logo

İstanbul Blockchain Okulu Projesi’nde Blockchain Eğitimleri Sürüyor

İstanbul Blockchain Okulu Projesi kapsamında uzmanlık eğitimleri 1 Ekim 2019’da başlayarak aralıksız devam ediyor. Habitat Derneği ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği ortaklığında, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteklediği İstanbul Blockhain Okulu ile Türkiye’de bu alanda uzman yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Eğitim desteği Bahçeşehir Üniversite’nden…

Blockchain Uzmanlık Eğitimleri, Bahçeşehir Üniversitesi’nde dört farklı grup ile haftanın beş günü devam ediyor. Eğitimler; Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) BlockchainIST Center Direktörü Öğretim Üyesi Bora Erdamar, BAU BlockchainIST Center Direktör Yardımcısı Ceyhun Çoban, BAU Finansal Araştırma ve Uygulama Merkezi Koordinatörü Öğretim Üyesi Serkan Yeşilyurt, BAU BlockchainIST Center Kriptoekonomi Araştırma Grubu Koordinatörü Alp Işık, Yazılım Ekibi Koordinatörü Çağın Dönmez ile Asistanlar Aybars Dorman ve Murat Çeliktepe tarafından veriliyor.

Türkiye’nin veri çağına ayak uydurabilmesi ve teknoloji ihracatını artırmasını desteklemek amacıyla hayata geçirilen İstanbul Blockchain Okulu Projesi ile blockchain okuryazarlığının artırılmasının yanı sıra blockchain uzmanlığının artırılması da hedefleniyor. Eğitimlerin yanı sıra mentorluk desteği de sağlayan Proje kapsamında “Zincirleme Sohbetler” ile katılımcılar, blockchain teknolojisiyle ilgili farklı alanlarda çalışma yapan birçok isimle bir araya geliyor. Proje kapsamında ayrıca Türkiye’de blockchain teknolojisi alanında bilgi bankası oluşturulması da amaçlanıyor.

“Blockchain teknolojisi toplumsal hayatı bütünüyle etkileyecek”

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, blockchain teknolojisinin güvenli ve şeffaf bilgiye ulaşmayı mümkün kıldığına dikkat çekerek, blockchain teknolojisinin yaygın bir biçimde kullanılmasıyla toplumsal hayatı bütünüyle etkileyeceğini söyledi. Hazır “Günümüzde ekonomiden tıbba, bilimden akademik alanlara, endüstriden ulaşıma kadar tüm sektörler bilgiyle yönetiliyor ve tüm bu alanlarda bilginin saklanması, işlenmesi, aktarılması kaçınılmaz bir ihtiyaç. Tüm bu alanlarda kullanılabilir bir yapıda olan blockchain teknolojisinin, yaygın bir biçimde kullanılmasıyla toplumsal hayatı da bütünüyle etkileyeceği açıktır” dedi. Türkiye’nin küresel dijital dönüşüm sürecinde etkin rol alabilmesinin, blockchain ve ilgili teknolojilerde dünya genelinde ihtiyaç duyulan kalifiye insan gücü yetiştirmesine dayalı olduğunu vurgulayan Hazır “Bu sebeple Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı ile birlikte Habitat Derneği olarak blockchain okuryazarlığını yaygınlaştırarak, geniş kitlelerin bu teknolojiden haberdar olmasını sağlamak ve blockchain uzmanlık eğitimlerimizle beraber ülkemizin ve özellikle kentlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak projeleri hayata geçirebilecek bireylerin yetişmesini hedefliyoruz” dedi.

“Amaç, blockchain alt yapısını geliştirmek”

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Genel Sekreteri İlkay Arıkan, karşılıklı şifreleme teknolojisiyle bilişim alanındaki her şeyi, güvenli bir hale getiren blockchain teknolojisinin bilişimin seyrini değiştirecek bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Türkiye’nin küresel dijital dönüşüm sürecinde etkin rol alabilmesini blockchain ve ilgili teknolojileri bilen kalifiye insan gücünün oluşturulması gerekliliğine dikkat çeken Arıkan “Bu proje ile Türkiye’de blockchain teknolojileri alanında farkındalık yaratmak, Türkçe bilgi kaynağı ve eğitim modülleri geliştirmek, gençlerin yetkinliğini arttırmak ve ortaya çıkabilecek yenilikçi fikirleri desteklemeyi amaçlıyoruz. Böyle değerli bir projenin ortağı olarak Birlik ve üyelerimizin sermaye piyasası ve teknoloji alanındaki uzmanlıkları çerçevesinde destek vermeyi sürdüreceğiz. Ayrıca bu proje ile önceliğimiz olan ve çeşitli çalışmalarla destek olduğumuz İstanbul Finans Merkezi hedefimize blockchain alt yapısını geliştirme yoluyla da katkı sağlayacağımıza inanıyoruz” dedi.

“Hedef uluslararası projeler üretmek”

Türkiye’de ve dünyada, blockckchain teknolojilerine ilginin giderek artığını ifade eden Bahçeşehir Üniversitesi BlockchainİST Center Direktörü Öğretim Üyesi Dr. Bora Erdamar “Blockchain Teknolojisi’nin gelişebilmesi ve yaygınlaşabilmesi için şu dönemdeki en önemli ihtiyaçlar, uzman ekipler, danışmanlığına güvenilecek kurumlar, yazılım ekipleri ve kullanıma geçebilecek uluslararası projelerdir. İstanbul Blockchain Okulu projesi kapsamında hem dünyada hem Türkiye’de blokchain teknolojisinin gelişmesindeki en önemli faktör olan uzman insan kaynağının yetiştirilmesini ve bu kadro ile uluslararası projeler üretmeyi hedefliyoruz” dedi.

İstanbul Blockchain Okulu Blockchain Uzmanlık Eğitimi’ne başvuru yapmak isteyenler Habitat Derneği web sayfası üzerinden başvurularını gönderebilirler.

habitatdernegi.org

www.tspb.org.tr

Etiketler: » » » »
Share
1742 Kez Görüntülendi.