logo

ASICS ve Dassault Systèmes’den Kişiselleştirilmiş Ayakkabı Hizmeti

ASICS, Dassault Systèmes’in Paris’teki merkezinde “ASICS Kişiselleştirme Stüdyosu”nu açtı. Bu stüdyo, fiziksel iyileşmeye yardımcı olurken performansı artırmayı amaçlayan bilimsel bir yaklaşımı sergiliyor. Bu hizmet, ASICS’in atletik ve performans ayakkabısı uzmanlığını ve Dassault Systèmes’in sanal ikiz teknolojisini kullanıyor. ASICS Kişiselleştirme Stüdyosu, üst düzey ayakkabıların büyük ölçekte kişiselleştirilmesini sağlayacak.

Dassault Systèmes ve ASICS, kişiye özgü ayak şekline göre kişiselleştirilmiş tabanlık seçenekleri sunan yeni bir hizmeti test etmek üzere Paris’te ortaklaşa bir stüdyo açtı.

Ultra kompakt bir fabrika olan ASICS Kişiselleştirme Stüdyosu, modüler yapısı ile Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE platformunu ve sanal ikiz teknolojisini ASICS’in tescilli spor teknolojisiyle birleştiriyor. Böylece ayakkabı bileşenlerinin her bir kullanıcının ihtiyaçlarına göre yerinde ve talep üzerine üretilmesini sağlıyor.

ASICS, Dassault Systèmes’in teknolojisi ile desteklenen uzmanlığını kullanarak, 3DEXPERIENCE platformunda ayak şekli verilerine dayalı olarak modellenen ve simüle edilen kişiye özel ayakkabı tabanlarını tasarlıyor. Nefes alabilirlik ve yumuşaklık sağlamak üzere katmanlı ve yüksek esneklikte malzemeden oluşan kalın bir kafes yapısına sahip tabanları oluşturmak için gelişmiş 3D baskı teknolojisi kullanılıyor. Ayaktaki herhangi bir bölüm için yumuşaklık seviyesi tam olarak ayarlanabiliyor. Bu özellik, gerilimi azaltarak fiziksel iyileşmeyi desteklerken performansı da artırmaya yardımcı oluyor.

ASICS, daha geniş bir ticari lansman için deneme çalışmasının bir parçası olarak operasyonel testler yapmayı ve kullanıcı memnuniyetini izlemeyi planlıyor. 2025 yılında ASICS Kişiselleştirme Stüdyosu, daha ileri testler için Japonya’ya transfer edilecek ve şirket gelecekte bu teknolojiyi ayakkabı tabanlarının yanı sıra diğer ayakkabı ürünlerine de uygulamayı değerlendirecek.

ASICS Başkanı ve COO’su Mitsuyuki Tominaga “ASICS Kişiselleştirme Stüdyosu’nda Dassault Systèmes ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Ortaklığımız, her müşteriye optimum değer sağlamak ve bireysel ihtiyaçlarına yanıt veren ürünlerle daha sağlıklı, daha mutlu bir yaşam sürmelerine yardımcı olmak için sektör lideri iki şirketin ileri teknoloji ve uzmanlığından yararlanıyor” dedi.

Dassault Systèmes CEO’su Pascal Daloz “ASICS’in sağlık ve iyi yaşamı geliştiren yeniliklere olan bağlılığını paylaşıyoruz. İş ortaklığımız, tüketici deneyimine öncelik veren bütünsel bir üretim yaklaşımı sergileyerek bu yaklaşımı yansıtıyor. Aynı zamanda sanal dünyanın 21. yüzyıl ekonomisini nasıl şekillendirdiğini de gösteriyor. Bilime dayanan temelleri sayesinde sanal ikizlerimiz, endüstrinin yalnızca ürünlerin performansını ve deneyimini iyileştirmesine değil, aynı zamanda daha sürdürülebilir iş modelleri oluşturmasına da olanak tanıyor” dedi.

Etiketler: » »
Share
42 Kez Görüntülendi.