Son Dakika
4 Aralık 2014 tarihinde Ankara’da düzenlenen Microsoft Bilişim Zirvesi 2014, “Kurumunuzu Dijital Dünyada Yeniden Şekillendirin” temasıyla başkentte 1.000’in üzerinde kamu yöneticisini ve bilişim profesyonelini bir araya getirdi. Zirvede kamuya yönelik çözümler, bulut, mobilite, üretkenlik, modern veri merkezleri, güvenlik, sosyal ağ ve iş zekası gibi bireyleri ve kurumları geleceğe taşıyacak, gerçek potansiyellerini ortaya çıkaracak teknolojilerin ve Microsoft’un bu çerçevede sunduğu çözümlerin detayları katılımcılarla paylaşıldı.
Microsoft Bilişim Zirvesi 2014’ün açılış konuşmalarını Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru gerçekleştirdi. Microsoft’un teknolojisiyle bireyleri ve kurumları değer verdikleri şeylere yakınlaştıran, üretkenliği artıran çözümler sunduğunu ifade eden Özmen “Günümüzde büyük teknolojik değişimlerin gerçekleşme aralığı 20 yıldan 7 yıla kadar düştü. Önümüzdeki birkaç yılda 3 milyar kişi akıllı kullandığı cihazlarla internete bağlanacak, 24 milyar cihaz birbiriyle konuşacak ve veri üreten cihazların toplam sayısı 212 milyarı bulacak. Biz böyle bir dünyada platform ve üretkenlik şirketi olmak için çalışıyoruz. Ar-Ge için yılda 10 milyar doların üzerinde para harcayarak, dünyanın en büyük Ar-Ge yatırımını yapıyoruz” dedi. Bilgi teknolojilerinde kaynakların yüzde 70’inin sistemleri çalışır tutmak, yüzde 20’inin büyümek ve yüzde 10’unun dönüşüm için harcandığına işaret eden Özmen “Bulut bu dengeyi büyüme lehinde değiştirecek. Biz 5 mega trend olan bulut, mobil, sosyal ağ, büyük veriye dayalı iş zekası ve güvenlik özelinde en ideal çözümleri ortaya koymak için çalışıyoruz” dedi.
Microsoft Mobilde ve Bulut Bilişimde Terzi İşi Hizmet Sunuyor
Her sektörden şirketin önceliklerinden biri haline gelen müşteri memnuniyetinin kamu özelinde vatandaş memnuniyeti olarak ortaya çıktığını söyleyen Özmen “Böyle bir ortamda kamu kurumlarının yapacağı teknoloji yatırımları yalnızca nicelik değil, niteliğiyle de önem kazanıyor. Günümüz kuşağının mobili ve çevrimiçi kanalları daha fazla tercih etmesi, birbiriyle bütünleşik, basit adımlar içeren, hızlı geri dönüş alınabilen kamu servislerine talebin artması sonucunu doğuruyor. Bu nedenle uygulamaların ve verilerin cihazdan ve zamandan bağımsız olarak sunulmasını sağlayan teknolojilere odaklanıyoruz” dedi. Amaçlarının müşterileri için ‘önce mobil, önce bulut’ anlayışıyla en iyi deneyimi sunmak ve üretkenliği yeniden tanımlamak olduğunu söyleyen Özmen “Bugün bilgi işlem gücüne elektriğe ve suya olduğu kadar kolay erişebildiğimiz bir çağda yaşıyoruz. Bu hayal Microsoft bulut çözümleriyle gerçeğe dönüşüyor. Özellikle hibrit bulut konusunda dünyada Microsoft kadar kapsamlı çözümler sunabilen başka bir şirket yok. Her müşterimizin kendilerine en uygun bulut stratejisini seçmelerini sağlayan, terzi işi çözümlerle farkımızı ortaya koyuyoruz” dedi.
