Son Dakika
Sophos, SOC.OS’u satın aldığını duyurdu. Çözüm, kuruluşların sahip oldukları tüm varlıklarındaki farklı ürün ve platformlardan gelen yüksek hacimli güvenlik uyarılarını birleştirerek önceliklerini belirliyor. Böylece güvenlik ekiplerinin acil durumların hızla farkına varmasına ve müdahale etmesine olanak tanıyor.
SOC.OS, 2020’de BAE Systems Digital Intelligence’ın bir uzantısı olarak piyasaya sürüldü. Özel bir şirket olan SOC.OS’un merkezi Milton Keynes, Birleşik Krallık’ta yer alıyor.
Sophos, SOC.OS ile her büyüklükteki kuruluş için Yönetilen Tehdit Müdahalesi (MTR) ve Genişletilmiş Tespit ve Müdahale (XDR) çözümlerini geliştirmeyi planlıyor. SOC.OS ayrıca Sophos’un tüm güvenlik çözümlerinin temelini oluşturan Uyarlanabilir Siber Güvenlik Ekosistemini genişletmesine de yardımcı olacak. Buna üçüncü parti uç nokta, sunucu, güvenlik duvarı, kimlik ve erişim yönetimi, bulut iş yükü, e-posta ve mobil güvenlik ürünlerinden gelen uyarıların ve olayların sağlanması da dahil.
8 Kasım 2021’de yayınlanan Gartner Genişletilmiş Tespit ve Müdahale için Pazar Kılavuzu, kurumların XDR’ye uzun vadeli yatırım yapmak için ekosistem entegrasyonunun genişliğini ve derinliğini değerlendirmesi gerektiğini söylüyor. Gartner “XDR mevcut ortamınıza ne kadar kolay entegre edilebilirse, o kadar iyi bir yatırım olacaktır” diyor.
Sophos Teknoloji ve Ürün Lideri Joe Levy “Sophos MTR, şirketin tarihindeki en hızlı büyüyen tekliflerinden biri oldu. Şu an 8 binden fazla müşterimize MTR hizmeti aracılığıyla üstün güvenlik sonuçları sağlayan, dünyanın en büyük Yönetilen Tehdit Algılama ve Müdahale (MDR) operasyonlarından birine sahibiz. Bu servise dair müşterilerimizden gelen en önemli geliştirme talebi mevcut güvenlik ortamlarıyla daha iyi entegrasyon olarak karşımıza çıkıyordu. SOC.OS’un yenilikçi teknolojisi tam olarak bunu yapmamızı sağlayacak. SOC.OS ayrıca Uyarlanabilir Siber Güvenlik Ekosistemimize geniş bir üçüncü parti telemetri seti sunacak. Böylece güvenlik analistleri önemli olaylar ve uyarılar hakkında daha iyi görünürlük elde edebilecek” dedi.
Fidye yazılımı gibi siber saldırıların giderek daha yaygın ve karmaşık hale gelmesi, güvenlik ekiplerini kuruluşları her yönden izlemek için sürekli bir baskı altında bırakıyor. Bu nedenle 7/24 tehdit etkinliği, yüksek hacimli güvenlik uyarıları, yanlış pozitif sonuçlar ve yetersiz iş gücü sorunuyla mücadele edebilmek için XDR veya MTR çözümlerinin yanı sıra uyarıları otomatik olarak kümeleyen ve önceliklendiren çözümlere ihtiyaç duyuyorlar.
Uyarı yorgunluğu ve görünürlük eksikliğinin dünya genelindeki güvenlik ekiplerinin en büyük sorunu olduğunu söyleyen SOC.OS Kutucu Ortağı ve CEO’su Dave Mareels “Bunu göz önünde bulundurarak sürekli değişen siber tehditlerin ortalıkta gezdiği ve yetenekli personele erişimin kısıtlı olduğu bir ortamda, siber savunucuların daha karmaşık olayları daha kısa sürede çözmelerine yardımcı olacak yenilikçi ürün ve hizmetlere ihtiyacı var” diyor. “Ancak pek çok siber güvenlik profesyoneli için geleneksel güvenlik çözümlerinin karmaşıklığı ve maliyeti benimsenmelerinin önünde engel teşkil ediyor. Sophos ile güçlerimizi birleştirerek bu zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Küresel ölçekte en çok ihtiyaç duyulan, benzersiz, uygun maliyetli ve yüksek düzeyde erişilebilir ürün ve hizmetleri müşterilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
Etiketler: Dave Mareels » Joe Levy » SOC.OS » SophosBENZER HABERLER
Siber Saldırılarda Sisteme Sızan Kötü Amaçlı Yazılımların Kullanımı Yüzde 168 Arttı