Son Dakika
Orta Doğu ve Afrika (MEA) bölgesinde Cisco Networking Akademi (NetAcad) eğitimlerine katılan öğrenci sayısı, son bir yılda %27’nin üstünde artış gösterdi. Bölgede 2019 mali yılında 297.800 olan öğrenci sayısı, 2020 mali yılında 378.900’e yükseldi.
NetAcad, 1997’den bu yana ülkelerin insan sermayesine eğitim, yeni beceriler ve gelişim kazandırmaya yönelik bir platform olarak hizmet sağlıyor. Faaliyetlerine tek bir okul olarak başlayan NetAcad, sürekli gelişim göstererek, günümüzde dijital teknolojilere hazır bir gelecek inşa etmek için çalışan öğrenciler, eğitmenler, işverenler, STK’lar, Cisco çalışanları ve müşterilerden oluşan büyük bir topluluk haline geldi.
Cisco NetAcad, öğrencilerin istedikleri yerden öğrenim görmesine olanak tanıyan, küresel bağlantılı bir platform olarak tasarlandı. Cisco, Covid-19 pandemisine karşı tamamen sanal bir eğitim ortamına geçiş için gerekli araç ve kaynakları sağlamak amacıyla aralıksız çalışıyor. Bu doğrultuda Cisco, sanal sınıfların sorunsuz çalışmasını sağlamak için eğitmenlere yönelik ücretsiz toplantı araçları ve bilgileri sağladı.
Uzaktan öğretimi mümkün kılan ana unsur, görüntülü-sesli iletişimi iş birliğine dayalı bir öğrenme ortamıyla birleştirerek süreklilik sağlayan Webex platformudur. Webex, NetAcad öğrencilerinin derslerine sanal ortamda erişmeye devam etmesini ve ağ yönetimi, nesnelerin interneti ve siber güvenlik gibi kritik alanlarda yetkinlik kazanmasını mümkün kılar.
Cisco, Haziran 2020’de Orta Doğu ve Afrika genelinde vatandaşlara ICT becerileri konusunda ücretsiz eğitimler vermeye başladı. Her bir eğitimin başarıyla tamamlanmasının ardından, yeni başlayan veya belirli bir sektöre olan ilgisini yeniden canlandıran her öğrenciye, kişisel kariyerini ilerletmesine yardımcı olacak Cisco sertifikası veriliyor.
Cisco NetAcad, iş rollerinin geleceğe hazır olmasına ve daha dijital odaklı ekonomilere geçiş yapılmasına yardımcı oluyor. Eğitim programının MEA bölgesinde uygulanmaya başladığı tarihten bu yana toplam 1.632.500 öğrenci eğitimlere katıldı. Bugün, MEA genelinde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Türkiye, Güney Afrika, Nijerya ve Kenya’yı içeren 60 ülkede faaliyet gösteren 1.627 akademi var. Geçtiğimiz 12 ayda bölgede 3.500’ü aşkın öğretim görevlisi, NetAcad yoluyla dijital becerilerin öğretilmesini sağladı.
NetAcad programının temelinde yatan, çeşitliliği desteklemeye ve herkes için kapsayıcı bir gelecek yaratmaya olan bağlılıktır. Kadın katılımcı oranının en yüksek olduğu bölgelerden biri Orta Doğu ve Afrika oldu. 2020 mali yılında bu bölgedeki öğrencilerin %27’sini kadınlar oluştururken, Suudi Arabistan ve BAE sırasıyla %32 ve %36 kadın katılımcı oranı ile yerel ortalamaların üstünde bir performans gösterdi.
Cisco Orta Doğu ve Afrika Başkan Yardımcısı Reem Asaad “Dijital becerilerin geliştirilmesi, daha önce de dünya genelinde birçok kişi ve kuruluşun gündeminde olsa da pandemi, becerileri geliştirmenin önemine ilişkin yeni fikirleri gün yüzüne çıkardı. Bölgede yaşayanlar, dijital yeterlilikler kazanarak geleceklerini güvence altına alma ihtiyacının farkında. Bunu yaparken de iş gücü piyasasında daha büyük fırsatlarla karşılaşıyorlar. Kaç yaşında veya nerede olurlarsa olsunlar, yeni beceriler edinmeyi herkes için ulaşılabilir bir fırsat haline getirme konusunda öğrencilere verdiğimiz söz hâlâ geçerli” dedi.
Etiketler: Cisco Networking Akademi » Reem AsaadBENZER HABERLER
Siber Saldırılarda Sisteme Sızan Kötü Amaçlı Yazılımların Kullanımı Yüzde 168 Arttı