Geleceğin Şehirleri Teknolojiyle Şekillenecek
Ekonomik, sosyal ve kültürel canlılığın merkezini oluşturan şehirlerdeki hızlı nüfus artışıyla gelen sorunlarla baş etmenin kamu için önemli bir öncelik olduğunun altını çizen Özmen “Toplumsal refahın önünü açan teknolojik gelişmeleri fırsata çevirmenin yolu kamu kurumlarının en ileri teknolojik çözümlerle güçlenmesinden geçiyor. Kamunun akıllı şehirlerle vatandaşlar için daha iyi bir geleceği kurgulaması adına Microsoft CityNext adlı küresel bir girişimi hayata geçirdik. CityNext ile insanların yaşadıkları şehrin bir sonraki adımını hayal etmelerine olanak sağlıyoruz. Microsoft’un kamu kurumlarıyla hayata geçirdiği her proje ve işbirliği, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda ülkemizin bir teknoloji üssüne dönüşmesi ve inovasyon merkezi olması açısından büyük önem taşıyor” dedi.
14 Yaşındaki Arda, Yaşının İki Katı Yazılım Geliştirdi
Açılışta Tamer Özmen’le gerçekleştirilen söyleşi sırasında, Microsoft’un herkese açık yazılım geliştirme okulu Açık Akademi’nin en genç öğrencileri arasında yer alan 14 yaşındaki Arda Özkal da sahneye davet edildi. Açık Akademi’den aldığı eğitimler eşliğinde Windows Phone 8 ve Windows 8.1 için uygulama geliştirdiğini söyleyen Özkal, toplamda 30’a yakın uygulama geliştirdiğini ve bunların yarısının Windows Mağaza’da yayınlandığını anlattı. Açık Akademi’nin yazılım geliştirme konusundaki becerilerinin gelişiminde çok faydası olduğunu söyleyen Özkal, bu işe ilgi duymasındaki en büyük motivasyonun gelirden öte insanların mutluluğunu olduğunu söyleyerek izleyicilerden büyük alkış aldı.
“Önce Mobil, Önce Bulut” Paneli Kamu Bilişim Profesyonellerini Bir Araya Getirdi
Microsoft Bilişim Zirvesi 2014 açılış oturumlarında gerçekleştirilen “Önce Mobil, Önce Bulut” başlıklı panele katılan kamu bilişim profesyonelleri, bulut ve mobile odaklı deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Panele T.C. Kamu Denetçiliği Kurumu Ombudsmanı Tolga Kütük, Anadolu Ajansı Bilgi İşlem Daire Başkanı Yakup Şıvka, Türkiye Diyanet Vakfı Bilgi İşlem Daire Başkanı Mustafa Çekiç, TBMM Web/Mobil Hizmetler Sorumlusu Yiğit Uslu, EGO Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanı İsmail Kesgin ve Keçiören Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Hakan Karaca katıldı.
1.000’in Üzerinde Katılımcı, Onlarca Oturumda Bir Araya Geldi
1.000’den fazla kamu profesyonelinin katıldığı Microsoft Bilişim Zirvesi 2014’te Türkiye’de gerçekleştirilen kamu projeleri katılımcılarla paylaşıldı. Gerçekleştirilen sunumlarda Microsoft’un cihazlara ve servislere odaklı yeni yaklaşımının ürünü olan, Windows 8.1’le donatılmış çok yönlü bilgisayarlar, tabletler ve Windows Phone 8’li cihazların verimliliğe olan katkısı canlı örnekler eşliğinde katılımcılara aktarıldı.
Sunumlarda çeşitlenen cihaz ekosisteminin yönetimini kolaylaştıracak merkezi yönetim senaryoları da ele alındı. Office 365’in sunduğu verimlilik ve her yerden çalışma olanağı, Windows Azure’un sunduğu esnek platform ve altyapı, siber güvenlik çözümleri, SharePoint ve Office ile yeni nesil iş üretkenliği, iş zekası ve büyük veri çözümleri, Microsoft danışmanlık servisleriyle sunulan kurumsal projeler ve Dynamics CRM ile vatandaş ilişkileri yönetimi sunumlarda ele alınan konular arasındaydı.
Microsoft Bilişim Zirvesi 2014’e Adeo, Citrix, Datamarket, EMC, Intel, Limon Hosting, Nebula, Netaş ve Veeam Altın Sponsor, 4S, Asus, Detech, Genesys, İnfoTürk, Nutanix, ODC, Panasonic, PeakUp, Seneka, Veripark ve Sentim Gümüş Sponsor olarak destek verdi.
Etiketler: Microsoft Bilişim Zirvesi 2014 » Tamer Özmen » YazılımBENZER HABERLER
Siber Saldırılarda Sisteme Sızan Kötü Amaçlı Yazılımların Kullanımı Yüzde 168 Arttı