logo

TÜROB’un Geleneksel Öğlen Yemeği Address İstanbul’da Gerçekleşti

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB)’nin Mayıs ayı Aylık Bilgilendirme Toplantısı ve Geleneksel Öğle Yemeği 29 Mayıs 2024 tarihinde Address İstanbul’da gerçekleşti. Toplantıya TÜROB Başkanı Müberra Eresin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Kamunun ve Turizm Sektörü’nün Başkan ve Temsilcileri, birlik üyeleri ve basın mensupları katıldı.

“60 milyar dolar turizm geliri ve 60 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefliyoruz”

Toplantının açılışında konuşan ve Turizm Sektörü’nün bu yıl da hedeflerine ulaşacağını dile getiren Müberra Eresin “Turizm Sektörümüz, kendisi dışındaki nedenlerle zaman zaman kesintiye uğramış olsa da her zaman olduğu gibi 2024 yılında da yine hedeflerine ulaşarak ülke ekonomisi, istihdamı ve kalkınmasına, cari açığın kapatılmasına güçlü desteğini, katkısını yapmaya devam edecektir. TÜROB olarak çok değerli üyelerimiz ile birlikte her zaman bu bilinç ve sorumlulukla başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız, yerel yönetimlerimiz olmak üzere tüm turizm paydaşlarımızla eşgüdüm ve işbirliği içerisinde ülkemize en iyi şekilde değer katmak için çalışıyoruz, çalışacağız. Bu doğrultuda 2024 yılı sonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığımızla aynı paralelde, 60 milyar dolar turizm geliri ve 60 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmayı temel hedefimiz olarak belirlemiş ve benimsemiş bulunmaktayız” dedi.

Romanya vatandaşlarına vize muafiyeti

Eresin “Ülkelerarası ulaşım çeşitliliği ve avantajlarının sağlanması ve vize süreçlerinin kolaylaştırılması bu hedeflerimize ulaşmada çok önemli unsurlar olarak öne çıkıyor. Nitekim, kısa süre önce Romanya vatandaşlarının ülkemize pasaport yerine kimlik kartları ile seyahat edebilmeleri yönünde yapılan düzenlemeyi de çok olumlu bir adım olarak değerlendiriyor ve uygulamanın Romanya’dan ülkemize olan turizm talebine önemli katkı sağlamasını bekliyoruz” dedi.

“ATM Dubai Fuarı’na katıldık”

Eresin “Geçtiğimiz günlerde, ziyaretçi profilimizi daha da genişletmek amacı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Geliştirme ve Tanıtma Ajansı’nın Türkiye standı ve İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu tarafından alınan ‘İstanbul’ standı içerisinde Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde 6-9 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen ATM Dubai Fuarı’na katıldık. Fuardan son derece olumlu beklentilerle geriye döndük. Ancak fuarda bu beklentilerimizin gerçekleşebilmesinin önünde en önemli sorun olarak bizlere; Türkiye’nin vize rejimi nedeniyle vize uygulamalarındaki aksaklıklar ve bunların çözümü gereği iletildi. Yurda döner dönmez başta Kültür ve Turizm Bakanımız olmak üzere ilgili Bakanlıkları bilgilendirdik, bu potansiyeli kaybetmememiz için çözüm talebinde bulunduk. Büyük memnuniyetle söylemem gerekir ki Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy’un da büyük desteği ile bu konunun çözümü için çalışmalar başladı, umarız yakın zamanda konu çözüme kavuşur. Fuara katılan tüm üyelerimizin toplantı ve iş görüşmelerini rahatlıkla yapabildikleri standlarımız nedeniyle TGA Yönetim Kurulu Başkanı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Nadir Alpaslan ile İTO Başkanımız Sayın Şekib Avdagiç ve TUGEV Başkan Vekili Sayın Bahadır Yaşık’a bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ederim” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin turizm adına yaptığı çalışmalara değinerek ekrem İmamoğlu’na teşekkür eden Eresin “Geçtiğimiz dönemde, şehrimizde turizm adına son derece olumlu çalışmalar yürüttünüz. İstanbul’da kaybolmaya yüz tutmuş birçok tarihi eseri ortaya çıkartarak başarılı restorasyonlarla şehre kazandırdınız, şehrin turizm envanterine değer kattınız. Örneğin Yerebatan Sarnıcı İstanbul’da en fazla ziyaretçi alan müzeler arasına girdi. Tarafınızdan devreye alınan, İstanbul’un dünyaya açılan kapısı “Visit İstanbul” platform ile İstanbul’un hikâyesini en yaratıcı ve en özgün biçimde dünyaya anlatmaya başladık. Şimdi bizler de bu hikayenin bir parçası olmaya başladık. Yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş tarafından geliştirilen Radar İstanbul, İstanbulluların şehirde var olan kültür sanat etkinliklerini keşfedebileceği, harita özelliği ile en yakınındaki etkinlikleri görebileceği sahne sanatlarından müzelere, müzikten spora farklı ilgi alanlarına yönelik güncel etkinlik programı sunuyor olması turizm adına önemli bir adım oldu. Hayata geçirdiğiniz İstanbul Turizm Platformu, başarılı çalışmalarla İstanbul’un turizmini 360 derece harmanlayıp, atılacak adımları tek tek belirliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürlüğü sektörümüzle yakın işbirliği ve eşgüdüm içerisinde şehrin turizmden pay alışını, “İSTANBUL SENİN, TURİZM GELECEĞİN” sloganı ile turizm bilincini geliştirmek için yoğun çaba harcıyor. Sizlerin liderliği ve yönlendirme, talimatıyla, tüm birimlerinizle kurduğumuz sonuç odaklı işbirliği çalışmalarımızın artarak süreceğine inancımız tamdır. Turizme katkı sağlayan projelerinizin gündeme alındığı buluşmalar, çalıştaylar, çalışmalarla ortaya çıkan görüşlerin projelendirilmek üzere aktarımı, bizler için önemli ve değerli. Bunların hepsi son derece vizyoner çalışmalar olup, şahsınızda tüm ekibinize çok teşekkür ederiz” dedi.

