logo

Steptember Sosyal Sorumluluk Projesi Tanıtıldı

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın ülke temsilcisi olduğu, 9 ülkede eş zamanlı gerçekleştirilen “Steptember” sosyal sorumluluk projesinin detayları Zorlu PSM’de Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin, Vakfın Yönetim Kurulu II. Başkanı Dr. hc. Dilek Sabancı, Steptember İyi Yaşam Gönüllüsü Şah Yaycı ve Aktif Yaşam Gönüllüsü Murat Bür ile çok sayıda davetlinin katıldığı bir basın toplantısı ile duyuruldu.

Steptember sosyal sorumluluk projesinin 2011 yılında Avustralya’nın öncülüğünde başlatıldığının bilgisini veren Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin “Çeşitli bağış kampanyaları ve sosyal sorumluluk projeleriyle Vakfımızın çalışmalarını genişletme ve daha fazla Cerebral Palsy’li çocuğa ulaşma amacındayız. Cerebral Palsy ile ilgili dünya çapında yürütülen en geniş kapsamlı farkındalık ve bağış toplamaya yönelik sosyal sorumluluk projesi olan “Steptember”, ülkemizde bu yıl dördüncü kez düzenlenecek. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı olarak Steptember’ın Türkiye’deki öncüsü ve yürütücüsü olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Üç yılda yaklaşık 870 bin TL’lik bağış topladığımız Steptember’a olan destek her yıl giderek artıyor. Steptember projesinin dördüncüsünü düzenleyeceğimiz 2017 yılında hedefimiz geçen yılki bağış miktarını yaklaşık yüzde 50 arttırarak 600 bin TL’lik destek toplamak ve daha fazla Cerebral Palsy’li çocuk ve ailesine destek olmak” dedi. Steptember’da üç yılda toplanan bağışlarla 487 kişiye bin 784 seans özel eğitim, rehabilitasyon, fizyoterapi ve erken müdahale desteği verdiklerini vurgulayan Evgin, Steptember’da atılan her bir adımın ve bağış kampanyaları ile toplanan her bir kuruşun, gelecek için büyük bir umut taşıdığını belirtti. Evgin “Sizleri de bu projeye destek olmaya davet ediyoruz. Eylül ayı boyunca sağlıklı bir yaşam için uzmanlar tarafından önerilen günde 10 bin adım atmayı ve Cerebral Palsy’li çocuklar için bağış toplamayı bir sosyal sorumluluk davranışı haline getirmeyi arzu ediyoruz. Vakfımızın ve bu sistemin şeffaflığını hep ön planda tuttuk. Yaptığınız bağışları ve sonrasında çocuklarımıza yöneltilen harcamaları, elektronik ortamda bire bir izleyebilirsiniz. Steptember süresince hem Cerebral Palsy’li çocukların hayatlarına dokunacak hem de sağlıklı ve zinde bir yaşamın kapısını aralamış olacaksınız. Günde 10 bin adım ifadesi katılmak isteyenlerin gözünü korkutmasın. Bir ofis çalışanı günde ortalama 3 bin adım atıyor. Geri kalan 7 bin adımı yürüyüş yaparak tamamlamak zorunda değilsiniz. Zira Steptember adım atmaktan ibaret değil. Steptember gönüllüleri koşabilir, bisiklete binebilir, yüzebilir, veya dans edebilir. Steptember web sitesinde gerçekleştirdiğiniz aktiviteleri otomatik olarak adım sayısına çevirecek 40 farklı etkinlik mevcut” dedi.

Steptember İyi Yaşam Gönüllüsü Şah Yaycı “Hem katılımcıların hem de Cerebral Palsy’li çocukların hayatında pozitif bir etki yaratmak için oluşturulmuş bu anlamlı projede Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı ile birlikte yürümekten büyük mutluluk duyuyorum. Projeye destek veren katılımcılar zinde bir yaşam için yeni bir başlangıç yaparken; Cerebral Palsy’li çocuklar için umut olacaklar” dedi.

Steptember Aktif Yaşam Gönüllüsü Murat Bür “Steptember’a kayıt olduktan sonra katılımcıya özel gönderilen kit ile birlikte farkındalık maratonuna ilk adım atılmış oluyor. Steptember kapsamında Eylül ayı boyunca bisiklete binebilir, koşabilir, dans edebilir, yürüyebilir, yüzebilir ve bu esnada hem iş, hem sosyal çevrenizi anlamlı bir bağış kampanyasına dahil edebilirsiniz. Ben de bu kampanyanın içinde olduğum için çok mutluyum” dedi.

Dilek Sabancı: “Her çocuğun farklı ve özel olduğuna inanıyorum”

Dünya genelinde 17 milyon Cerebral Palsy’li birey olduğunu, Türkiye’de ise her 8 saatte bir Cerebral Palsy’li bebeğin dünyaya geldiğini belirten Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Yönetim Kurulu II. Başkanı Dilek Sabancı “Ben her çocuğun farklı ve özel olduğuna inanıyorum. Cerebral Palsy de çok özel ilgi ve eğitim gerektiren bir durum. Türkiye’de her 8 saatte bir Cerebral Palsy’li bebek doğuyor, bu oldukça ciddi bir rakam. Erken teşhis ve müdahale büyük önem taşıyor. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı yürüttüğü tüm çalışmalarla toplumun Cerebral Palsy konusunda bilgilenmesine önem veriyor ve toplumun tüm aktörlerinin bu konuya gerekli hassasiyetle yaklaşması için büyük çaba sarf ediyor. Dört yıldır Türkiye genelinde yürütülen Steptember projesinin gelişimini dikkatle izliyorum ve toplumun ilgisinden büyük mutluluk duyuyorum. Bu projenin her geçen gün daha da büyüyeceğine ve daha fazla Cerebral Palsy’li çocuğumuza umut olacağına inanıyorum” dedi.

www.steptember.org.tr

Etiketler: » » » » » »
Share
3945 Kez Görüntülendi.