logo

Vertiv, RISE Araştırma Enstitüsü İle İşbirliği Yaptı

Vertiv, İsveç’in RISE Araştırma Enstitüsü ile iş ortaklığı gerçekleştirdi. Vertiv, veri merkezi sistemleri teknolojileri için platin düzeyinde girdiği bu iş ortaklığı programına dahil olarak Facebook, Ericsson, Vattenfall, ABB, LTU ve Norrbotten bölgesi gibi kurucu ortaklar arasına katılmış oldu.

İsveç devletine ait olan ve AB fonları tarafından da desteklenen RISE’daki veri merkezi araştırması İsveç’in Luleå kentinde yer alıyor. Üniversiteler, sanayi ve kamu sektörüyle iş birliği yapan RISE, genel olarak endüstrinin rekabet gücünü ve yenilenmesini güçlendirerek sürdürülebilir büyümeyi desteklemek amacıyla endüstriyel araştırma ve inovasyon gerçekleştiriyor.

Vertiv, RISE ile olan iş ortaklığı aracılığıyla çalışma sonuçlarına ve uzmanlara erişim sağlayan bir veri merkezi test ortamı olan Altyapı ve Bulut Araştırma ve Test Ortamı’nın (ICE) yanı sıra RISE tarafından ortaya konulan yayınları ve uygulamaları destekleyecek, küçük araştırma ve geliştirme çalışmalarına katılacak.

İşbirliğinde ortaklara sağlanan en önemli değerlerden biri; veri merkezi modülleri, iklim ve ısı kutuları, rüzgar tünelleri, edge ve sıvı soğutma test yataklarından oluşan büyük ölçekli test ortamı ile simülasyonları ve kavramları; veri toplama ve analiz için uygulanan gösteriler ve testler noktasına götürme yeteneği olarak öne çıkıyor.

Vertiv CTO’su Stephan Liang “RISE, uygulamalı araştırmalarda teknoloji liderliğini üstleniyor. Bu da onları Vertiv için mükemmel bir iş ortağı yapıyor. Bu iş ortaklığı, endüstriyi sürdürülebilir büyük ölçekli bulut veri merkezleri, kurumsal ve edge uygulamalarda yeni bir çağa yönlendirmemize yardımcı olacak” dedi.

Vertiv EMEA Başkanı Giordano Albertazzi “RISE, Avrupa genelinde sürdürülebilirliği sağlamada lider bir rol oynuyor. Vertiv, veri merkezi sektörü ve daha fazlası için ileriye dönük mühendislik çözümleri sağlamak için ideal bir konuma sahip. Veri merkezleri, dijital altyapının kritik bir parçası. Verimlilik ve sürdürülebilirlik, sektör için güçlü bir odak noktası ve giderek da fazla önemli hale geliyor. Yeni teknolojilerin, sistem çözümlerinin ve bileşenlerinin piyasaya çıkmadan önce tasarlanması, geliştirilmesi, test edilmesi ve doğrulanması gerekiyor. RISE ile ortaklığımızın bunun büyük bir parçası olduğunu görüyoruz” dedi.

Vertiv, aynı zamanda bölgesel ısıtma için 90-95°C besleme suyu sıcaklığına ulaşmayı hedefleyen son fizibilite çalışmasıyla; un kurdu, dikey tarım, biyokütle kurutma veya bölgesel ısıtma sistemleri gibi çeşitli uygulamalar için veri merkezlerindeki atık ısıyı kullanan çoklu RISE ısı geri kazanım girişimlerini de destekliyor. Vertiv ve RISE’ın üzerinde çalıştığı diğer projelerden bazıları arasında yük dengeleme, veri merkezlerinin ve tüm bileşenlerinin tam yaşam döngüsü değerlendirmeleri, homomorfik şifreleme makine öğrenimi, otonom dijital altyapı ve kendi kendini iyileştiren sistemler, yakıt hücreleri, son kullanıcılar için dijital karbon sayacı, ısının yeniden kullanımı ve döngüsel ekonomiyi destekleyen yeni soğutma yöntemleri ve termal yönetim sistemleri yer alıyor.

RISE ICE Veri Merkezi Direktörü Tor Björn Minde “Endüstriyel ihtiyaçlara daha yakın olmak istiyoruz ve bir ortaklık kurmak; diyaloga ve doğrudan ikili iş birliği gerçekleştirmeye yardımcı oluyor. Bu şekilde ortaklarımızla birlikte düşünce liderliğimizi geliştirmeye devam edebiliriz” dedi.

RISE ile yapılan işbirliği Vertiv’in sürdürülebilirlik ve daha geniş Çevresel, Sosyal ve Yönetişimsel (ESG) alanda yaptığı bir dizi ilerlemenin en son parçasını oluşturuyor. Vertiv, Sürdürülebilir Dijital Altyapı İttifakı (SDIA) ve Avrupa Veri Merkezi Birliği’nin (EUDCA) bir üyesi ve Avrupa Komisyonu’nun 2030 yılına kadar iklim açısından nötr veri merkezleri hedefine ulaşmak amacıyla İklim Nötr Veri Merkezi Paktı’na katkıda bulunuyor.

Vertiv ve RISE, aynı zamanda veri merkezlerine enerji sağlamak için düşük karbonlu yakıt hücresi gelişimine öncülük eden E2P2 Teknoloji Konsorsiyumu’nun üyeleri arasında yer alıyor.

Vertiv.com

Etiketler: » » » »
Share
1184 Kez Görüntülendi.