logo

Bolulu Hasan Usta Yatırımlarına Hız Verdi

mh_bolulu_hasan_usta_ridvan_gurgonul

Bolulu Hasan Usta Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Gürgönül

1982 yılında İzmir Kemeraltı’nda 18 metrekarelik bir dükkânda keşkül, fırın sütlaç, karadut şerbeti ve karadut dondurması satarak faaliyete başlayan, bugün süt tatlıları denince ilk akla gelen marka olan Bolulu Hasan Usta, yeni bir döneme hazırlanıyor. Sütlacından kazandibine, keşkülden dondurmasına kadar her lezzeti ile süt tatlısı severlerin en çok tercih ettikleri marka olan Bolulu Hasan Usta, pazar liderliğini üst seviyelere taşıyacak.

Süt tatlılarının Türkiye’nin geleneksel bir değeri olduğunu belirten ve süt tatlılarının Türkiye’deki en büyük temsilcisinin Bolulu Hasan Usta olduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Gürgönül, bu yükümlülüğü layıkıyla yerine getirerek bir dünya markası olmayı hedeflediklerini söyledi.

Abu Dhabili prenses aşureye aşerdi, yurtdışı yolculuğumuz başladı

İzmir Kemeraltı’ndan bugün ülke genelinde 23 ilde toplam 124 şubeli bir marka haline gelen ve yüzde 70 payla Pazar lideri olduklarını belirten Gürgönül “İlk kurulduğumuz yıldan bu yana çok yol kat ettik. Bugün Bolulu Hasan Usta olarak, ana üretimimiz olan süt tatlılarından şerbetli tatlılara, el yapımı çikolatadan gerçek meyvelerden yapılan ve hiçbir boya ile esans içermeyen dondurma çeşitlerine, sıcak ve soğuk içecek çeşitlerinden börek ve kahvaltı çeşitlerine uzanan zengin ve bir o kadar da özel bir menüye sahibiz. Türkiye genelinde 23 ilde toplam 124 şubemiz bulunuyor. Yüzde 70 payla pazarın lideri konumundayız. Yurt dışında ise KKTC, Abu Dhabi, Dubai ve yakında açılışı yapılacak Bahreyn olmak üzere 4 şubemiz bulunuyor. Fabrika ve merkezde 300, bayilerimizde 800 kişi olmak üzere 1100 kişiye istihdam sağlıyoruz. Türkiye’nin en büyük tatlı taşıma filosuna sahibiz. Günde ortalama 40 bin adet tatlı üretiyoruz. Türkiye’ye süt tatlılarını en taze en doğal haliyle sunduk. Şimdi sıra dünya damaklarını tatlandırmakta” dedi. Bolulu Hasan Usta markasını yurt dışına açma düşüncesinin her zaman akıllarında olduğunu ifade eden Gürgönül, ilk yatırım kararlarının ardındaki hikayeyle ilgili olarak “İlk ihracatımızı 2008’de KKTC’ye yaptık. Daha sonra 2012 yılında Abu Dhabi’ye ilk yurt dışı mağazamızı açtık. Buna da Birleşik Arap Emirlikleri kraliyet sarayındaki hamile bir prensesin aşureye aşermesi vesile oldu. Prensesin canı daha önce Türkiye’de tattığı aşuremizden çekmiş. Kraliyet sarayına gıda tedariki yapan firma, bize ulaşarak bir paket aşure talep etti. Uçakla Abu Dhabi’ye siparişi gönderdik. Aşeren prenses çok beğenmiş. İki ay sonra aynı tatlıdan iki paket daha istediler. Aradan dört ay geçtikten sonra aşurenin dışındaki tatlılardan da talep ettiler. Her tatlıdan belli miktarlarda paket yapıp gönderdik. Bu süreç iki sene sürdü. Markamızı Abu Dhabi’de görmek istediler. Karşılıklı görüşmelerin sonucunda 2012’de Al Ain bölgesinde Al Ain Mall’da ilk mağazamızı açtık. Tatlılarımız bölgede büyük ilgi görünce ikinci şubemizi 2013 yılında Dubai’de açtık. 2014 yılında da KKTC’de üçüncü şubemizi açtık. Yeni fabrikamız ile yurt dışı operasyonlarımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Şuanda, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Katar ve Kazakistan ile de bayilik konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Uzun vade de Malezya, Singapur, Kuveyt, Rusya, Umman, Lübnan gibi ülkelerde büyümeyi planlıyoruz. Ayrıca, Avrupa’da kuracağımız bir tesis ile 7’den 70’e her insanın tükettiği tatlılarımızı, bir Türk markası olarak yurt dışında daha geniş bir coğrafyaya sunmayı ve geleneksel tatlılarımızı tüm dünyaya tattırmayı hedefliyoruz” dedi.

2015’te BHU tatlılarını 13 milyon kişi tüketecek!

33 yıldır geleneksel lezzetleri en güzel haliyle sunmak hedeflerinin şirketin büyümesinde önemli rol oynadığını söyleyen Gürgönül “İşimizi en iyi şekilde yapmak var oluşumuzun bir parçası. Şimdiye kadar ekonomik krizlerde bile büyüme grafiği çizdik. 2014 yılında ürün gamımıza yeni ürünler ekledik ve mağazalarımızda bir konsept değişikliği yaptık. Şubelerimiz artık 7’den 70’e herkesin keyifle vakit geçirebileceği birer tatlı kafe konumunda. 2014 yılında 10 milyon kişinin ağzını tatlandırdık. Yüzde 22’lik büyüme elde ettik. Bu yıl da pazar liderliğimizi korumayı hedefliyoruz. Bununla birlikte Türkiye genelinde 16 şube daha açarak toplamda 140 şubeye ulaşacağız. Bu yılki hedefimiz 130 milyon TL ciroya ve 13 milyon kişiye ulaşmak” dedi.

Yeni fabrika ile üretim 3 kat artacak

Büyüme planlarının yatırımlarını da şekillendirdiğine değinen Gürgönül “Bu yıl ve önümüzdeki yılları kapsayan hedeflerimize ulaşmak için bazı yatırımlar içerisindeyiz. Bunlardan en büyüğü yeni fabrikamız. 30 milyon TL’lik bir yatırımla inşasına başladığımız yeni fabrikamız 12 bin metrekare kapalı 8 bin metrekare açık alan ile toplam 20 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacak. Yeni fabrikamızda el yapımı çikolatadan unlu mamul çeşitlerine, yaş pastadan börek çeşitlerine, dondurmadan kahveye pek çok ürün çeşidinin üretimi gerçekleştirilecek. Üretim hatlarımızın planlarını tamamladık. Yeni fabrikamızda günlük 7 ton olan süt tatlısı üretim kapasitemizi yaklaşık 3 kat artırarak 18 tona, günlük 4 ton olan dondurma üretimini 10 tona çıkarmayı hedefliyoruz. Bu üretimlerle orantılı olarak da sütlü tatlıda 10 ton olan depolama kapasitemiz 30 tona, dondurma depolama kapasitemiz de 20 tondan 40 tona çıkacak. Yeni fabrikamız 2016 yılının ilk çeyreğinde üretime geçecek” dedi.

www.bhu.com.tr

Etiketler: »
Share
6133 Kez Görüntülendi.