logo

Yapı Kredi ve SAS Arasında Bankacılıkta Verimliliği Artıran Proje

SAS Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Tayfun Topkoç

SAS, Yapı Kredi ile önemli bir projeye imza attı. Projeyle detaylandırılmış hesaplamaların hızlı ve kontrollü olarak sadece BT departmanlarınca değil ilgili iş birimleri tarafından izlenebilmesi, zenginleştirilmiş simülasyon ortamında farklı senaryoların IFRS9 kapsamında istenen detayda ve hızda test edilmesinin yanında raporların tek elden ve otomatik olarak hazırlanması sağlandı.

Uzman ekiplere yeni modeller geliştirmek, mevcut modellerin performansını ölçmek için uçtan uça sunulan SAS çözümüyle, BT eforlarında ciddi tasarruflar ve zamanlama konusunda esneklik yaratıldı. Ayrıca projeyle birlikte süreci bir bütün olarak değerlendirebilme, yeni modellerdeki etkinin sisteminin çıktısı olan resmi raporlar ve yönetimsel raporlardaki etkisini rapor ve işlem bazında görebilme kapasitesi sağlandı.

Değişen ekonomik koşullara uygun simülasyon akışlarıyla maksimumum verimlilik

SAS Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Tayfun Topkoç “Pandemide çok sayıda sektör değişim yaşıyor ve etkilenmeyi sürdürüyor. Özellikle bankacılık sektöründe değişen koşullara hızlı adapte olabilmek ve risk tahminlemesi yapabilmek şirketlere büyük verimlilik sağlıyor. Yapı Kredi ile gerçekleştirdiğimiz projede kullandığımız inovatif ve esnek modellemeler sayesinde rapor altyapılarının simülasyon ortamlarıyla entegre edilmesi, raporların değişen koşullara uyumunun minimum sürede sağlanması ve etkileri raporlar bazında görebilme kapasitelerini maksimize etmiş olduk. Bu proje sektör için önemli bir örnek olacaktır” dedi.

Yapı Kredi, Kredi Riski Planlama, Modelleme ve Raporlama Direktörü Mahir Güneş İnce “Pandemi ve global dalgalanma nedeniyle değişen ekonomik koşulların ve parametrelerin IFRS9 kapsamında hesaplanan karşılık değerlerine etkilerinin hızlı ve doğru şekilde simüle edilmesine ihtiyaç duyuluyor. Biz de Yapı Kredi olarak simülasyon için farklı bir çözüm arayışına girdik. SAS ile gerçekleştirdiğimiz proje sonunda birbirinden bağımsız çalışan 9 farklı simülasyon akışı iş birimleri tarafından kullanıcı dostu arayüze sahip SAS IFRS9 platformu üzerinde alınmaya başlandı. Bu sayede bir sene içinde BT departmanımızda simülasyon için talep edilen eforlarda yüzde 83 oranında tasarruf sağlandı. Bunun yanında yapılan optimizasyon ve sadeleştirme sayesinde uçtan uca çalışma süresini yüzde 65 oranında azaltmayı başardık” dedi.

Etiketler: » » »
Share
920 Kez Görüntülendi.