Son Dakika
Genç girişimciler Abdullah Kırmızıyüz ve Battal Özçelik, arkadaşlık ve sosyalleşme platformu olarak geliştirdikleri MutluMektup ile kullanıcılarına mektup göndermenin samimiyetini dijital çağ ile entegre bir şekilde yeniden sunuyor.
Bir arkadaşlık ve sosyalleşme platformu olarak, iletişim aracının “mektuplaşmak” olması bağlamında MutluMektup, dijital çağın sunduğu imkanları kullanarak mektup nostaljisini farklı bir deneyimle yaşatmayı amaçlayan bir internet girişimi. Mektup arkadaşlığı kavramını yeniden hayatımıza dahil etmeyi amaçlayan MutluMektup platformu, kullanıcılarının tanımadıkları insanlara mektup göndermelerine olanak verirken, gelişen teknoloji ile birlikte giderek daha da dijitalleşen hayatlarımıza nostaljik bir hava katmayı hedefliyor.
Herkese ve her şeye çok kolay ulaşabilen dijital çağın insanları için, yeni dijital girişimlerle birlikte bu ‘ulaşabilme’ eylemi daha da kolaylaşıyor. MutluMektup bütün bu iletişimler zincirine bir yenisini ekliyor ve bu iletişimi, bir yanı ile kolaylaştırırken bir yanı ile de daha derinlikli hale getirmeyi hedefliyor. Paylaşılan fotoğrafların altında kısa cümlelerle iletişim kurulan, karakter sınırı ile insanların düşüncelerini olabildiğince kısaltıp aktarmaya çalıştığı bir iletişimler zincirinden bahsederken MutluMektup, “En son ne zaman birini gerçekten dinledin? Ve sen gerçekten dinlendiğini hissettin?” diye soruyor. Bu soruyla birlikte, kişinin kendini anlatmaya fazlasıyla ihtiyaç duyduğu bu çağda, elindeki mecralar ile bunun biraz kısıtlı ve yüzeysel kaldığına vurgu yapıyor ve kelimeleri unuttuğumuzu dile getiriyor. Türkiye’nin başka başka noktalarındaki içtenliği ve derinlikli muhabbetleri arayan insanları buluşturmayı hedefleyen platform, modern dünyanın insanlarına tüm bu koşuşturma içerisinde yüzeysel kalan iletişimleri ve daha da içlerine saklanan anlatma ihtiyaçları için alternatif bir platform sunuyor.
E-Tohum Girişimci Yakın Takip Programı’nda olan proje üzerinden sevdiklerinize ya da tanımadığınız insanlara mektup gönderebildiğiniz gibi resmi yazışmalarınızı da yürütebiliyorsunuz. Platform, size kendinizi diğer MutluMektup kullanıcılarına tanıtma yolunuz olarak “Mektup Alma Talebi” oluşturma seçeneği sunuyor. Böylelikle başka kullanıcıların hikayelerini sizinle paylaşmalarına da olanak tanınıyor. İlerleyen süreçte mektup gönderimini yurt dışı için de aktif hale getirmeyi planlayan MutluMektup, bir sonraki adımda kullanıcılarına hayatları boyunca saklayabilecekleri ürünler sunmayı hedefliyor.
Siteninkurucuları “Şu an bir mektup alsam, ne hissederdim?” sorusuyla başlayan yolculuklarını “Dijital çağ bize pek çok şey sunup hayatımızı kolaylaştırırken bir yandan da içimize kapanmamıza neden oluyor gibi hissediyorduk. “Şu an bir mektup alsam, ne hissederdim?” sorusuyla aslında yolculuğa kendimizden başladık. Sonra bu hissi daha genel ele alarak insanların kendilerini, hayatlarını, mutluluklarını, hüzünlerini hiç tanımadığı insanlara uzun uzun anlatmalarının belki de onlara daha iyi gelebileceğini düşündük. Bu yüzden de içerisinde hangi duyguların anlatılacağını bilmediğimiz bütün bu mektupların başlığının ‘mutlu’ olmasını istedik” şeklinde anlatıyor.
Bilgi için.
Etiketler: Abdullah Kırmızıyüz » Battal Özçelik » MutluMektup“Yeni Bir Sosyalleşme Platformu: Mutlumektup” için 2 Yorum
BENZER HABERLER
‘E-Tohum Girişim Hızlandırma sürecinde olan site’ kısmını, E-Tohum Girişimci Yakın Takip Programı’nda olan proje’ şeklinde düzenlerseniz çok memnun oluruz.
Saygılarımızla,
Ayşe Çelebi
MutluMektup İletişim Danışmanı
Düzeltildi.