logo

VMware’den Dikkat Çeken Tüketici Araştırması

VMware Türkiye Ülke Direktörü Murat Mediçeler

VMware Türkiye, 20 Mayıs 2021 tarihinde düzenlediği çevrimiçi basın toplantısı ile 6000’den fazla tüketiciyle gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarını paylaştı. Toplantıya VMware Türkiye Ülke Direktörü Murat Mediçeler ve VMware Kıdemli İş Çözümleri Stratejisti Töre Duman katıldı. Araştırma 5 ülkede 6.109 tüketicinin (İngiltere’den 2.069, Fransa’dan 1.028, Almanya’dan 1.005, İtalya’dan 1.004 ve İspanya’dan 1.003 kişi) katıldığı çevrimiçi bir anketle gerçekleştirildi.

Anketten Çıkan İlginç Sonuçlar

Araştırmaya göre şirketler gerçekleştirdiği önemli dijital değişime rağmen müşterilerin ilgisini çekemiyor ve tüketiciler bu durumdan fazlasıyla rahatsız. Avrupalı tüketicilerin yalnızca yüzde 32’si etkileşimde bulundukları şirketlerin pandemi öncesine kıyasla daha iyi dijital deneyim sunduğunu düşünüyor. Tüketicilerin yüzde 48’i eğer bekledikleri dijital deneyimi bulamazlarsa rakip firmaları tercih edeceğini belirtirken, marka tercihini değiştirmeyeceklerini söyleyenlerin oranı ise sadece yüzde 13.

Finansal Hizmetler

Avrupalı tüketicilerin yüzde 42’si banka işlemlerini uygulamaları üzerinden halletmeyi tercih ediyor.

– Yüzde 36’lık bir kesim ise finansal işlemlerde akıllı telefonlarının cüzdanlarından daha önemli hale geldiğini paylaşıyor. 18-24 yaş aralığında bu cevabı verenlerin oranı ise yüzde 47’ye yükseliyor.

– Tüketicilerin yüzde 46’sı finansal hizmet için tercih edeceği kurumu kullanılması kolay uygulamalara ve dijital hizmetlere göre belirliyor.

– Finansal hizmet alacağı sağlayıcısını seçerken tüketicilerin yüzde 66’sı güvenliğe ve verilerinin korunmasına öncelik veriyor.

– Cevaplayanların yüzde 44’ü tüm cihazlarda kullanım kolaylığına, yüzde 41’i de basit ve etkili uygulamalara dikkat ediyor.

– Paralarını bankacılık uygulaması üzerinden değerlendirecek kişiler, yüzde 12’lik bir kesimi oluşturuyor.

Perakende

– Yüzde 48’lik bir kesim eğer sunulan dijital hizmet, beklentilerini karşılamazsa rakibi tercih ediyor.

– Yüzde 32’lik bir kesim ise sunmaya başladıkları dijital hizmetler sayesinde perakendecileri heyecan verici buluyor.

-Tüketicilerin sadece yüzde 10’u perakendecilerle fiziksel mağaza yerine sanal olarak etkileşime geçmekten mutluluk duyuyor.

– Anketi cevaplayanların yüzde 46’sı satın alma deneyimini zenginleştirmek için sanal gerçekliğin kullanılmasını olumlu karşılıyor.

– Yüzde 57’lik kesim ise chatbot’la veya çalışanla bile anında çözülemeyen bir sorunla karşılaştığında perakendecinin web sayfasını terk ediyor.

– Bir tüketici, hizmet alacağı perakendeciyi seçerken sırasıyla yüksek seviye güvenliğe ve verilerinin korunmasına (yüzde 66), tüm cihazlarda kullanım kolaylığına (yüzde 44), basit ve etkili uygulamalara (yüzde 41) öncelik veriyor.

Sağlık Hizmetleri

– Avrupalıların yüzde 44’ü, tüm rutin sağlık randevularını uzaktan, sanal danışmanlıkla değiştirmekte bir sorun görmüyor ya da bundan heyecan duyuyor.

– 45-54 yaş aralığındakiler, düzenli doktor veya hastane ziyaretlerinin sanal olarak gerçekleşmesinden en memnun olan kitle olarak öne çıkıyor.

– Tüketicilerin yüzde 40’ı, kanserli hücreler gibi anormallikleri tespit edebilen ve tanıyabilen makinelere daha çok güveniyor.

– Ankete katılanların yüzde 45’i, bir ameliyatı daha az kalifiye bir doktorun fiziksel olarak yapması yerine daha kalifiye bir doktorun robotik teknolojisiyle uzaktan yapmasını tercih ediyor.

– Tüketicilerin yüzde 60’ı, doktordan daha iyi sağlık tavsiyeleri ve danışmanlığı alabilmek için günlük yaşantılarına dair tamamen doğru bilgiye sahip olmasıyla ilgili bir sorunu olmadığını belirtiyor.

– Tüketicilerin yüzde 58’i, sensörler ve gerçek zamanlı veri görüntüleme teknolojileri medikal desteğe ihtiyaç duyulan zamanı tahmin edebildiği için kronik veya uzun süren bir hastalığa sahip bir yakınının bir sağlık kuruluşundan uzakta yaşamasıyla ilgili bir sorun görmüyor ya da bundan mutluluk duyuyor.

– Yüzde 46’lık kesim, önümüzdeki 5 yıl içinde deriyi delerek yapılan cerrahi müdahalelerin riskini önemli ölçüde azaltması için teknolojiye güveniyor.

– Tüketicilerin yüzde 51’i ise yaşlı ya da engelli gibi hassas kişilerin yaşam kalitesini artırabileceğini düşünüyor.

Etiketler: » »
Share
1032 Kez Görüntülendi.