında olup bankacılığı yeniden tasarlamamız, ürünleri değil bankacılığın kendisini insanların hayatına yerleştirmemiz gerekiyor” dedi.

Nilsen Altıntaş: “Akıl Fikir Yarışması’na bu yıl itibariyle 14 bin başvuru aldık”

TEB İnsan Kaynakları ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Nilsen Altıntaş   “Adı inovasyonla anılan, Türkiye’nin dört bir yanında yenilikçi fikir ve projelerin üretilmesi için çalışan bir banka olarak, TEB Akıl Fikir Yarışması’nı ‘İcat Çıkar’ sloganıyla 2007’de başlattık. Yarışmaya özel olarak icatcikar.com web sitemizi kurduk ve yarışmamızı duyurduk. TEB’de birçok yeniliği hayata geçirirken, fikri olan ama değerlendiremeyen gençlerimize fırsat sunmayı istedik. Gençlerimizin, müşterilerimizin ve girişimcilerimizin içindeki kıvılcımları ortaya çıkarmayı planladık” dedi. TEB Akıl Fikir Yarışması’nın yarışma sitesinin bu yıl 129 farklı ülkeden 289 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini belirten Altıntaş “Bu yıl itibarıyla başvuru sayısı 14 bine “ulaşan Akıl Fikir Yarışma’mızda, projelerin yüzde 51’i üniversite öğrencilerinden, yüzde 36’sı müşterilerimizden geldi. İki yıl önce yarışmaya dahil ettiğimiz Teknolojik Girişimci Kategorisi’ne ise 1760 girişim fikri ile başvurularak bu alanda bir rekor kırıldı” dedi.

Ödüller sahiplerini buldu

Yarışmanın jürisi TEB Holding Yönetim Kurulu Üyesi Varol Civil, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Başaran, Generel Electric Türkiye Stratejik Yatırımlar Direktörü Erdoğan Çeşmeli, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa İhsan Kızıltaş, BiTaksi Kurucu Ortağı Nazım Salur, TİM Koordinatörü Okan İnce, Sabah Yazarı Şelale Kadak, Getir.com CEO’su Tuncay Tütek, MAN Ajans CEO’su Tuğbay Bilbay’dan oluştu.

9. Geleneksel TEB Akıl Fikir Yarışması Üniversite Öğrencisi-Yeni Mezun kategorisinde birinci olan Hayrican Göçmen’e 20 bin TL ve Bahçeşehir Üniversitesi MBA Bursu, ikinci Caner Doğru’ya 10 bin TL ve Bahçeşehir Üniversitesi MBA Bursu, üçüncü Melike Ceren İnan’a ise 5 bin TL ödül ve Bahçeşehir Üniversitesi MBA Bursu hediye edildi.

Müşteri kategorisinde birinci olan Zafer Alver 20 bin TL ödülün yanı sıra Roland Garros seyahati, ikinci Tayfun Esen 10 bin TL, üçüncü Emir Sarıcalı ise 5 bin TL ödülün sahibi  oldu.

2015 yılında yeni açılan Teknolojik Girişimci Kategorisi’nde Kaan Tezgel 20 bin TL, ikinci Soner Hacıhaliloğlu  10 bin TL, üçüncü Ali Han Polat ise 5 bin TL ödül kazandı. Jüri Özel Ödülü Hasan Ayartürk’ün oldu. Teknolojik Girişimci Kategorisi’nde ilk beşe giren bütün finalistler, TEB Girişim Evi’ne katılım hakkı kazandı.

İnovasyonu bir adım öne taşımak amacıyla Türkiye’e bir ilki gerçekleştiren ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen TEB’in Kurumiçi Girişimcilik Programı ödülleri de törende dağıtıldı. Programa bu yıl 200’den fazla çalışan iç girişim projeleri ile başvurdu; TEB’in Kurumiçi Girişimcilik Programı ile yenilikçi ve bankanın geleceğini değiştirebilecek projeler üreterek hayata geçirebilecek ‘İç Girişimciler’ yetiştirilmesi amaçlanıyor. Bu senenin şampiyonları ise projelerini geliştirmek, en iyi uygulamaları incelemek üzere Silikon Vadisi’ni ziyeret edecekler.

Etiketler: » » » » »
Share
8594 Kez Görüntülendi.