Son Dakika
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2014 yılı sonu verilerine göre Türkiye’nin nüfusu 77 milyona yaklaştı. TÜİK’in diğer bir verisi ise ülkemizdeki internet kullanım oranı 2015 sonu itibariyle yüzde 55,9 olduğunu ortaya koyuyor. Bu nüfus ve kullanım oranları göz önünde bulundurulduğunda e-ticaretin ülkemizdeki durumunun çok da iç açıcı olmadığını söyleyebiliriz.
Nitekim Türkiye’de 14 bin e-ticaret sitesi olduğundan bahsedebiliriz. 77 milyon nüfusa karşılık 12 milyon e-ticaret müşterisinin bulunduğu ortalama sepet tutarı 201 TL seviyesinde.
Bu da e-ticarette gidilecek epey yol olduğunun en açık göstergesi.
Bu bağlamda eğitime önem veren yapısı ve bunu kendisine hedef alan Ticimax her sektörden işletmenin kaliteli bir altyapıya sahip olmaları için önemli yatırımlara imza atarak e-ticaretin yaygınlaşması için destek oluyor.
Ticimax, KOBİ’lere yönelik e-ticaret eğitimlerine başlıyor
Toplam işletme sayısı ve istihdamdaki büyük paylarından dolayı KOBİ’ler ülke ekonomisinde önemli bir role sahip. Bununla birlikte KOBİ’lerin en önemli sorunları arasında finansman ve nitelikli işgücü bulunuyor. KOBİ’lerin e-ticarete girişinde de yaşadıkları bu sorunlardan dolayı, nitelikli işgücü için Ticimax devreye giriyor ve bu firmalara yönelik ücretsiz e-ticaret eğitimlerine başlıyor. Dört hafta olan eğitimler haftanın bir günü ve tüm gün olarak sürecek. Eğitimin başlıca konuları e-ticarette başarı faktörleri, dijital pazarlama, Google adwords,e-posta pazarlama ve ödeme sistemleri olarak belirlendi.
Eğitimlere ilişkin bir değerlendirme yapan Ticimax Genel Müdürü Cenk Çiğdemli “Tüm KOBİ’lerin sadece bir e-ticaret sitesi açmalarını değil, işlerini destekleyerek her birinin büyük başarı hikayeleri yazmalarını hedefliyoruz. Minimum bütçe ile en doğru e-ticaret ve reklam yönetimi nasıl yapılır? İşte, bunu KOBİ’lere anlatacağız“ dedi.
Eğitimler Şubat ayının ilk haftasında Ticimax’ın Ataşehir’deki yeni binasında başlayacak.
Etiketler: Cenk Çiğdemli » Ticimax » TÜİKBENZER HABERLER
Siber Saldırılarda Sisteme Sızan Kötü Amaçlı Yazılımların Kullanımı Yüzde 168 Arttı