logo

Akbank, Turizmcileri Bodrum’da Buluşturdu

mh_akbank_bodrum

Akbank, Bodrum’da turizmcilerle “Gelecek Turizmde” toplantısında buluştu. Toplantıda, 2014 sezonunun değerlendirmesi yapılarak 2015 sezonuna ilişkin beklentiler ile çevre duyarlılığı, markalaşma, dijitalleşme gibi önümüzdeki dönem turizmdeki başlıca trendler konuşuldu.

Akbank’ın Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) işbirliği ve Bodrum Otelciler Derneği’nin (BODER) katkılarıyla düzenlediği toplantının açılışını BODER Genel Sekreteri Orhan Kavala gerçekleştirdi. Savaş Karakaş moderatörlüğünde düzenlenen panelde Akbank KOBİ Bankacılığı’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Birkan ve INTEL temsilcisi Koray Çandır katıldı.

Akbank toplantıda, turizm sektörünün temsilcileriyle Türkiye’nin büyüme projeksiyonlarında önemli bir yeri olan turizm sektörüne yönelik hazırladığı çözümlerini paylaştı.

Akbank KOBİ Bankacılığı’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, toplantıyı Türkiye turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Bodrum’da düzenlediklerine işaret ederek “Önümüzdeki dönemde Türkiye için turizm çok daha önemli olacak; çünkü her şeyden önce artan sanayileşme ile birlikte karbon kotalarımız azaldıkça, alternatif arayışlarımız artacak. ‘Bacasız sanayi’ olarak da bilinen turizmin önemi önümüzdeki dönemde daha da artacak” dedi.

Turizm sektörünün uzun süredir bu durumun bilinciyle hareket ederek, yatırımlarını aralıksız sürdürdüğüne ve devamlı geliştiğine işaret eden Oğuz “Biz de Akbank olarak önemli bir yere sahip olan ve ilerisi için de potansiyel taşıyan sektörün desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Konaklama başta olmak üzere acente, mağaza, restoran gibi turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik olarak Turizm Destek Paketi’ni yeniden şekillendirdik. Firmalarımız pakette yer alan Sezon Ödemeli Turizm Kredisi’ni yapacakları yeni yatırımlar için olduğu kadar, yeni sezon için ihtiyaçları olan işletme kredisi olarak kullanmak üzere de alabilecekler. Sezon hazırlığı, enerji verimliliği, ekipman yenileme, atık yönetimi gibi yatırımlar için firmaların nakit akışına bağlı olarak, 9 aya varan geri ödemesiz dönem imkanı sunan krediden yararlanılabilir. Biz turizmin Türkiye ekonomisinin gelecekte istikrarlı büyümesini oturtacağı zeminler arasında kritik bir yere sahip olduğuna inanıyoruz. Bundan sonra da ülkemizin turizm sektöründeki hedeflerine ulaşabilmesi için sektöre desteğimizi artırarak devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

Sezon Ödemeli Turizm Kredisi’nden, Dövizli POS’a kadar birçok ürün sektörün hizmetinde

Oğuz’un verdiği bilgilere göre, Akbank kredisini kullanarak işini geliştirenler, firmanın mali yapısına göre belirlenen kredi vadesi ve geri ödeme koşulları gibi konulardaki esnekliğin yanında, maliyet avantajına da sahip oluyorlar.

Akbank Turizm Destek Paketi’nde turizmcilerin hayatını kolaylaştıracak başka ürünlerin de bulunduğuna işaret eden Oğuz, turizmcilerin yurtdışı kart sahiplerine, çeşitli döviz kurları üzerinden satış yapabilmelerine olanak tanıyan “Dövizli POS”un da bunlardan biri olduğuna dikkat çekti. Akbank Turizm Destek Paketi içinde bulunan “Ak Otel Paket Sigortası” ile turizmciler depremden su baskınına, yangından fırtınaya ve hırsızlığa kadar birçok riske karşı işletmelerinin içinde yer alan bina ve tesisleri, demirbaş, makina ve elektronik aletleri güvence altına alabiliyorlar.

Ayrıca, Aklease’den butik otel, motel ve pansiyonların yenilenmesi için avantajlı leasing çözümlerinden faydalanabiliyorlar. “Sezon Ödemeli Turizm Kredisi” ile “Ticari Kredi Kartı” ve “Artı Para” ürünlerini kullanan turizmciler, Akbank Direkt İnternet’ten sınırsız havale ve EFT, Akbank şubelerinden ayda 20 havale, 20 EFT ve 20 çek tahsilatı, 25 yapraklı çek karnesi gibi bazı bankacılık işlemlerini 3 ay boyunca ücretsiz gerçekleştirebiliyorlar.

Osman Ayık: Türkiye’ye gelen turist sayısı 40 milyona, gelirler de 32 milyar dolara ulaştı

TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık da konuşmasında, 2013 yılında turist sayısının 40 milyona yaklaştığına ve turizm gelirlerinin de 32 milyar doları aştığına işaret ederek “Bu yılın ilk sekiz aylık döneminde turist sayısında 25 milyonu da aştık. Yılın ilk yarısındaki turizm gelirlerimiz de 13.8 milyar doları buldu” dedi.

Türkiye’de 2013 sonu itibarıyla Turizm İşletme Belgeli tesis sayısının 3 bini bulurken, Turizm Yatırım Belgeli Tesis sayısının ise 1,000’i aştığına dikkat çeken Ayık “Bu tesislerdeki oda sayısı 400 bini aşarken, yatak sayısı da 600 bine kadar çıktı ve toplam yatak sayısı 1 milyon 300 bine ulaştı” dedi. Bir başka önemli konuya dikkat çeken Ayık, yeşil yıldızlı tesis sayısının arttırılması yanında turizm pazarlamasını kolaylaştırmak amacıyla mavi bayraklı plajları arttırmamız gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin dünya sıralamasında 10. sırada bulunduğuna işaret eden Ayık “Buradan da anlaşılacağı gibi, Türkiye ekonomisinin Cumhuriyetimizin 100. yılı 2023’te ilk 10 a girme hazırlıklarını ilk tamamlayan sektör turizm oldu. Artık hedefimiz, ilk beşe girmek” dedi.

Etiketler: » »
Share
6069 Kez Görüntülendi.