Son Dakika
Çekle ödemelerin daha güvenli hale getirilmesi amacıyla Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından geliştirilen Kare Kodlu Çek’i Türkiye’de müşterilerinin hizmetine sunan ilk banka olan Şekerbank, çek kullanıcılarına sağladığı faydalara yenilerini ekledi.
Ticari bankacılıkta 62 yıllık köklü deneyime sahip Şekerbank, tahsilatları daha güvenli hale getirerek ticaret işlemlerini kolaylaştıracak Kare Kodlu Çek’i müşterilerine ücretsiz sunmaya başladı. Banka, çekte itibarın simgesi olacak Kare Kodlu Çek sahiplerine uygun koşullarda çek iskonto kredisi imkanı da tanıyor. Müşterilere ücretsiz Kare Kodlu Çek karnesi sunulmasının yanı sıra Kare Kodlu Çek’lerden Şekerbank’ta tahsil veya takas ücreti de alınmıyor.
Şekerbank, bu yılın sonuna kadar geçerli söz konusu avantajlarla, ticaretin daha güvenli hale gelmesini sağlayan Kare Kodlu Çek kullanımını artırmayı hedefliyor.
Gökhan Ertürk: “Sunduğumuz avantajlarla Kare Kodlu Çek’i müşterilerimiz için zenginleştirdik”
Şekerbank Perakende Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, 62 yıldır ticareti, Türkiye’nin üretenlerini nitelikli ürün ve hizmetlerle desteklediklerini, bu kapsamda bugüne kadar sektörde birçok ilki gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ertürk, çekin geçerliliği ve sahibinin ödeme alışkanlığı bilgisine tek tuşla ulaşmanın mümkün olduğu uygulama ile sektöründe bir ilke daha imza atan Şekerbank’ın Kare Kodlu Çek’i Mayıs ayında müşterilerine sunduğunu hatırlattı. Sağladıkları avantajlarla, bazı bankaların da kullanıma başladığı Kare Kodlu Çek’e fark kattıklarını ifade eden Ertürk, yıl sonuna kadar müşterilerine Kare Kodlu Çek karnesini ücretsiz sunmanın yanı sıra tahsil veya takasa verilen Kare Kodlu Çek için ücret almayacaklarını ve Kare Kodlu Çek sahiplerine uygun faizli kredi imkanı tanıdıklarını söyledi. Ertürk “Şekerbank olarak, çekle finansman altyapısının daha güvenli hale getirilmesi için KKB tarafından geliştirilen kare kod ile çekle ödemeleri daha güvenli hale getiriyor ve ticaret işlemlerini kolaylaştırıyoruz. Tüm çek kullanıcılarına Kare Kodlu Çek’i önerirken, sunduğumuz ayrıcalıklarla da onları teşvik ediyor; böylece kullanıcı sayısının artmasını hedefliyoruz” dedi.
Kare Kodlu Çek sistemi nedir?
KKB’nin, bankaların müşterilerine Kare Kodlu Çek verebilmeleri ve kullanıcıların bu sistem üzerinden çek raporu almalarını sağlamak üzere geliştirdiği sistem, Findeks üzerinden sunuluyor.
Kare Kodlu Çek defteri yaprakları matbaada özel olarak bastırılıyor ve akıllı telefonlar ile hamilin, çek yaprağı üzerindeki kare kodu okutması sağlanıyor. Böylece çekin geçerliliği ve çeki düzenleyen kişinin (keşideci) çek bilgileri hamil tarafından öğrenilebiliyor. Söz konusu bilgilerin hamilin cep telefonuna iletilebilmesi için Findeks üyesi olması zorunluluğu bulunuyor.
Etiketler: Gökhan Ertürk » Kare Kodlu Çek » KKB » ŞekerbankBENZER HABERLER
Siber Saldırılarda Sisteme Sızan Kötü Amaçlı Yazılımların Kullanımı Yüzde 168 Arttı