logo

Silk Road Museum Hotel Hizmete Açıldı

Tokat’ta bulunan, tarihi İpek Yolu ve Baharat Yolu’nun kesiştiği, 600 yıllık oteli olan Deveciler Hanı tekrardan restore edilerek, dünyanın pek çok ülkesinden gelen misafirler ve yenilenmiş yüzü ile Silk Road Museum Hotel olarak tekrar hizmete açıldı.

Birçok özel davetlinin katıldığı açılışa 15’e yakın büyükelçi, dünyanın farklı ülkelerinden ve yurtiçinden gelen yabancı misafirler, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Milletvekili ve Anayasa Komisyon Başkanı Yusuf Beyazıt, Tokat milletvekilleri Yücel Bulut, Mustafa Arslan, Cüneyt Aldemir, Tokat geçmiş dönem Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Avcılar geçmiş dönem Belediye Başkanı Turan Hançerli, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, Turhal Belediye Başkanı Erdem Ural, Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, Almus Belediye Başkanı Bekir Özer, Vakıflar Bölge Müdürü Sebahattin Erdoğan ile birlikte birçok siyasi parti temsilcileri, bürokratla ve özel sektör temsilcilerinin katılımı ile bir açılış töreni gerçekleşti.

Silk Road Museum Hotel açılış töreninde konuşan Travelshop Turkey Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Silk Road Museum Oteli Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kalender “Yaklaşık 600 yıl önce ecdatlarımız tarafından inşa edilen bu önemli yapıyı yeniden kullanıma açarak başta güzel şehrimiz Tokat olmak üzere tüm turizm camiamıza kavuşturmanın gururu içerisindeyiz. Aile olarak Tokat ile ilgili bir hayalimiz vardı ve bugün bu hayalimizi sizlerle gerçekleştirmenin inanılmaz mutluluğu içerisindeyiz. Bugün açmış olduğumuz otelimizde 27 özel konsept odalarımızla beraber, Tokat Yöresel Mutfağı ve Dünya Mutfağından lezzetler sunan iki ayrı mutfağın yer aldığı, özel çok amaçlı ve BBQ odası, iki ayrı toplantı salonu ve oldukça geniş ve açılır kapanır çatı sistemi ile hizmet vererek Tokat’a katma değer katacaklar. Bu özel konseptle dünyanın en güzel düğünleri, kınalarını, toplantı ve özel günlerin yanı sıra halkın keyifle kahvaltı ve yemek servis alacağı bu otelimiz ile dünyanın en iddialı hizmetini vereceğiz. Bu otelin açılış sürecinde geçen iki yıllık süreçte her zaman destekleriyle yanımızda olan Sayın Tokat Valimize, milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğüne, Tokat’taki kurum ve kuruluşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Ayrıca Kalender, inşaat sürecinde gecesini gündüzüne katan abisi Ayhan Kalender’e, kardeşi Orhan Kalender’e, iki yıl süren bu meşakkatli projenin oluşmasında büyük emeği geçen Seka Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Seda Kavukcuoğlu, Otel Genel Müdürü Çağla Atlı, Şef İsmail Usta’ya gösterdiği üstün ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Tokat 900 adımda 900 yıllık tarihe ulaşabileceğimiz ender, güzide şehirlerimizden bir tanesi ayrıca Tokat ekolojik doğası ile bereketli topraklarından çıkan meyve ve sebzeleriyle, doğa harikası Ballıca Mağarası ve Kaz Gölü ile Dünya’da nam etmiş insanı ve misafirperverliği ile ve saf duyguları ile Anadolu’nun en güzel şehirlerinden birisi olarak turizmde hak ettiği yerlere gelebilmesi adına aile olarak her zaman ellerinden her türlü çalışmayı yapmaktan çekinmeyeceklerini ifade etti.

Kalender, dünyanın birçok ülkesinden ve Tokat’tan gelen 500’e yakın misafirin gösterdiği ilgi ve alakaya teşekkür etti.

Açılışın akşamında ise ünlü Küba’lı sanatçının sahne performansı ile Tokat’a gelen misafirlere unutulmayacak bir gece yaşattı.

Etiketler: »
Share
66 Kez Görüntülendi.