Son Dakika
Cisco Connect Türkiye 2014, 11 Aralık 2014 tarihinde düzenlendiği Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde iş dünyasından ve kamu kurumlarından teknoloji karar alıcılarını bir araya getirdi. “Yarın burada başlıyor” temasıyla düzenlenen Cisco Connect Türkiye 2014, en güncel teknoloji trendlerinin yanı sıra Cisco’nun kuruluşunun 30’uncu yılı kutlamalarına da sahne oldu. Intel’in ana sponsorluğu, Netaş’ın platin, Biltam ve Sekom’un ise altın sponsorluklarıyla düzenlenen Cisco Connect Türkiye 2014’ün ziyaretçileri, interaktif bir sergi alanı olan “Çözümler Dünyası”nda ürün ve teknoloji demoları ile Cisco ve iş ortaklarının üstün çözümlerini deneyimleme fırsatı buldu.
Cisco Connect Türkiye 2014’te düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Cisco Global Başkanı & Operasyondan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi (COO) Gary Moore, Her Şeyin İnterneti (IoE) dönemine girdiğimiz şu günlerde hem bireyler hem de işletmeler için ortaya çıkacak eşi görülmemiş fırsatlarla ilgili bilgi verdi.
Cisco, Her Şeyin İnterneti kavramını; ülkeler, bireyler ve işletmeler için yeni yetenekler, daha zengin deneyimler ve daha önce görülmemiş ekonomik fırsatlar yaratmak üzere veriyi hayatımıza katacak şekilde, insanları, süreçleri, veriyi ve nesneleri biraraya getirerek ağ bağlantılarını daha önce olmadığı kadar amacına uygun ve değerli hale getirmek olarak tanımlıyor. Önümüzdeki yıllarda Her Şeyin İnterneti; iş inovasyonu, üretkenlik ve müşteri etkileşiminin yeni belirleyicisi olacak.
Gary Moore, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Dünyanın işleyişinin, yaşamın, oyunların ve öğretilerin yöntemini değiştirme vizyonu; kurulduğu günden bu yana devam eden otuz yıllık yolculuğunda Cisco’nun temel taşını oluşturuyor. Vizyonumuz; müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla yeni piyasalar yaratmak ve endüstrideki dönüşüme liderlik etmek için geçmişin üzerine inşa edilen geleceğin öngörülmesi prensibine odaklanmamıza rehberlik ediyor.”
Gary Moore basına yaptığı konuşmasında şu önemli noktalara değindi:
Teknolojinin geleceği, piyasadaki dönüşüm veya endüstrinin dönüm noktalarıyla şekilleniyor. Cisco’nun uzun süreli başarısının ardında, müşterileri ile iş ortaklarına sunduğu değer katan ürünleri, çözümleri ve hizmetleriyle piyasadaki dönüşümleri yakalama yeteneği yer alıyor. Her Şeyin İnterneti, günümüzde önümüze çıkan pazardaki en önemli dönüşüm. Günümüzün fiziksel dünyasındaki nesnelerin yüzde 99’undan fazlası birbirlerine bağlı değil. Bağlı olmayanlar bağlandığında nelerin mümkün olacağını hayal edin.
Ağlar; Her Şeyin İnterneti’nin merkezinde bulunuyor ve zeki bağlantıların yaratılmasında kilit rol üstleniyor. Otuz yıldır, müşterilerimize, iş ortaklarımıza ve paydaşlarımıza her zaman daha iyisini sunduğumuz gibi bu dönüşümü de yakalayarak, müşterilerimizin iş hayatlarında karşılarına çıkan sorunları çözmeye ve dönüşümlerini sürdürmelerine yardımcı olmaya devam edeceğiz.
Cisco, Her Şeyin İnterneti’ni sahiplenecek ve gerçeğe dönüştürecek akıllı ağ uzmanlığına sahip olan tek şirket. Akıllı ağ bağlantılarının şimdiye kadar olmadığı şekilde daha da amacına uygun ve değerli kılınması için insanlar, veri, süreçler ve nesnelerin birbirine bağlandığı; tamamen dijitalleşmiş altyapıya sahip yeni internet dönemini yaşıyoruz; yani “ağlar ve bilgisayar altyapıları bir hale geldi.”
Bugün Nesnelerin İnterneti (IoT) döneminden, nesnelerin içerik farkındalığı, artırılmış işlemci gücü ve daha fazla hissetme yeteneği kazandığı Her Şeyin İnterneti (IoE) dönemine geçiyoruz. İnsanlar ile bilgiyi harmanladığınızda; eşsiz fırsatlar yaratan, nesnelere can veren milyarlarca, hatta trilyonlarca bağlantının olduğu ağların ağını elde edeceksiniz.
