Son Dakika
Kaspersky ile Syndrome of Love ve Downside Up adlı hayır kuruluşlarının ortak girişimi olan “Kilimanjaro. Yapabilirim!” projesi, Down sendromu ve serebral palsi ile ilgili fiziksel genellemeleri ortadan kaldırmayı hedefliyor. Proje, en ulaşılmaz görünen hayallerin bile gerçek olabileceğini gösteriyor. Proje kapsamında Down sendromlu ve serebral palsi hastası bir grup Rus sporcu 3 Eylül’de Kilimanjaro Dağı’na tırmanmaya başladı. Sporcular, bunu yapan ilk engelli Rus grup olacaklar.
Deniz seviyesinden 5895 metre yukarıda olan Kilimanjaro, Afrika kıtasının en yüksek dağı. Kilimanjaro’daki en eski ve sabit rota olan Marangu rotasını izleyecek grup, 10 Eylül 2019 tarihinde zirveye ulaşmayı planlıyor.
Yolculuğun ana katılımcıları arasında Down sendromlu Stanislav Bogdanov ve Stepan Bezrukov, serebral palsi hastası ünlü maraton koşucusu Pavel Krysanov ve Rusya’nın Tver şehrindeki Udomlya Yetimhanesi’nde kalan Alexander Lebedev bulunuyor. Destek ekibinde ise birer tırmanış eğitmeni, koç ve doktorun yanı sıra Syndrome of Love çalışanları ve bir Kaspersky gönüllüsü yer alıyor.
Profesyonel birer sporcu olarak aktif yaşamlar süren Stanislav, Stepan ve Pavel, benzer sağlık durumlarına sahip kişiler için model oluşturuyor ve onlara sınırlarını zorlamaları için ilham veriyor. Kilimanjaro Dağı seyahati, Down sendromlu ve serebral palsi hastası kişilerin önünde hiçbir engel olmadığını ve hayatta istedikleri her hedefe ulaşabileceklerini göstermek için bir fırsat oluşturuyor.
Syndrome of Love Derneği Direktörü Irina Menshenina “Down sendromlu kişilerin hayatta çok fazla engeli olduğuna inanılır fakat bu doğru değil. Onlar da hepimizin sahip olduğu fırsatlara sahipler. İsteyen herkes gibi Afrika’nın en yüksek dağına tırmanabilirler. Onlara yeni ufuklara ulaşmaları için yardımcı olmaya hazırız. Bu proje ile Down sendromlu daha birçok kişinin hayallerine ulaşabilmesi amacıyla Syndrome of Love derneği için bağış da toplayacağız” dedi.
Bu rahatsızlıklar hakkında farkındalığı artırmanın yanı sıra proje ile Syndrome of Love tarafından Down sendromlu kişiler için yürütülen eğitim ve gelişim programlarına bağış toplanması hedefleniyor. Katılımcılar, Kilimanjaro’nun yüksekliğini anımsatan 589.500 ruble (yaklaşık 9000 dolar) toplamayı hedefliyor. Projeye bağış yapıp destek verecek herkes bekleniyor. Bağış toplama işlemi JustGiving platformu (www.justgiving.com/fundraising/kilimanjaroican) üzerinden yapılıyor. Bu platformda isteyen herkes bu amaç için bağış yapıp projenin bir parçası olabiliyor. Sonuçlar Eylül ayının sonunda açıklanacak ve Kaspersky toplanan bütün miktar kadar bağış yapacak.
17 maraton ve bir arazi ultra maratonu koşan Pavel Krysanov “Bu yolculuk engelli kişilerin karşılaştığı sorunlara ve genellemelere dikkat çekecek ve toplumun koyduğu sınırları aşabildiğimizi gösterecek. Bu inanılmaz projenin, toplumun engelli kişilere bakış açısını değiştirmeye yardımcı olacağını umuyoruz” dedi.
“Kilimanjaro. Yapabilirim!” imkansızlıklara karşı gösterilen çabanın ve azmin bir hikayesi. Proje, hayatta zorluklarla karşılaşanlara her şeyin mümkün olduğunu ve her zaman çevrelerinde yardım edebilecek insanlar olabileceğini gösteriyor.
Kaspersky CEO’su Eugene Kaspersky, bu maceraya atılanlara bol şans dileyerek “Birkaç yıl önce Kilimanjaro zirvesine tırmanmıştım ve hiç de kolay olmadığını söyleyebilirim. Aslında, insanların hayallerini gerçekleştirmesi de hiç kolay değildir. Bu maceraya atılan cesur insanlara en iyi dileklerimi gönderiyorum! Çok yakında Kilimanjaro’nun nefes kesen güzellikteki manzarasını ilk kez görecekleri için onları kıskanıyorum. İlk sefer her zaman en iyisidir. Harika bir yolculuk dilerim, yolunuz açık olsun!” dedi.
Yolculuktan canlı haberler Kaspersky’nin sosyal medya kanallarından paylaşılacak. #ICanKili etiketiyle güncel haberleri takip edebilirsiniz.
Etiketler: Downside Up » Irina Menshenina » Kaspersky » Kilimanjaro. Yapabilirim!” projesi » Syndrome of LoveBENZER HABERLER