Son Dakika
Türkiye’nin 48 ilinde 100 kampüsüyle kaliteli eğitimi daha fazla çocuğa ulaştırma misyonuyla eğitim sektöründe varlığını başarıyla sürdüren Bahçeşehir Koleji, yeni nesil eğitim anlayışıyla müfredata örnek oluyor. Akademik başarısıyla mezunlarının dünyanın önde gelen üniversitelerine burslu kabul almasını sağlayan Bahçeşehir Koleji, STEM+A, Kişiye Özgü Öğretim Modeli (KÖM), Çift Dilli Eğitim gibi eğitim modelleriyle de eğitim dünyasına yön veriyor.
5 Yaşından İtibaren Kodlama Dersleri
Bahçeşehir Koleji okul öncesi eğitim programları içinde yer alan Kodlama ve Robotik dersleriyle, öğrenciler 5 yaşından itibaren kodlama diliyle tanışıyor. Bahçeşehir Koleji’nin sunduğu dijital eğitim sistemi içerisinde dijital ders anlatımları, dijital ders planları, dijital ders materyalleri, dijital ansiklopediler, dijital ders kitapları, interaktif çalışmalar yer alıyor. Bahçeşehir Koleji öğrencileri tabletli sınıflarda dijital eğitim ortamlarında öğrenerek ve yaşayarak eğitim alıyor. Tablet kullanarak; multimedya, interaktif videolar, grafikler, ses efektleri ve simülasyonlarla yaşayarak öğreniyor, ezbere dayalı değil kalıcı bir eğitim almış oluyorlar.
Türkiye’deki Örnek Eğitim Sistemine Ödül
Bu derslerle Türkiye’de bir ilke imza atarak “Geleceğin Eğitim Metotları”nı öğrencileriyle buluşturan Bahçeşehir Koleji üstlenmiş olduğu bu misyon neticesinde Bilişim Medyası Derneği tarafından “EN İYİ TABLETLİ EĞİTİM & KODLAMA ve ROBOTİK’’ ödülüne layık görüldü. Ödül töreninde Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Üyesi Mehmet Arslantunalı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan bir araya geldi.
Bahçeşehir Koleji Örnek Olmalı
Törenin açılışında konuşan BTK Başkanı Sayan, bilişim sektörünün oldukça hızlı geliştiğine işaret ederek, kodlama, robotik gibi eğitimlerin neredeyse anaokulunda başladığı bir süreçten geçildiğini söyledi. Bu konularda geciken ülkelerin başarılı olamayacağını dile getiren Sayan “Gelişmiş ve bu işlerde başarılı olan ülkelere baktığımız zaman bu eğitimler küçük yaşlarda başlamadığı sürece, üniversitede istediğiniz bölümü okuyun başarılı olamayacağı görülüyor. Genç yaşlarda bu işlere başlayan arkadaşların çok daha başarılı olduğunu gözlemledik. BTK olarak, üniversitelerimizle, Sivil Toplum Kuruluşlarımızla, sanayi ile işbirliği yaparak kodlamanın ve bu eğitimlerin ne kadar önemli olduğunu dile getiriyoruz” dedi. Bahçeşehir Koleji’nde yapılan çalışmaların önemine dikkati çeken Sayan, tüm kurumların bu çalışmaları örnek alması gerektiğini söyledi.
Ödüle layık görülen TABLETLİ EĞİTİM & KODLAMA ve ROBOTİK dersleri hakkında bilgi veren Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ “5 yaşından itibaren tüm kampüslerimizde uyguladığımız Kodlama ve Robotik dersleriyle çocuklarımızın bilgi ve iletişim teknolojilerinin aktif birer kullanıcısı olmalarını ve ayrıca yaratıcı fikirler oluşturarak bu fikirleri teknoloji kullanarak hayata geçirmelerini sağlıyoruz. Çocuklarımızı erken yaşlardan itibaren geleceğin dili kodlamayla tanıştıran bu dersler, teknolojik aletlerin çalışma prensibi, tablet uygulamaları, algoritma geliştirme, programlama, dijital hikâyeleme, animasyon tasarımı ve dijital oyun tasarımı modüllerini içeriyor. Tabletli eğitimle birlikte uyguladığımız kodlama ve robotik dersleri ile öğrencilerimize bilişimsel düşünme becerileri kazandırıyor, karşılaştıkları problemlere farklı çözümler üretmelerine katkı sağlıyoruz” dedi. Bahçeşehir Koleji’nde uygulanan yenilikçi eğitim modelleri ve teknolojik donanıma sahip öğrenme ortamlarının meyvelerini öğrencilerinin başarılarıyla aldıklarını söyleyen Dağ “Geleceğin bilim ve teknoloji üreten ülkeleri arasına girmek için eğitime büyük önem vermeliyiz. Bahçeşehir Koleji’nde uyguladığımız eğitim modellerinin sonuçlarını öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası alanda kazandıkları başarılarla görüyoruz. 2006 yılında İstanbul Bahçeşehir’de ilkini açtığımız ve sayılarını artırarak ülkemizin dört bir yanındaki öğrencileri nitelikli fen eğitimiyle buluşturduğumuz Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri öğrencilerimiz bu başarıların en büyük kanıtı. Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi robotik takımımız INTEGRA 3646, başarılarıyla Türkiye’de ve dünyada takdir topluyor. Her yıl büyük ödüllerle döndükleri Dünya Robotik Şampiyonası’nda son olarak 2017 yılında 4 bin takım arasından Dünya Finalisti olmaya hak kazanan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizin başarıları bize yenilikçi eğitim modelleriyle teknolojik altyapının birleşiminin ne kadar başarılı sonuçlar vereceğini kanıtlıyor” dedi.
Bilişim Medyası Derneği Eğitimde Teknolojiyi Ödüllendiriyor
Bilişim Medyası Derneği Başkanı Musa Savaş, ileri teknolojiye yönelik yeni bir dünya düzeni kurulduğuna dikkat çekerek “Bu anlamda teknolojiyi tüketen değil, artık üreten konumunda olmamız gerekiyor. Eğitim metotlarının kapsamını geliştirmek, dünya standartlarına ulaşan sistematikler içeren bir programla yola devam etmek önemli. Ülkemizin geleceği için çocuklarımızın özellikle dil ve sayısal bilimler konularında eğitimlerine ağırlık verilmesi gerektiği aşikar. Dijital çağın gerekliliklerine ve dünya standartlarına uygun, ilgi çekici bilişim eğitim programları hazırladıkları için Bahçeşehir Koleji’nin çalışmalarını ilgiyle izliyoruz. Bu nedenle Bilişim Medyası Derneği olarak kendilerine bu özel ödülü layık gördük” dedi.
Etiketler: Bahçeşehir Koleji » Bilişim Medyası Derneği » BTK » Dr. Ömer Fatih Sayan » Musa Savaş » Özlem DağBENZER HABERLER