logo

QNB Finansbank, 30. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

30. kuruluş yıldönümünde Türkiye’nin geleceğine yönelik sosyal ve kültürel yatırımlarını vurgulamak isteyen QNB Finansbank, “Genç Yetenekler”le el ele verdi. Çağdaş Eğitim Vakfı ile birlikte genç müzisyenlerin dünyanın en iyi müzik okullarında eğitim almalarına destek olan QNB Finansbank, 30. yaşını 6 müzisyenin sahne aldığı “Genç Yetenekler” konseriyle kutladı.

İş, sanat ve cemiyet hayatından çok sayıda davetlinin yer aldığı gecede kurumun geçmiş ve hali hazırdaki Genel Müdürleri Hüsnü Özyeğin, Ömer Aras, Fevzi Bozer, Onur Umut, Sinan Şahinbaş ve Temel Güzeloğlu’na da birer plaket sunuldu.

QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras “30. yılımızı geleceğe, dolayısıyla gençlere yatırım yaparak kutlamak istedik. Çağdaş Eğitim Vakfı’nın etkili çalışmalarıyla gençlerimiz dünyanın en iyi okullarında müzik eğitimlerine devam ediyorlar ve QNB Finansbank olarak onları desteklemekten büyük bir gurur duyuyoruz. Biz de onlar gibi 30 yıl boyunca tutku ve özveriyle çalışarak sektörümüzde pek çok ilke imza attık” dedi.

Geleceğin liderleri/yıldızları için çalışmalıyız

2015 yılında farklı kurumlarla işbirliklerini de içeren Minik Eller Büyük Hayaller platformunu kurduklarını aktaran Aras, bu sürede çocuklara yönelik çok sayıda proje, organizasyon ve aktiviteyi hayata geçirdiklerini söyledi. Aras “İnsan odaklı bir yönetim anlayışıyla çalışan bankamız, geleceğin yaratıcı liderlerinin analitik ve farklı düşünebilen, pozitif yaklaşıma sahip nesiller yetiştirmekten geçtiğine inanıyor. Eğitim, bilim ve sanat alanında çocuklarımızı geliştirmek istiyoruz. Finansçının karakterini oluşturan yenilikçi, yaratıcı, analitik, güvenilir olma özelliklerini, geleceğin yaratıcı liderleri çocuklara aktarmayı arzu ediyoruz. ‘İşimiz rakamlarla değil, insanlarla’ anlayışını Türkiye’nin dört bir yanındaki gönüllü finansçıların desteği ile birleştirerek yeni neslin gelişimini sağlamak ve aralarından yıldızlar çıkarmak gayesindeyiz” dedi.

İlkleri gerçekleştirdik

Geçen 30 yıl içinde pek çok değişimler, krizler gördüklerini ve bunları kurum kültürüyle aştıklarını belirten Aras “26 Ekim 1987’de 4 milyon dolar sermaye ile kurulan bankamız, bugün 3.2 milyar özkaynak büyüklüğüne ulaştı. 13 bin 500 kişiye iş veriyoruz. Ben 4 sicil no ile işe başladım, şu anda ise işe girenlere 55 binli sicil numaraları veriyoruz. Belirttiğim gibi tutku ve özveriyle çalışarak pek çok ilke imza attık. Bankamız, Türkiye’de halka açılan ilk özel sektör bankası olarak sektörüne örnek oldu. 1999 yılında piyasaya sunduğumuz ilk taksitli kredi kartı Galaxy Card 2001 yılında ‘taksit atlat’ kampanyası ve ‘puanlarla mil kazan’ kampanyalarını yaptık ve sektöre çok önemli bir know-how kazandırdık. 2006 yılında 200 milyon dolar tutarındaki sermaye benzeri krediyi alan ilk Türk bankası olduk. 2012 yılında 19 milyon liralık yatırımla Erzurum’da Operasyon ve Çağrı Merkezi’yle Anadolu’ya çağrı merkezi kuran ilk banka olduk. Bu süre zarfında bireysel bankacılık alanında da ilklere imza atmaya devam ettik. Ekim 2012’de tüm hizmetlerini sadece dijital kanallar üzerinden sunan ve Türkiye’nin ilk şubesiz dijital bankası olan Enpara.com‘u kurduk” dedi.

Harvard Üniversitesi’nde dört kez örnek vaka olduk

Ömer Aras, dünyanın en başarılı sayılı üniversitelerinden Harvard Üniversitesi’nde QNB Finansbank’ın başarılarının 30 yıl içince dört kez örnek vaka olarak öğrencilerle paylaşıldığını da aktardı. Aras “Bunlardan ilki 1994 yılında Finansbank’ın kuruluşundan kısa bir süre sonra yurtdışına açılıp şubeleşmesi ve gelişim hikâyesi, 2006 yılında gerçekleşen NBG satın alması, 2016‘da QNB satın alması ve son olarak Türkiye’yi masrafsız dijital bankacılık ile tanıştırdığımız Enpara.com” dedi. Aras, sektöre en fazla üst yönetici yetiştiren banka olmanın yanında bireysel bankacılık bölümünden genel müdür atayan ilk banka olduklarını da sözlerine ekledi.

Etiketler: » » »
Share
4265 Kez Görüntülendi.