logo

ICF Türkiye’nin Yeni Başkanı Beyza Erdem Balcı Oldu

Uluslararası Koçluk Federasyonu’nun ülkemizdeki yetkili temsilcisi ICF Türkiye’nin (Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği/UPKD), 2024-26 döneminde görev yapacak yeni yönetim yapılan Genel Kurul’la seçildi. Uzun yıllar ICF Türkiye yönetimlerinde yer alan Beyza Erdem Balcı (MCC) başkanlığında görev yapacak yeni yönetim şu isimlerden oluştu: “Çiğdem Karadeniz-MCC (Başkan Yardımcısı ve Üye İlişkileri & Eğitim ve ICF Akredite Eğitim Kurumları YK Üyesi), Çağrı Bülbül-ACC (Genel Sekreter), Oya Fadıloğlu-PCC (Sayman), Tunçel Gülsoy-MCC (Projeler ve Araştırma Kurulu YK Üyesi), Serap Bostan-CPCC (Pazarlama ve İletişim YK Üyesi), Şahigan Gurbet-PCC (Mesleki İç Düzenleme ve Etikten sorumlu YK üyesi).” Rana Pender (PCC), Bengü Boyacıoğlu (ACC), Deniz Uludağ (ACC), Desire Cannon Cambaz ve Yasemin Karaçay (PCC) ise Yedek Yönetim Kurulu üyeleri oldular.

Uzun yıllardır ülke çapında ses getiren sosyal sorumluluk projeleri

Yeni Başkan ve yeni yönetim, vizyoner ve kapsayıcı bakış açıları ve dinamizmleriyle, STK ve Türkiye’nin önemli kurum ve kuruluşlarıyla işbirliğine girerek koçluğun etkisi ve sundukları ile bireylere, kurumlara ve topluma fayda sunmaya devam ediyorlar. Gerek yıllardır devam eden, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) işbirliğinde “Kadınlarla El Ele”; Türk Eğitim Derneği (TED) işbirliğinde “10.000 Genç Meşale Kariyer Koçluğu”; Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) işbirliğinde “Eğitime Destek Geleceğe Yatırım”; Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği (TÜRGÖK) işbirliğinde “Sesten Gönüle”; Unicef ile “Her Çocuk İçin Ben” ve Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu (TSKF) ile “Kıvılcım” projeleri ve gerekse yeni başlayan “Gelecek Daha Net Gençlik Platformu” işbirliğinde “Gelecek Daha Net” projesi ve görüşmeleri devam eden başka projeler, hem yeni yönetimi hem de üyeleri heyecanlandırıyor. Bunları çok daha geniş kitleye duyurarak, akredite koçlar olarak daha çok etki ve fark yaratmayı hedefliyorlar.

Denetim, Disiplin ve Danışma Kurul Üyeleri

Yapılan Genel Kurul’da ayrıca Denetim, Disiplin ve Danışma kurulları da belirlendi. ICF Türkiye’nin yeni Denetim Kurulu Kamil Murat Özlen (MCC), Yeşim Gürdere Erman (PCC), Figen Küçükkoner Kırca (PCC)’dan oluştu. Özlem Kıy (PCC), Binnur Kayabey (PCC), Ece Aksu Armağan (MCC) ise Yedek Denetim Kurulu Üyesi olarak belirlendi.

ICF Türkiye 2024-26 dönemi Disiplin Kurulu ise Filiz Gündoğdu (PCC), Cem Galip Kahveci (PCC), Ebru Dartar isimlerinden oluştu. Bozkurt Cendey (PCC), Beyhan Kılıçarslan (PCC) ve Mürşide Demirkol (PCC), Disiplin Kurulu Yedek üyeliğine seçildiler. Derneğin Danışma Kurulu ise, son dönem Başkanları Yunus Emre Şentürk (PCC) (2022-2024 Dönem Başkanı), Nuray Akmeriç (PCC) (2020-2022 Dönem Başkanı) ve Fatma Eser Ömeroğlu (PCC)’ndan (2018-2020 Dönem Başkanı) oluştu.

Danışma Kurulu Üyeleri, son 3 dönem ICF Türkiye Başkanları oldu

Yeni Başkan Beyza Erdem Balcı, Koçluk mesleğinin uluslararası tepe kuruluşu ICF Türkiye Genel Kurul üyelerine, kendisini ve birlikte çalışacakları tüm kurul üyelerini bu göreve layık gördükleri için teşekkür ederek “2016 yılından beri farklı yönetim kurullarında, bizzat çalışma kurullarında görev aldım. Oldukça başarılı işlere ve etkinliklere imza attık. Yeri gelmişken ICF Türkiye’nin tüm eski yönetimlerinde ve çalışma kurullarında görev almış tüm meslektaşlarıma, aldıkları sorumluluk için şükranlarımı sunuyorum. Elini taşın altına sokmanın tüm Koçların asli görevi olması gerektiğini düşünüyorum. Bugüne kadar görev almış tüm meslektaşlarım hizmet çıtasını sürekli yukarı taşıdılar ve yeni yönetim olarak sorumluluğumuz büyük. Ayrıca, ICF Türkiye olarak devamlılık gibi güzel bir meziyetimiz daha var. Örneğin önümüzdeki 2 yıl görev yapacak Danışma Kurulu üyelerimiz son 3 dönem başkanlarımızdır. Kendilerine tekrar sorumluluk aldıkları için özel olarak teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler: »
Share
23 Kez Görüntülendi.