Eresin, kentsel dönüşümle ilgili olarak “Bugünkü beraberliğimizde de sürdürülebilir turizm odaklı en önemli beklentilerimiz ve önerilerimizi dile getirmek isteriz. Ne yazık ki; deprem ve olasılığı ülkemizin ve şehrimizin unutulmayacak bir gerçeği. Bu konu ile ilgili olarak; özellikle 20 yıl öncesinde faaliyete geçirilen otel binalarının dönüşümü ile tesislerimizin daha da güvende olabilmesi için, bina maliklerinin hak kaybına uğramayacakları, imar revizyonunun devreye alınmasını ivedilikle rica ediyoruz. 1999 yılından önce yapılan ve halen yürürlükte olan imar planlarının güncel jeolojik-jeoteknik etütlere göre revize edilmesini yine ivedilikle bekliyoruz. Toplanma Alanları, Geçici Barınma Alanları ve 1’inci Derece Tahliye Koridorlarının imar planlarına işlenmesini ve bunlarla ilgili plan değişikliği yapılmasının yasaklanmasını talep ediyoruz” dedi.

2027 Yılı Avrupa Oyunları

Eresin “Sizlerin yürüttüğü başarılı lobi faaliyetleri sonucunda “2027 Yılı Avrupa Oyunları”nın Haziran 2027’de İstanbul’da düzenlenecek olmasından şehrimiz, Türk sporu ve Türk turizmi adına son derece mutluyuz. Bu önemli organizasyonu İstanbul’a kazandırdığınız için sizlere çok teşekkür ederiz. Eminiz ki bu oyunlarda mücadele edecek binlerce sporcu ve ekipleri eşsiz İstanbulumuzdan güzel anılarla ayrılacak. Çeşitli ülkelerden oyunları izlemeye gelen yüzbinler, ülkemiz, şehrimiz, insanımız ile ilgili olumlu duygu, düşüncelerle birer turizm elçimiz olacak. Umut ederiz ki daha önce ifade ettiğiniz üzere, bu oyunlar, İstanbul’un hayali olan olimpiyatlara ev sahipliği yolunda çok önemli bir kilometre taşı olacaktır” dedi.

Taksi sorunu

Eresin “Sizin üzerinde önemle durduğunuz üzere İstanbul’da yaşadığımız ve artık kronik hale gelmiş Taksi sorununa değinmeden konuşmamı tamamlarsam birşeyler eksik kalacaktı. Bu yönde son derece yoğun çabalarınızı yakından biliyor ve sonuna kadar destekliyoruz. Turizmciler olarak gerek misafirlerimizden aldığımız binlerce şikayet gerekse İstanbul’da yaşayan yurttaşlar olarak bizzat yaşadığımız bu sorunun artık Dubai’de, Londra’da, Berlin’de, tüm Avrupa kentlerinde olduğu gibi çözülmesini bekliyor ve bu yönde atılacak her türlü adımda paydaş olarak işbirliğine hazır olduğumuzu özellikle belirtmek istiyoruz” dedi.

Etiketler: »
Share
110 Kez Görüntülendi.