Son Dakika
30 Kasım 2016 tarihinde Analytics Center tarafından Zorlu Holding sponsorluğunda Zorlu PSM Sky Lounge’da “smartTalks: Tüketici 4.0” etkinliği düzenlendi. Etkinlik Ozan Can Ak’ın moderatörlüğünde Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Vestel Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ultav, Cosa Kurucu Ortağı Emre Erkin, Mobilus Kurucu Ortağı Özgür Deniz Önür, Beşiktaş JK Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Umut Kutlu ve Vestel Software Grup Müdürü Burak Savak’ın katılımları ile gerçekleşti. Nesnelerin interneti dünyasındaki gelişmelerin tüketiciler perspektifinde gözler önüne serildiği etkinliğe, yeni ve yıkıcı teknolojilere ilgi duyan ve bu konuda çalışma yürüten 150’yi aşkın konuk katıldı.
Türkiye’de yeni gelişen teknolojilere karşı yaklaşımların ele alındığı buluşmada, öncelikle bilişim dünyasının duayenlerinden Cengiz Ultav’ın katkıları ile ülkemizin teknoloji dünyasına adaptasyonu sırasında geçirdiği evrelere değinildi. Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’yla birlikte yüksek teknoloji alanında çalışan girişimcilerin her zaman yanında olduklarını söyleyen Ultav, bu alanda pek çok başarılı girişimci olduğunu vurgularken, bilginin ticarileştirilmesine yönelik farklı alanlardan yenilikçi yetenekte uzman ağları bir araya getirme amacı ile tasarlanan “Kıvılcım Programı” gibi projelerinden bahsetti. Vestel Ventures Yönetim Kurulu Üyesi olan Ultav, katılımcılarla karşılaştıkları başarılı start up projelerini paylaşırken, insanlara yatırım yapmanın binalara yatırım yapmaktan çok daha önemli olduğunu en önemli notu olarak aktardı.
Kombi ve klimanızı cep telefonunuzla yönetebileceğiniz akıllı asistan Cosa, ev, uyku ve dışarıda modları ve haftalık programlama seçenekleri ile evinizin sıcaklığını kolaylıkla yönetmenizi sağlarken %30’a ulaşan tasarruf boyutuyla dikkat çekiyor. Cosa Kurucu Ortağı Emre Erkin ürünleriyle odaklandıkları temel motivasyonlarını, tasarruf ve konfor olarak özetledi. Erkin, Türkiye’deki donanım girişimlerinin yaşadıkları zorluklardan bahsederken, Türkiye’de üretim yapan lider elektronik şirketlerini yanlarında görmek istediklerini söyledi.
Bebek ve bakıcı izleme yardımcısı Invidyo’nun yaratıcısı olan Mobilus şirketinin kurucu ortağı Özgür Deniz Önür ise, amaçlarının çalışan annelere her an bebeklerinin yanında olma fırsatı sağlamak olduğunu iletti. Yüz tanıma teknolojisiyle bebeklerin güldükleri anları fotoğraflayarak anne babalara, onların en mutlu anlarına tanıklık edebilme şansı tanıdıklarını belirten Önür, Invidyo’nun aynı zamanda ev sakinleri dışında bir yüz tespit ettiğinde mobil uygulaması aracılığıyla anında uyarı ilettiğini vurguladı. Invidyo ek olarak bebek odalarının sıcaklık, nem ve hava kalitesininin takip edilebilmesine ve değerler istenmeyen düzeylere çıktığında anında bilgilendirilme yapılmasına olanak sağlıyor.
Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu Vodafone Arena’daki çalışmalarına değinen Beşiktaş JK Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Umut Kutlu, sağladıkları geniş bant bağlantı çözümleriyle statlarda sıklıkla yaşanan internet erişim sorunlarına bir son verdiklerini söyledi. Vodafone Arena mobil uygulamasıyla önümüzdeki dönemde kritik pozisyon tekrarlarını ve golleri farklı açılardan taraftarlara sunmayı planladıklarını belirten Kutlu, yayıncı kuruluşun dahi sahip olmadığı kamera açılarıyla stada gelen taraftarlara çok farklı ve yenilikçi bir futbol izleme deneyimi yaşatmayı hedefleri arasında sıraladı. Türkiye’nin bir çok ilinde yapılan ve yapımı süren modern stadyumların şehir ekonomilerine doğrudan katkı yaptığını vurgulayan Kutlu, Vodafone Arena’yı maç günleri haricinde de hizmet veren bir yaşam merkezi haline getireceklerini belirtti. Yeni teknolojileri ve giyilebilir cihazları, futbolcu performansları, teknik ve taktiksel çalışmalar sırasında sıkça kullandıklarını hatırlatan Kutlu, yıkıcı teknolojilere yapılan yatırımın öneminden ve aldıkları geri dönüşlerden bahsetti.
Nesnelerin interneti odağında akıllı ev ve akıllı şehirler üzerine yaptıkları çalışmalardan örnekler veren Vestel Elektronik Software Grup Müdürü Burak Savak, yakın zaman içerisinde akıllı ev ürünlerinin raflarda yerini alacağını iletti. Vestel ve Zorlu Grubu olarak görüntü sistemlerinden, beyaz eşyaya, akıllı evlerden, telekoma, aydınlatmadan, enerjiye kadar çok geniş bir ürün gamına sahip olduklarını belirten Savak, bu çeşitliliği konsorsiyum ve standart çalışmalarıyla güçlendirerek nesnelerin interneti gündeminde avantaja çevireceklerini vurguladı. Dünya ile rekabet etmemizi sağlayacak Endüstri 4.0 yaklaşımının tedarikçiden başlayarak müşteriye dek uzanan tüm sürecin iyileştirilmesi ve verimli hale gelmesine yol açacağını da söyleyen Savak, 5G ile birlikte planlanacak nesnelerin interneti stratejilerinin çok ciddi paradigma değişikliklerine yol açacak kapasitede olduğuna inanıyor. Savak, Start-up’ların Vestel Ventures tarafında planlanan maddi desteklerin yanı sıra, Vestel fabrikalarında özel hatlar ve üretim öncelikleri sağlayarak da yanlarında olduklarını söylerken, donanım geliştirici girişimlere destek olmanın stratejik öncelikleri arasında olduğunu belirtti.
Etiketler: Analytics Center » Ozan Can Ak » smartTalks: Tüketici 4.0” etkinliği » Zorlu HoldingBENZER HABERLER
Siber Saldırılarda Sisteme Sızan Kötü Amaçlı Yazılımların Kullanımı Yüzde 168 Arttı