logo

Exabeam ve LogRhythm Güçlerini Birleştirdi

Yapay zekâ & otomasyon hizmeti sunan Exabeam ile yüksek bütünlükte güvenilir veri alımıyla tanınan LogRhythm birleşmelerinin başarıyla tamamlandığını duyurdular. Bu birleşme emsalsiz teknolojik bir yeniliği güvenilir verilerle birleştirerek, sektördeki en verimli ve doğru güvenlik bilgi- olay yönetimi (SIEM) ile kullanıcı-varlık davranışı analitiği (UEBA) çözümlerini sunan yapay zekâ destekli güvenlik operasyonları platformu oluşturmayı hedefliyor.

LogRhythm her iki organizasyonun en yekin oldukları özellikleri kullanarak, güvenlik analistlerini, güvenlik mühendislerini ve Bilgi Güvenliği Yöneticilerini siber tehditlere karşı korumak adına gereken araçlar, zekâ ve rehberlik ile güçlendirip, en iyi siber güvenlik sağlayıcısını meydana getirecek. Şirket, Exabeam ismini koruyacak ve iki sektör şirketinin birleşmesini temsil eden görsel markayı yenileyerek LogRhythm markasının mirasını onurlandıracak.

Exabeam ayrıca, gelecekteki ürünlerinin temelini oluşturacak olan kanıtlanmış bulut tabanlı AI destekli ‘Exabeam Güvenlik Operasyonları Platformu’nu öne çıkaran yol haritasını ve stratejisini de açıkladı. Yerinde (on-premises) LogRhythm SIEM müşterileri, karmaşık ve kimlik tabanlı saldırılarla mücadele etmek için Exabeam platformu aracılığıyla sunulan güçlü analitik özelliklerinden faydalanacaklar. Şirket, LogRhythm’in Temmuz 2022’den bu yana söz verdiği gibi bulut tabanlı ve on-premises SIEM ürünlerine üç ayda bir güncelleme sağlamaya devam edecek. Bu strateji, AI destekli otomasyonu güvenilir veriyle entegre ederek güvenlik operasyonlarını kolaylaştırmayı, TDIR süreçlerini hızlandırmayı hedeflerken, güvenlik ekiplerini  de karmaşık tehditleri hızlı ve etkili bir şekilde azaltmaya odaklanmaları için güçlendiriyor.

Exabeam CEO’su Christopher O’Malley, “Siber güvenlikte devrim niteliğinde bir değişimin  eşiğindeyiz. Exabeam’in kesintisiz AI destekli teknolojisiyle LogRhythm’ın emsalsiz veri bütünlüğünü birleştirerek, güvenlik operasyonlarında yeni ve benzeri olmayan bir standart belirliyoruz. Sahip olduğumuz uzmanlıklarımız, inovasyondaki hızımız ve vizyonumuz AI destekli siber güvenlik çözümlerini yeni zirvelere taşıyacak. Siber saldırılara karşı kritik savaşta müşterilerini açıkta bırakan teknoloji devlerinin aksine, odak noktamız güvenliğin gerçek kahramanlarını güçlendirmektir. Güvenlik operasyonları konusunda ‘yeterince iyi’ yeterli değildir.  Bugün, müşterilerin başarısına odaklanmış, en iyi SIEM ve UEBA deneyimini sunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

“Her iki organizasyondan gelen uzmanlıklarla birlikte müşteriye hızlı bir biçimde değer sunma yeteneğimizi artırıyoruz. Exabeam Güvenlik Operasyonları Platformu, ister bulut altyapısından yararlansın ister hibrit veya on-premises (yerinde) bir model benimsesin her iş kolu ve işletme  için uyarlanabilir kapsamlı temel bir çözüm sunar” diyen Exabeam CPO’su (Chief Product  Officer) Steve Wilson de sözlerine şöyle devam etti: “LogRhythm SIEM’ini, UEBA ve Exabeam Copilot gibi, Exabeam'in Yeni Ölçekli AI destekli özellikleriyle güçlendirerek mevcut LogRhythm müşterilerine inanılmaz değerler sunacağız. Hem yeni hem de mevcut Exabeam müşterileri ürün, eğitim ve hizmet sinerjilerimizi optimize ederken, bir yandan da yeniliklere devam etmemizi bekleyebilirler. Ekibimiz, yapay zekanın tanıtımıyla ortaya çıkan ve sürekli ilerleyen tehditleri ele almaya devam ederken, müşterilerimizin güvenlik operasyonları ekiplerini de daha verimli ve etkili hale getirecek.

Etiketler: »
Share
137 Kez Görüntülendi.