Son Dakika
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 7’ncisi düzenlenen Konya Bilim Festivali, 4-5-6 Ekim 2019 tarihlerinde TÜBİTAK destekli ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi’nde gerçekleşti. “Milli Teknoloji Hamlesi” kapsamında düzenlenen ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan festivali üç günde 150 bine yakın ziyaretçi ağırladı.
Yedincisi düzenlenen Konya Bilim Festivali’nde bu yıl ilk kez Türkiye’nin yerli ve milli helikopteri “ATAK” ve BAYKAR tarafından üretilen Bayraktar TB2 Taktik İnsansız Hava Aracı sergilendi. Ziyaretçiler ayrıca Karatay Üniversitesi ultralight eğitim uçaklarını da yakından inceleme fırsatını buldu.
Alana kurulan stantlarda yüzlerce atölye çalışması ve etkinlikler düzenlendi. Üç gün süren festivale Ankara, Karaman ve Eskişehir gibi çevre illerden de gelen ziyaretçiler festival coşkusunu yerinde yaşadılar. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay festivale gelerek alanda bulunan bilim meraklılarıyla konuşup yerli ve milli teknolojinin gelişimi ve festival hakkında fikir alışverişinde bulundular. Ardından stantlardaki atölye çalışmalarını yerinde inceleyip bilgi aldılar.
Aileleriyle birlikte festivale katılan çocuklar alanda bulunan Lazerli Labirent oyunu, birbirinden farklı savaş uçaklarının 3D simülasyon aletini kullanarak deneyimleme fırsatı yakaladılar. Ana sahne üzerinde gerçekleştirilen etkinlikler, yarışmalarla beraber alanda hediye olarak dağıtılan maket uçaklarla festivalin tadını çıkardılar.
TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde ödül kazanan elektrikli araç da festival alanında sergileniyor. Konya Teknik Üniversitesi öğrencilerinin tasarladığı ve Efficiency Challenge yarışmasında Görsel Tasarım Ödülü kazanan araç ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Yaklaşık 6 bin metrekarelik açık alan üzerinde gerçekleşen 7. Konya Bilim Festivali’nde 100’ün üzerinde bilimsel etkinlik, bilim gösterileri, yarışmalar, simülatörler, uçak, İHA ve 3B yazıcı etkinlik alanları, uzay mekiği yapım atölyesi, astronomi gözlemleri, kodlama atölyeleri, elektronik tasarım atölyeleri gibi birçok etkinlik bilim meraklılarıyla buluştu. Çadırların içinde yapılan yüzlerce etkinlik ve yarışmalara tanık olan yüz binden fazla ziyaretçi bizzat deneme fırsatı da buldu.
Festivalde yer alan AFAD TIRI deprem bilinci, deprem anında yapılması gerekenler, deprem sonrasında ve öncesindeki tüm hazırlıklar konusunda tırı ziyaret eden binlerce kişiye bilgileri alanında uzman görevliler aktardı.
Etiketler: Konya Bilim FestivaliBENZER HABERLER
Zeki Kalaycılar, Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri Genel Müdürü Oldu