logo

Ayfer Demircioğlu’nun Kişisel Sergisi Bursa Tayyare Kültür Merkezi’nde Açıldı

Ayfer Demircioğlu’nun 38. kişisel resim sergisi “Sansürlenenler” 23 – 28 Eylül 2024 tarihleri arasında Bursa Tayyare Kültür Merkezi’nde ücretsiz ziyaret edilebilir.

Ressam Ayfer Demircioğlu’nun sanatseverler tarafından büyük ilgi gören ve 2019 yılında sansür nedeniyle iptal edilen sergisi, bu yıl yeniden Bursa Tayyare Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Ressam Ayfer Demircioğlu ve Avni Yamaner’in ortak çalışması olan sergi, 2019 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi Tayyare Kültür Merkezi’nde açılmış, ancak açılıştan kısa bir süre sonra, Demircioğlu’nun eserlerinin ‘nü’ olduğu gerekçesiyle iptal edilmişti. Sanatçı, sanata sansürü asla kabul etmeyeceğini belirterek, eserlerini sergiden kaldırmayı reddetmiş ve sergi kapatılmıştı.

Ayfer Demircioğlu, yaşanan süreçle ilgili olarak “Sayın Avni Yamaner ile ortak bir sergi açmak adına yaklaşık altı ay önce Bursa Büyükşehir Belediyesi Tayyare Kültür Merkezi ile iletişime geçtik. Bütün resmi evrakları, dilekçeleri, ödemeleri ve resim örneklerini ilgili merkeze sunduk ve serginin onayı tarafımıza iletildi. Ancak açılıştan kısa bir süre sonra, eserlerimin ‘nü’ olduğu gerekçesiyle sergim iptal edildi. Sanata sansürü asla kabul etmeyeceğimi belirttim ve sergim kapatıldı” dedi.

Bu yıl, aynı mekânda yeniden açılan olan sergi, sanatseverlere bir kez daha Ayfer Demircioğlu’nun eserlerini görme fırsatı sunacak. Sanatçı, sanatta sansürün yeri olmadığını vurgulayarak, bu serginin sanatın özgürlüğünü savunma adına önemli bir adım olduğunu belirtti.

www.ayferdemircioglu.com.tr

Etiketler: » »
Share
24 Kez Görüntülendi.