Önümüzdeki 10 yılda Her Şeyin İnterneti, dünya çapındaki işletmeler ve hükümetler için 19 trilyon dolarlık fırsat sunuyor. Cisco’nun tahminlerine göre, önümüzdeki 10 yıl içinde, bugün bağlantısız olan nesneler, insanlar, işlemler ve veriyi bağlayan kamu ve özel sektör kurumları, Her Şeyin İnterneti’nin getirdiği tasarruf, yeni gelirler, artan çalışan verimliliği ve ölçülebilir vatandaş deneyiminin faydalarını görecek. İş dünyası liderleri, şimdiden Her Şeyin İnterneti’nin hayata geçirilebilmesi için gereken altyapı ve kültürel koşulları belirlemeye başlamalı.
Moore, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Türkiye’deki iş dünyası ve hükümet liderleri, değişime öncülük etmede kendileri ile işbirliği yapacak ve birlikte çalışacak iş ortakları istiyor. Bu fırsatın farkındalar ve Cisco bu değişimin tam merkezinde yer alıyor.”
Türkiye’de 1997 yılında faaliyete geçen ve bugün hem İstanbul hem de Ankara’da ofisi bulunan Cisco, bölgedeki operasyonlarında sürekli büyüme kaydediyor. Basın toplantısında bir konuşma yapan Cisco Türkiye Genel Müdürü Cenk Kıvılcım “Cisco’nun Türkiye’nin yerli kuruluşları ve kamu kurumlarıyla işbirliğine olan bağlılığı, bilgi ve iletişim teknolojileri, kritik ulusal altyapılar, sağlık, finans ve servis sağlayıcı piyasalarındaki gelişimi hızlandırmaya yardım edecek” dedi.
Bugün Cisco’nun sayıları artmaya devam eden çalışanları ile iş ortaklarından oluşan 650 kişilik bir ekosistemi ve 3 binden fazla Cisco Sertifikalı İnternet Uzmanı bulunuyor. Türkiye’nin hedeflerine paralel olarak çalışmalarını sürdüren Cisco, her geçen gün işgücüne katılan vatandaşlar için daha fazla iş fırsatı yaratmayı hedefliyor.
2013 yılında IDC’nin Türkiye özelinde hazırladığı bir rapor, Türkiye’nin 37 bin ağ uzmanı açığıyla, ihtiyaç duyulan ağ kurulum vasfının yüzde 37.8 altında olduğunu ortaya koydu. Cisco, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile yürütmekte olduğu farklı eğitimlerle, yerel pazardaki artan ağ uzmanlığı ihtiyacını karşılamak üzere küresel ağ kurulumu uzmanlığı ve bilgi birikimini, Türkiye’nin gençlerine, onları kalifiye hale getirmek için aktarıyor ve Türkiye’deki BİT sektörünün gelişimine katkıda bulunuyor.
Örneğin Türkiye’de 16’ncı yılını kutlayan Cisco Networking Academy’de bu yıl, 136’dan fazla eğitim kurumunda 5 bin 800’den fazla öğrenci eğitim aldı. Cisco Networking Academy, Türkiye’de lider yükseköğrenim enstitüleri, meslek liseleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla kurduğu iş ortaklıklarıyla yetişmiş işgücünün oluşturulması için çalışmalarını sürdürüyor. Program Türkiye’de uygulanmaya başladığından bu yana 41 binden fazla kişiye ulaştı. İşgücüne yeniden katılmak isteyen ancak devlet hizmetlerinden yeteri kadar yararlanamayan kişiler, mahkumlar ve öğrenciler gibi; her yaştan ve ekonomik durumdan katılımcının yer aldığı programa katılan kadınların oranı, programa dünya çapında kadınların ortalama katılım oranı olan yüzde 27’nin üzerinde gerçekleşti.
Cisco, sürdürülebilirliği destekleyen ve Wi-Fi ağları ile fiber optik altyapıların gücünü vatandaşlar ile işletmelerin günlük hayatlarına sokan Akıllı Şehirlerde de büyük bir artış gözlemliyor. Vatandaşlara sunulan hizmetleri geliştirmek, enerji kullanımını daha verimli yönetmek ve trafik, araç parkı gibi günlük problemleri çözmek için büyük bir fırsat var.
Cenk Kıvılcım “Türkiye’deki şehirler de Akıllı Şehir planlamasını hayata geçirme konusunda artan bir baskıyla karşı karşıya. Cisco olarak bakanlıklar ve işletmelerle yakın temasta bulunarak bu vizyonu destekleme hedefiyle çalışıyoruz. Buradaki en büyük amaç Türkiye’deki tüm şehirleri, aralarında eğitim, sağlık, enerji, güvenlik ve ulaşımın da bulunduğu her alanda etki yaratan, dinleyen, öğrenen ve günlük ihtiyaçlara yanıt veren hale getirmek. Her Şeyin İnterneti’nin şehirler üzerindeki etkisi sadece teoride kalmıyor. Günümüzde hayata geçirilen Akıllı Şehirler şimdiden su tüketimini yüzde 50 düşürdü, enerji tasarrufunu yüzde 30’a çıkardı ve trafiği yüzde 30 azalttı” dedi.
Etiketler: Cisco » Cisco Connect Türkiye 2014 » Gary MooreBENZER HABERLER
Siber Saldırılarda Sisteme Sızan Kötü Amaçlı Yazılımların Kullanımı Yüzde 168 Arttı