logo

DiafonBox, Kablo ve Cihaz Değiştirmeye Gerek Kalmadan Evleri Akıllandırıyor

Multitek, diyafon – interkom pazarında dinamikleri değiştirecek yeni ürünü DiafonBox’ı kamuoyuna sundu. DiafonBox’ın hem yazılımı hem de donanımı Multitek mühendisleri tarafından geliştirildi. Yeni ürün, apartman içi haberleşme sistemi bulunan her türlü konutun kablo ve cihaz değiştirmeye gerek kalmadan akıllı evlere dönüşmesini sağlıyor.

Multitek Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ece Demirkol “35 yıllık deneyime sahip bir Ar-Ge şirketi olarak, akıllı ev pazarında kendi donanım ve yazılım mühendislerimizle çok önemli bir değişime imza attık. İlk etapta 250 bin konutun dönüşümüne imza atmayı hedefliyoruz” dedi.

Multitek Yönetim Kurulu Üyesi Erman Demirkol, akıllı interkom pazarında Multitek’in Türkiye’de pazar lideri olduğunu belirterek “DiafonBox ihracatımıza da büyük katkı sağlayacak. Özellikle Avrupa pazarında büyük ilgi görmesini bekliyoruz. Çünkü orada konut stoğu oldukça eski ancak akıllı ev sistemlerine olan talep artıyor. DiafonBox şu anda bu ihtiyacı karşılayacak en iyi ürün” dedi.

Akıllı posta kutusu!

DiafonBox’ın patentli bir ürün olduğunu ifade eden Demirkol “DiafonBox ürünü ile yaratacağımız yeni pazar ile mevcut müşterilerimize yeni hizmetler sunmayı hedefliyoruz. Akıllı interkom tarafında ise pazar liderliğini sürdüreceğiz. Bulut tabanlı analog ve IP ürünlerimize yenilikçi hizmetler sunmaya devam edeceğiz. Yenilikçi teknolojilerimizden biri de Akıllı Posta Kutusu. İngiltere’den gelen bir talep üzerine geliştirdiğimiz bu ürün için yine İngiltere’de bir şirket kurduk. Global pazarlarda daha etkin bir rol almayı ve global bir marka olarak tanınmayı hedefliyoruz. Uzun vadede akıllı bina teknolojileri sektöründe lider konumumuzu sürdürerek, Ar-Ge faaliyetlerine yatırım yapmayı sürdüreceğiz” dedi.

900 TL den başlayan akıllı ev özelliği

DiafonBox’ın fiyatı hakkında da bilgi veren Erman Demirkol, ürünün ömür boyu lisans ücreti dahil apartman paketinde daire başına fiyatının 900 TL civarında olduğunu açıkladı. Demirkol “Bu fiyata kapıdan yapılan çağrıların dünyanın neresinde olursanız olun cep telefonunuza gelmesi dahil. Eğer dairenize aynı zamanda akıllı ev özelliği kazandırmak istiyorsanız bir kerelik ödenecek tutar kullanılan cihaz sayısına bağlı olmakla beraber 10-12 bin lira civarında. Buna hırsıza karşı eklenecek dedektörler dahil. Cepten kumandayla kombinizi kontrol ederek bir senede bu masrafınızı doğal gaz tasarrufu ile telafi edebilirsiniz. DiafonBox olmadan aynı özelliklere sahip akıllı ev, en az 2-3 bin dolarlık maliyet gerektirir” dedi.

Etiketler: » » »
Share
59 Kez Görüntülendi.