logo

2. BNP Paribas International Hackathon İstanbul Ayağı Gerçekleşti

mh_teb_bnp_international

Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB), stratejik ortağı BNP Paribas ile birlikte bankacılık ve finans dünyası için müşteri deneyiminde fark yaratacak girişimci fikirlere destek olmak amacıyla 17-19 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirdiği BNP Paribas International Hackaton, ikinci yılında iki farklı tema altında girişimcileri ağırladı. Türkiye’de ayağı TEB Formasyon Akademisi’nde düzenlenen dünyada ise İstanbul’a ek olarak San Francisco, Paris, Brüksel, Roma, Berlin, Londra ve Varşova olmak üzere sekiz farklı şehirde eş zamanlı düzenlenen global yazılım maratonu BNP Paribas International Hackaton’da girişimciler, belirlenen temalarda çözüm üretmeye yönelik kod yazarak mobil veya web tabanlı yazılım geliştirdi.

Bu yılın temaları doğrultusunda 48 saat boyunca “ev almak isteyenlere” ve “nakite ihtiyacı olan KOBİ’lere” çözüm üretmeye yönelik projeler geliştiren girişimciler, TEB ve diğer sektörlerden gelen uzmanlardan da mentorluk desteği aldı. 48 saat sonunda, girişimcilerin projeleri, teknoloji ve finans dünyasının önde gelen isimleri, melek yatırımcılar, danışmanlar, teknokent temsilcileri, global ödeme sistemi sağlayıcıları ve TEB yöneticilerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirildi.

Jüri değerlendirmesinin ardından “Birlikte Al” ekibi birinci olurken; “Hesap Kurdu” ekibi ikinciliği elde etti. “FonZip ve OrcaTeam” ekibi başarılı uygulamalarıyla jüri özel ödülüne layık görüldü. Geliştirdikleri projelerin tüm haklarının yanı sıra toplamda 60 bin TL’lik para ödülü kazanan girişimciler, TEB Girişim Evi’nden de danışmanlık desteği almaya hak kazandı.

“Girişimcilerle sürüdürülebilir bir bağ kurmayı hedefliyoruz”

Ödül töreninde konuşma yapan TEB İnsan Kaynakları ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Nilsen Altıntaş, eş zamanlı olarak sekiz ülkede, BNP Paribas Grup iştirakleri ev sahipliğinde düzenlenen International Hackathon’un İstanbul ayağına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek   “Adı inovasyonla anılan, Türkiye’nin dört bir yanında yenilikçi fikir ve projelerin üretilmesi için çalışan bir banka olarak, gelişen teknolojinin, iş dünyası ve tüketici davranışlarında köklü değişikliklere neden olduğunun farkındayız. Her şeyin gerçek zamanlı olarak gerçekleştiği günümüzde bizim değişen müşteri taleplerini derinlemesine anlamamız, değişen dünyaya hızlıca adapte olmamız, ürün ve hizmetleri yine hızlı bir şekilde hayata geçirerek bu değişimi fırsata çevirmemiz gerekiyor. TEB olarak, biz kendimizi yeni neslin bankası olarak tanımlıyor, yeni nesil girişimcilere Girişim Evimizle, TEB Özel Melek Yatırımcı Platformumuzla, Akıl Fikir Yarışması ile ve Kurum içi Girişimcilik programımızla destek oluyoruz. Fikirleri hayata geçirecek isteği olan girişimcilere ise projelerini hayata geçirebilecekleri ortamı sunuyoruz. Onlara eğitim, mentorluk ve koçluk desteği sağlayarak, ülke geneline de inovasyon kültürünün yayılmasını hedefliyoruz. Bu yıl ikinci kez ev sahipliği yaptığımız International Hackathon’un ülkemizde giderek yükselen girişimcilik ekosisteminin çevik dünyasını çalışanlarımızın uzmanlığı ve derin müşteri bilgisiyle birleştirme ve müşterilerimize fayda sağlayacak yenilikçi fikirlerin hayata geçirilme süresini kısaltma amacımıza katkı sağlayacağını inanıyorum. Hackathon girişimcilerle kurmak istediğimiz sürdürülebilir bağın göstergesidir” dedi.

İki proje uluslararası jürinin karşısına çıkacak

Uzun soluklu bir programın ilk aşaması olarak tasarlanan Hackathon kapsamında, sekiz ülkede eş zamanlı olarak tamamlanan 48 saatlik maraton sonunda kazanan girişimciler, 10 haftalık bir dijital eğitim kampına katılarak uzmanlarla birlikte projelerini geliştirme imkanı elde etti. Geliştirdikleri projelerle Aralık ayında  Paris’te düzenlenecek Demo Day’de BNP Paribas uluslararası jürisinin karşısına çıkarak Türkiye’yi temsil edecek olan girişimciler, TEB’in stratejik ortağı BNP Paribas’ın 80’e yakın ülkedeki global ağı sayesinde yeni müşterilere ulaşma ve işbirliği şansına da sahip olacak.

Etiketler: » » »
Share
3356 Kez Görüntülendi.