logo

Online Alışverişte En Yoğun Saatler Değişti

Hopi, Türkiye’nin online alışveriş istatistiklerini açıkladı. Hopi’nin istatistiklerine göre 2017 yılında en fazla online alışveriş yapan yaş grubu 26-35 yaş aralığındakiler oldu. Online’da en fazla tercih edilen ürün olan tişört en çok bu yaş grubu tarafından satın alındı. Pantolon ise bu gruptaki kadınların en çok tercih ettiği ürün oldu. İstanbul, 55 yaş üstünün en çok alışveriş yaptığı il olarak dikkat çekti. İl bazında toplam alışveriş oranına göre en fazla alışveriş yapan yaş grubu geçtiğimiz yıl 36-45 yaş arasındaki Ağrılılar olurken bu yıl bu kategorinin lideri 26-35 yaş arasındaki Bitlisliler oldu.

Online Alışveriş Yazdan Kışa Kaydı

Geçtiğimiz yıla göre online alışveriş alışkanlıklarında mevsimsel bazda ciddi değişiklikler yaşandı. 2016’da en çok online alışveriş Haziran ayında gerçekleşirken 2017’de en çok online alışveriş Ocak ayında gerçekleşti. 2017’nin Ocak ayında yapılan işlem adedi 2016’ya göre yaklaşık 2 kat arttı.

Kadınlar Online Alışverişte Önde

Geçtiğimiz yıl kadınlar ve erkekler aynı miktarda online alışveriş yaptı. 2017’de ise kadınların erkeklerden %6 daha fazla alışveriş yapması kadınların online alışverişi sevdiğini gösterdi. Online alışveriş miktarı artan kadınların alışveriş saatlerinde değişiklikler yaşandı. 2016’da kadınlar online alışveriş için en çok 10.00-11.00 saatleri arasını tercih ederken 2017’de en çok tercih edilen saat 22.00 oldu. 46-55 yaş aralığındaki kadınlar ise online alışveriş için sabah saatlerini tercih etmeye devam etti. Erkek ve kadınlarda en çok alışveriş yapan yaş grubu ise 26-35 oldu.

Onlıne’da Ayakkabı Alışverişini Sevdik

Online’da yapılan ayakkabı alışverişleri mağazalarda yapılan (offline) ayakkabı alışverişlerinden %21 daha fazla oldu. Online’da kazak alışverişleri de offline alışverişlere göre %2 daha fazla gerçekleşti. Online’a göre offline’da %2-3 farkla daha fazla satılan ürünler ise tişört, pantolon ve gömlek oldu.

En Çok “Üst Giyim” ve “Uzun Kollu” Aldık

Online alışverişlerde üst giyim alt giyime göre %78 daha fazla satın alındı. Üst giyimdeki kol ve yaka tercihleri de dikkat çekti. Tüm üst giyim alışverişlerinde %40 ile en çok uzun kollu ürünler tercih edilirken, uzun kollu ürünleri %21 ile kısa kollu, %8 ile kolsuz, %2 ile truvakar kollu, %1 ile askılı ürünler takip etti. Yakada %26 ile en çok bisiklet yaka tercih edilirken ardından %11 ile v yaka, %10 ile polo yaka geldi. Paçada ise en çok tercih edilenler dar ve boru paça oldu.

Sabah Tişört Akşam Gömlek

Sabah saatlerinde en çok tişört, pantolon ve bluz alınırken akşam saatlerinde gömlek ve elbise tercih edildi. Kemer, eşarp, kravat gibi ürünleri kapsayan aksesuar alışverişleri gece geç saatlerde yapıldı. Aralarında, tişört, gömlek, pantolon ve etek gibi ürünler bulunan hazır giyim ürünleri ve ayakkabının en çok satıldığı saatler ise aksesuarlar alışverişlerinden daha önce akşam saatlerinde yapıldı.

İzmirliler ve Adanalılar Uyumadı

Sabaha karşı en çok alışveriş yapan iller Adana ve İzmir oldu. Tüm Türkiye istatistiklerine göre en yoğun alışverişin gerçekleştiği akşam geç saatlerde en çok online alışveriş yapan iller Diyarbakır ve Hatay olarak dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl akşam saatlerinde en çok alışveriş yapan il olan Adana, 2017’de yerini Kayseri’ye bıraktı. 2016’da gece yarısından sonra yapılan alışverişlerde şampiyon olan Trabzonlular da bu konumu Adanalılara devretti.

Etiketler: »
Share
1894 Kez Görüntülendi.