Son Dakika
Turkcell T serisi akıllı telefonların en yenisi Turkcell T50, artık “Turbo” hızında. Üç Taşıyıcılı (Triple Carrier) mobil internet teknolojisini destekleyecek şekilde yenilenen cihaz, Turkcell Turbo T50 ismiyle 25 Şubat 2015 tarihinde satışa sunuluyor. Cihaz, dünyanın Üç Taşıyıcılı internet teknolojisini destekleyen ilk ve tek akıllı telefonu olma özelliğine sahip.
6 ay içerisinde 400 bine yakın cihaz satarak 2014’te Türkiye’nin en çok satan akıllı telefonları arasına giren cihaz, Turbo modeli ile artık 3 kat hızlı 3G mobil internet sunuyor. Cihaz kullanıcıları, Turkcell’in 81 ilde sunduğu Üç Taşıyıcılı internet teknolojisinden faydalanarak mobil internet hızlarını üçe katlayabiliyor.
Mevcut en hızlı 3G teknolojisinin dünyada ilk kez Turkcell şebekesinde yer aldığını ifade eden Turkcell Genel Müdür Vekili İlker Kuruöz “Turkcell takımı olarak en yenilikçi teknolojileri müşterilerimize, şirketlerimize ve ülkemize sunmak için çalışıyoruz. Her zaman olduğu gibi bugün de en hızlı mobil internet hızını, Turkcell’in üstün altyapısı ve Turkcell Turbo T50 farkıyla sunmaya başladık. Üstün teknolojik özellikleri uygun fiyata sunan Turkcell Turbo T50 ile mobil internete ulaşmak artık çok daha hızlı” dedi.
Üç Taşıyıcılı internet ne işe yarıyor?
Dünyanın kullanımda olan en hızlı 3G teknolojisi olan Üç Taşıyıcılı mobil internet teknolojisi ile 63,3 Mbps’e varan veri indirme hızı yeteneği Türkiye’nin 81 ilinde Turkcell şebekesine entegre edildi. 2009’da 3G ile başlayan 21 Mbps hızlarını müşterisine deneyimleten Turkcell, 2011 yılında bu hızı ikiye katlayan Çift Taşıyıcı (Dual Carrier) teknolojisi ile Türkiye’yi ilk defa 42 Mbps hızla tanıştırmıştı. Bugün ise Turkcell Üç Taşıyıcılı mobil internet teknolojisi ile mobil internet hızını üçe katlayarak 63,3 Mbps şebekesinde desteklemeye başlayan dünyadaki ilk mobil operatör oldu. Aynı zamanda veri yükleme teknolojisinde de tek taşıyıcıdan çift taşıyıcıya yükseltme yapılarak veri yükleme hızlarında iki kat artış sağlandı ve 11,5 Mbps’a varan hızlara ulaşıldı.
Üç Taşıyıcılı mobil internet teknolojisi, şebekeye herhangi bir taşıyıcıdan erişen bir kullanıcıya diğer taşıyıcılardaki mevcut kaynakları daha verimli kullanma imkânı tanıyor. Böylece web sayfalarının açılış hızı, video dosyalarının veri indirme hızı gibi ölçütlerde önemli oranda iyileşme sağlanıyor. Turkcell şebekesinde Çift Taşıyıcılı internet teknolojisi hizmetini de aynı anda sunmaya devam edecek.
4G teknolojisini de destekliyor
Qualcomm’un üç taşıyıcılı teknolojiyi destekleyen işlemcisini kullanan dünyanın ilk Üç Taşıyıcı destekli telefonu Turkcell Turbo T50, aynı zamanda 150 Mbps’yi bulan geleceğin 4G teknolojisini de destekliyor. Bu donanımıyla cihaz, bilgiye ve eğlenceye her an her yerden turbo internet hızında erişmeyi mümkün kılıyor. 5 inçlik geniş ekranı, 7.8 mm’lik ince tasarımıyla göz dolduran cihaz, 13 MP arka kamerası ile çok kaliteli ve canlı görüntüler elde etmeyi sağlıyor. HD Ses özelliği ile duru ve anlaşılır ses iletimi sağlayan cihazın öne çıkan bir fonksiyonu da gürültü engelleme. Bu özellik sayesinde gürültülü ortamlarda dahi kullanıcıların konuşmalarını karşı tarafa net olarak iletebiliyor.
Dünyanın 3 Taşıyıcılı internet teknolojisini destekleyen ilk akıllı telefonu olan cihaz, 24 ay boyunca tarifeye ek ayda ayda15 TL’den başlayan fiyatı ile turkcell.com.tr’den ve Turkcell İletişim Merkezleri’nden alınabiliyor.
Turkcell Turbo T50 Teknik Özellikler
Ekran: 5” HD (1280×720)
Kamera: 13 MP arka / 2 MP ön (1080p Video kayıt / Yeni ve kolay kamera arayüzü, entegre fotoğraf filtre efektleri, gelişmiş HDR özelliği, Yüz güzelleştirme, gülümseme tanıma, panorama)
Veri Bağlantısı: LTE (150 Mbps) & DC-HSDPA+/ Üç Taşıyıcı (63.3 Mbps) & EDGE
İşlemci: Qualcomm 8926 1.2 GHz Dört Çekirdek
Ses özellikleri: HD Ses, gürültü engelleme, Dolby Digital Plus
İşletim Sistemi: Android 4.4.2 (Kit Kat)
Hafıza: 16 GB Dahili
Batarya: 2300 mAh / Hızlı şarj
Boyutlar: 142.3 X 70.4 X 7.8 mm
Ağırlık: 130.4 gram
Etiketler: Çift Taşıyıcı » İlker Kuruöz » Turbo T50 » turkcell » Üç Taşıyıcılı mobil internet teknolojisiBENZER HABERLER
Siber Saldırılarda Sisteme Sızan Kötü Amaçlı Yazılımların Kullanımı Yüzde 168 Arttı