Son Dakika
Büyük küçük her ölçekten firmanın hızla dijitalleşen dünyaya ayak uydurması ve rekabet gücünü artırmasının dijital dönüşüm projeleri ile gerçekleşeceğine inanan Zyxel, odağını Anadolu’ya çevirdi. Dokuz pilot il belirleyen firma, 2019 yılında yeni nesil ağ teknolojileri ile verimlik gibi konu başlıklarının irdeleneceği Anadolu’da Dijital Dönüşüm” teması ile bir roadshow düzenleyecek. Zyxel Akademi Programı ile de kanal yapısını güçlendiren Zyxel, 2019 yılında da büyümesini sürdürmeyi planlıyor. Konuyla ilgili olarak Zyxel Channel Head Tuğba Şişik ile bir röportaj gerçekleştirdik.
Zyxel 2019 yılında 30. yılını kutluyor. Bugüne dek global anlamda 700.000’den fazla KOBİ ve işletmenin bağlantı problemlerini çözdük, yaklaşık olarak 100 Milyon son kullanıcıya ulaştık. Ağ teknolojileri alanında lider bir teknoloji şirketi olarak Türkiye ofisimiz ise 2018 itibari ile Avrupa ofisine bağlı olarak faaliyet gösteriyor. Güncel trend ve gelişmeler doğrultusunda Zyxel olarak ürün ve çözüm geliştirecek; bireylerin ve kurumların gerçek potansiyelini çıkartmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Zyxel’in gelirlerinin yaklaşık yüzde 10’u Ar-Ge’ye tahsis edilmekte. Dünya genelinde 600 Ar-Ge çalışanımız bulunmakta. Bu ekibin odağında 2019 yılında akılı Wi-Fi çözümleri ve bulut teknolojileri bulunmakta. Uzun vadede tüm ürünlerimizin yönetimini bulut platformuna taşımayı planlıyoruz.
Zyxel Türkiye Ofisi olarak 2018 yılının son çeyreği bizler için oldukça başarılı geçti. Ekim Kasım Aralık olarak baktığımızda son üç yılın en verimli dönemini yaşadık. Özelikle retail alanında hatırı sayılır bir büyüme kaydettik. Bu başarıyı bu sene iş ortaklarımız nezrinde de yakalamak istiyoruz.
Zyxel olarak distribütör üzerinden Zypartner olarak adlandırdığımız bayiler kanalı ile satış gerçekleştiriyoruz. 2019 yılında özelikle iş ortağı kanalına yatırım yapmayı planladık. Anadoluda’ki bayi sayımızı artırmaya yönelik yeni bir çalışma başlattık.
Ürünler özelinde hedeflerimizi aktarmak gerekirse 2019 yılında özelikle Nebula ürün ailesi ön planda olacak. Nebula ürün ailesi, yeni ürün ve çözümlerle zenginleştirilecek. Mevcut ürünlere ek, yeni özelikler eklenecek. Örneğin IP TV’ye yönelik yeni özellikler, çok yakında bu segmentin yenilikleri arasında yerini alacak. Güvenlik çözümleri, Zyxel’in ağırlık vereceği bir başka alan olacak. Yapay zeka, bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken bir yandan güvenlik tehdidini de beraberinde barındırıyor. Bu sebepten global pazarda güvenlik çözümlerine ilgi tahmin edilenden yüksek olacak. Bu noktada ATP Güvenlik duvarına olan ilginin de artacağını söyleyebiliriz. Bu ürün ile hem büyük ölçekli kurumların hem de özellikle KOBİ’lerin iş akışlarında verimlik ve güvenlik avantajı sunuyoruz.
Öte yandan kablosuz ağlarda yeni nesil 802.11ax teknolojisine sahip Zyxel ürünleri, 2019 ikinci yarısı Türkiye pazarına gelecek. Bu teknoloji ile daha yüksek seviyede hızda internete erişim mümkün olacak. Nisan sonrası ise IP kameralara özel yeni switch’lerimiz piyasada olacak.
Geçtiğimiz yıl açıkladığımız partner programımız da beklentilerimizin üzerinde bir başarıya ulaştı. Partner sayımızı artırdığımız gibi, iş ortaklarımız ile iletişimi daha da kuvvetlendirdik. Geldiğimiz noktada sahada bizler adına faaliyet gösteren yeni nesil ağ teknolojileri uzmanlarının bilgi birikimi ve sunduğu kaliteli hizmet iş hacmimizin artmasına vesile oluyor. Bu yıl özelikle Anadolu’ya yönelik saha çalışmalarımız olacak. Çeşitli illerde Gaziantep, Adana, