Son Dakika
Kurumların, kuruluşların, firmaların, kayıtlı bulunan (Gsm, e-posta, telefon vd) elektronik ticari verilerini, İleti Yönetim Sistemi (İYS)’ye yüklemeleri için son gün 31 Mayıs 2021. 150 bin ve daha az sayıda ticari iletişim datasına sahip olan tüm firmaların (hizmet sağlayıcıların), 31 Mayıs 2021 pazartesi güne kadar, bu bilgilerini İYS’ye aktarmaları zorunlu. Bilindiği gibi, 150 bin ve üstünde ticari veriye sahip olan hizmet sağlayıcısı olan şirketler, bu verilerini 31 Aralık 2020 tarihine kadar İYS sistemine yüklediler.
Hizmet sağlayıcı olan kurumlar ve tüm firmalar, ellerindeki bu izinli adresleri İYS sistemine yüklemezler ise, hem pazarlama iletişimleri durma noktasına gelecek hem de bir daha sahip oldukları bu dataya reklam – promosyon – kampanya – hediye amaçlı hiçbir tanıtım içeriği gönderemeyecekler.
Kanuna aykırı olarak hareket edilmesi durumunda, yani izinsiz ticari elektronik ileti (SMS, e-posta vd) gönderilmesi durumunda, gönderiyi yapan işletme 9 bin 515 TL ve 10 katına kadar para cezasını ödemekle yükümlüdür. Eğer, İYS sisteminde adresinin (telefon numarası, SMS, e-posta vd) kullanılmamasını istediğini bildiren birisine (alıcıya) gönderim yapılırsa, 28 bin 546 TL ve 10 katına kadar, idari para cezası hizmet sağlayıcılara veya aracı hizmet sağlayıcılara uygulanabilecektir.
T.C. Ticaret Bakanlığı, 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve ilgili mevzuat kapsamında, ticari elektronik ileti izinlerinin ve şikayet süreçlerinin yönetileceği ulusal bir platform kurma görevini, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’a vermiştir ve TOBB tarafından İleti Yönetim Sistemi A.Ş. kurulmuştur.
İleti Yönetim Sistemi kısa adıyla İYS’nin tanımını yaparsak, bir yandan hizmet sağlayıcısı olan kurumlar ve firmaların arama, mesaj ve e-posta yoluyla ticari elektronik ileti göndermek için alıcılardan aldıkları onayları saklayıp, yönetebildikleri ve diğer yandan da alıcıların (vatandaşların) onaylama veya reddetme haklarını kullanmalarına imkan tanıyan, güvenlik standartlarına sahip ulusal veri tabanı sistemidir.
Hizmet sağlayıcıların tanımını yaparsak; mal ve hizmetlerini pazarlama, şirketini tanıtma ya da kutlama ve temenni gibi içerikler ile tanınırlığını artırmak amacıyla, alıcıların elektronik iletişim adreslerine promosyon, kampanya, indirim, hediye içerikli iletilerini gönderen, ülkemiz sınırlarında ticaret yapan (şahıs, Ltd, AŞ) firmalardan oluşmaktadır. Alıcılar ise tanım olarak, bireysel veya tacir olarak vatandaşları ve firmaları kapsamaktadır.
Kısaca artık, hizmet sağlayıcısı olan firmalar, e-posta, mesaj, çağrı merkezi sistemleri üzerinden iletilerini, İYS platformu üzerinden yönetmek zorundadır. Alıcı olan vatandaşlar da, “ticari elektronik ileti yönetim sistemi” sayfasına giriş yaparak, gelen iletilere dair, istedikleri zaman onaylama veya reddetme haklarını kullanacaktır.
Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri A.Ş.’nin ürün gamındaki uyumİYS sayesinde; hizmet sağlayıcısı olan tüm firmalar (kurumlar ve şirketler), İleti Yönetim Sistemi sürecini etkin, güncel ve verimli bir şekilde yönetir. Hizmet sağlayıcısı olan firmalar, kullanmış oldukları CRM programlarındaki veya mevcuttaki müşteri portföy (telefon numarası, e-posta vs.) datalarını, uyumİYS platformu üzerinden, TOBB’un İleti Yönetim Sistemi’ne aktarmaktadır. Ardından, TOBB’un İleti Yönetim Sistemi (İYS) iş sürecini, uyumİYS rehberliğinde başarıyla yönetmektedir.
UyumİYS sayesinde işletmeler; farklı CRM sistemlerde tutulan verilerini, İYS’ye otomatik aktarabilir. Toplu izinlerini, bir tıkla yükleyebilir. Birden fazla marka ve bayilerinin izinlerini, tek bir platformda yönetebilir. Kullanıcı dostu arayüz özelliği sayesinde, paneli kolayca yönetebilir. 7/24 kesintisiz destek alabilirler.
Uyumsoft AŞ, 25’inci yılında 40 bin ve üzerindeki yerli ve global müşterisinin uçtan uca dijital dönüşümünü sağlamaktadır. Ürün ailesinde; uyumİYS’nin yanı sıra, Kurumsal Kaynak Planlama uyumERP (bulut, mobil), Müşteri İlişkileri Yönetimi uyumCRM (bulut, mobil), İnsan Kaynakları Yönetimi uyumHRM (bulut, mobil), e-Belge e-Uyum (e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-SMM, e-Defter, e-İrsaliye ve diğer tüm e-Belgeler) uygulamaları, Ticari Paket Yazılımlar, ekoTicari (Kobi’lerin ERP’si), ekoHR, ekoSMMM (Mali Müşavir Yazılımı), ekoCari (Ön Muhasebe Ticari Paket Programı), Banka Bakiyem, uyumYEDEK dahil 30’u aşkın yazılım ürünü bulunmaktadır.
Etiketler: İleti Yönetim Sistemi » UyumİYS » UyumsoftBENZER HABERLER
Siber Saldırılarda Sisteme Sızan Kötü Amaçlı Yazılımların Kullanımı Yüzde 168 Arttı