logo

Digital Brain Teknolojileri, Türkiye Pazarında Faaliyetlerine Başladı

Veri ve yapay zeka teknolojileri alanında yenilikçi çözümler sunmak amacıyla kurulan Digital Brain Teknolojileri, Türkiye pazarında faaliyetlerine başladığını duyurdu.

Veri ve yapay zeka alanında uzun yıllara dayanan deneyime sahip olan Ayhan Demirci’nin, yurtiçi ve yurtdışında önemli kurumlarda üstlendiği yöneticilik görevlerinden elde ettiği bilgi birikimiyle, Merit Grup’un yatırım ortaklığıyla kurulan Digital Brain, kurumların yapay zeka ve dijital dönüşüm yolculuklarında onlara eşlik etmeyi; daha hızlı, verimli ve yenilikçi iş modellerine ulaşmalarını sağlamayı hedefliyor.

Digital Brain Teknolojileri, veri ve yapay zeka alanında geliştireceği ürün ve servisler, bu alandaki teknoloji devleriyle kurduğu uluslararası iş ortaklıkları ve AI mükemmellik merkezleriyle global bir marka olmayı amaçlıyor.

Digital Brain Teknolojileri CEO’su ve Kurucu Ortağı Ayhan Demirci, şirketin Türkiye’de faaliyete başlama sürecini değerlendirirken, “Yapay zeka alanında edindiğimiz büyük saha tecrübemizi müşterilerimizle buluşturarak, yapay zeka ile değer üretmelerine, farklaşmalarına destek olmak, Türkiye’yi veri ve yapay zeka yerel bulut servisleriyle tanıştırmak istiyoruz” dedi.

Ayhan Demirci, müşterilerinin veri ve yapay zeka dönüşüm programlarını, ‘insan ve kültür’, ‘veri ve teknoloji’, ‘yapay zeka iş senaryoları’ alanlarında açacakları başlıklar ve birlikte atacakları doğru adımlarla hızlandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Ayhan Demirci, “Yapay zeka ve bulut bilişim alanında Türkiye’deki şirketlerin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri de verinin ülkemizde kalması ve kritik altyapılar regülasyonları gereği, uluslararası büyük bulut sağlayıcılarıyla çalışmakta zorlanmalarıdır. Bu nedenle, Digital Brain Teknolojileri olarak, Saas tabanlı veri ve yapay zeka yerel bulut çözümleri sunarak, şirketlerin bu endişeleri aşmasına yardımcı olmayı ve onların sadece yapay zekayla iş süreçlerinde değer üretmeye odaklanmalarını sağlamayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

İş ortaklıkları ve yenilikçi çözümler

Şirketin iş ortakları arasında MEXT ve Confluent gibi önemli markalar yer alıyor. Ayhan Demirci, Dünyanın en büyük dijital dönüşüm merkezi MEXT ile yaptıkları yakın çalışmalar ve iş ortaklığı hakkında şunları söyledi, “MEXT ile Türkiye sanayisinin yapay zeka dönüşümü konusunda partnerlik yapmaktan gurur duyuyoruz. İş birliği kapsamında yapay zeka alanında birlikte yapacağımız çalışmalarla, ‘Dijital Türkiye’, ‘Yapay Zeka Türkiye’ yolculuğunda birlikte somut adımlar atacağız.”

Demirci ayrıca, MEXT’in, AI – Yapay Zeka EDIH konsorsiyum (Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri – ADİM/ EDIH ağı) koordinatörlüğüne hak kazanmasının, bu çalışmaları daha da hızlandıracağını ve Türkiye’nin dijital ve yeşil dönüşümünde öncü olmasını sağlayacağını ekledi.

Küresel bilişim pazarının önde gelen şirketleri arasında yer alan Confluent ile yapılan iş birliği çerçevesinde, Türkiye’de ilk defa ‘Enterprise Confluent Kafka’ servisinin bulut Saas tabanlı olarak devreye alınması sağlanacak. Bu gelişmiş yerel bulut servisi sayesinde müşteriler, gerçek zamanlı büyük veri akışlarını yönetebilecek ve geliştirilecekleri iş senaryolarıyla sektörlerinde fark yaratabilecekler.

Digital Brain, veri, yapay zeka, servis ve bulut hizmetlerini geniş bir endüstriyel skalada sunmayı planlıyor. Şirket, bankacılık, üretim, enerji, e-ticaret, dijital pazarlama, holding yönetimleri ve KOBİ’ler gibi farklı sektörlere odaklanarak, müşterilerine katma değer sağlayan çözümler sunmayı hedefliyor.

Etiketler: »
Share
120 Kez Görüntülendi.