logo

Dron Teknolojisi, Tarıma Pozitif Etkiler Sağlıyor

Dron teknolojisinin tarıma pozitif etkileri ve bu teknolojinin kullanıldığı alanlar sürekli artıyor. Bir dron teknolojisinin çiftçilerin dikkatini çekmesi için, doğru zamanda doğru karar alarak çiftçilere tutarlı veri sağlayabilmesi ve kullanıcısının iş akışı doğrultusunda iş verimini artırması bekleniyor. Buradan hareketle dron teknolojisi yeniden tasarlandı ve çiftçilerin direkt müdahalesini mümkün olduğunca azaltan anahtar teslim bir dron sistemi üretildi.

GROUPAMA, DJI P4 Multispectral’ı iş akışına entegre ederek tarlalardaki hasarları görüntülemek için dron kullanmaya başladı. Çiftçilerin talepleri üzerine çok spektrumlu veriler sağladı. Başlangıçta GROUPAMA Rhône-Alpes Auvergne’de başlayan proje, şimdi tüm GROUPAMA grubunda uygulanmaya hazırlanıyor. Dronları günlük iş akışına entegre etmeyi başaran Fransız sigorta devi GROUPAMA; Fransız kırsalında yetişen tahılın çoğunu sigortalıyor. Şirketin sadece bu iş için 34 bin çalışanı bulunuyor.

GROUPAMA Bitki Biyokütle Projesi

GROUPAMA Araştırma Mühendisi Timothee Craig “Bir tarım alanını tüm detaylarıyla incelemek günler sürüyordu ve düzgün ölçümler yapılabilmesi için farklı malzemeler gerekiyordu. Yağmur, dolu gibi mevsimsel koşullarda mahsullerin hasar miktarını doğru bir şekilde değerlendirmek ve tahmin etmek için yapılması gereken farklı ölçüm türleri vardı” dedi.

Dron teknolojisi yaygın bir şekilde kullanılabilir hale geldiğinde şirket hızlı bir aksiyon alarak DJI Matrice 200 ve Phantom 4 Pro (P4 Pro) ürünlerinden satın aldı.

Craig “DJI Matrice 200 [M200] kırsal bölgede taşınmak için büyük olduğundan, sürekli farklı kameralarla kalibrasyonu sabit tutmaya çalışıyorduk. Sürecin çok daha uzun sürmesine neden olan başka faktörler de vardı” dedi.

Timothée Craig ve GROUPAMA ekibi P4 Pro’le edindiği görüntüleri bitki biyokütle haritalarına dönüştürmek için çalışmalara başladı.

GROUPAMA Araştırma Mühendisi Jingmin Guan “Alan uzmanlarımız; P4 Pro’le sahada, internet bağlantısı olmadan, bir iPad Pro kullanarak yarım saat içinde tam çözünürlüklü görüntüler edinebiliyor. DJI 2019 sonbaharında P4 Multispectral’ı (P4M) piyasaya sürdüğünü açıkladı. Biz de bu ürünün bütün beklentilerimizi karşılayabileceğinden emindik. Bundan dolayı hiç vakit kaybetmeden satın aldık” dedi.

P4 Multispectral Çiftçiler İçin En İyi Çözüm

Timothée Craig, DJI P4 Multispectral’la ilgili olarak “Aradığımız her şey tek bir dronda var. Görüntü elde etmek için drona herhangi bir ekstra ekipman monte etmek zorunda değiliz. Bu özellik iş sürecimizi verimlileştiriyor” dedi.

DJI P4M modelinde 1 RGB kamera ve Mavi, Yeşil, Kırmızı, Kırmızı Kenar ve Yakın Kızılötesi bantları kapsayan 5 kameralı çok spektrumlu bir kamera dizisi bulunuyor. Kameralar GROUPAMA’nın beklentilerinin üzerinde ve ötesinde performans göstererek, birçok Fransız çiftçinin haritalama için kullanmaya alışkın olduğu uydu görüntülerinden daha iyi çözünürlükle ve daha doğru sonuçlar verdi.

Timothée Craig, P4M’nin görüntü kalitesiyle ilgili deneyimlerini “Hatırladığım kadarıyla uydu görüntülerinde kabaca piksel başına 20 metre çözünürlükte görüntüler elde ediyorduk. P4M ile piksel başına 10 santimetrenin altında çözünürlükler sunabiliyoruz” şeklinde ifade etti.

DJI, Fransa’daki çiftçilerin yaklaşık yarısını sigortalayan ve hizmet veren bir grup şirket için en iyi dron teknolojisi çözümünü sunuyor.

www.dji.com/p4-multispectral

Etiketler: » »
Share
2589 Kez Görüntülendi.