Son Dakika
Bugün sizlere bilgisayar kullanıcılarının yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri olan çok büyük dosyaların bir başkası ile nasıl paylaşabileceğinizden bahsedeceğim. Normal şartlarda ve bir kısıtlama yoksa 25 MB büyüklüğe kadar dosyaları bir başkası ile e-posta yoluyla paylaşabiliyorum. Fakat paylaşacağınız dosyanın boyutu çok daha büyük olduğundan yüzlerce MB ve GB seviyelerine ulaştığında en hızlı ve pratik olarak bu konuyu nasıl sorunsuz çözebileceğinizi anlatacağım.
En çok karşılaşılan büyük dosya paylaşma sorunu yüksek çözünürlüklü olarak çok sayıda fotoğrafın veya yüksek çözünürlüklü çekilen videoların paylaşılması esnasında oluşur. Bunun dışında iş ile ilgili bir veritabanı dosyasını veya çok farklı bir konudaki büyük bir dosyayı paylaşmanız gerekebilir. Böyle durumlarda bunları e-posta yoluyla paylaşamazsınız ve mutlaka bir dosya paylaşma servisi kullanmanız gerekir.
Aşağıda bu konuda en çok kullanılan en avantajlı 5 servisi ve kısaca özelliklerini anlatacağım. Bu servislerin ortak özellikleri belirli bir dosya büyüklüğüne kadar ücretsiz hizmet vermesi. Çok daha fazla büyüklüğe sahip dosyaları paylaşmak istiyorsanız o zaman profesyonel seçeneklerden size en uygun planı seçmeniz gerekiyor.
En Uygun Hizmet Sunan 5 Dosya Paylaşım Servisi
WeTransfer (www.wetransfer.com)
Şu an kendi alanında en tanınmış olanı. 2 GB’a kadar büyüklüğe sahip dosyaları ücret ödemeden paylaşabilirsiniz. Göndereceğiniz dosyaları seçerek dosyayı göndereceğiniz kişinin e-posta adresini yazmanı yeterli. İsterseniz bir not da ekleyebilirsiniz. Ücretli sürümüne geçtiğinizde tek seferde 20 GB’a kadar dosyalar gönderebiliyorsunuz.
The Box (www.box.com)
Servis size ücretsiz olarak 10 GB bir depolama alanı sunuyor fakat tek seferde ancak 250 MB’a kadar dosyayı paylaşabilmeniz mümkün. Dosyanız 250 MB’dan büyükse ücretli üyelik gerekiyor.
Files Over Miles (www.filesovermiles.com)
En önemli özelliği servisin sizi üye olmanız için zorlamaması. Oldukça kullanışlı bir arabirimi var. Gönderilecek olan dosyayı seçtiğinizde karşı tarafa bir şifre bildirecek misiniz diye soruyor. Dosyayı şifrelemek isterseniz şifreyi belirtmeniz gerekiyor ve servis size size karşı tarafa iletmeniz için bir link veriyor. Diğer taraf bu link’e tıkladığında paylaşılan dosya indirebiliyor.
MailBigFire (www.mailbigfile.com)
Bu servisi kullanmak için üye olmanıza gerek yok. Toplamda 2 GB’a kadar olan dosyalarınızı ücretsiz olarak gönderebiliyorsunuz. Dosyalar 10 gün bulutta tutuluyor ve 20 kez indirilebiliyor.
Send Anywhere (http://send-anywhere.com)
1 GB’a kadar büyüklükteki dosyaları ücretsiz olarak gönderebileceğiniz bu serviste belki pek hoşunuza gitmeyecek bir özellik var. Bir dosyayı tek seferde sadece bir kişiye gönderebiliyorsunuz. Ayrıca gönderip aldığınız dosyalar 10 dk sonra sistemden siliniyor.
En çok işinize yarayacak olan büyük dosya paylaşım servislerini kısaca tanıtmaya çalıştım. Umarım artık büyük dosyalarınızı paylaşırken sıkıntı yaşamazsınız.
Bu ayki yazımı Nikola Tesla’nın bir sözü ile noktalıyorum: “O kadar cahilsiniz ki; dininiz var diye ahlaka ihtiyacınız kalmadığını sanıyorsunuz!”
Etiketler: Aykut Altındağ » Çok Büyük Dosyaları Paylaşmak » dosya paylaşım servisleri » veritabanı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
01 Ekim 2024 Köşe Yazıları
01 Aralık 2023 Köşe Yazıları
01 Ağustos 2023 Köşe Yazıları
01 Ekim 2022 Köşe Yazıları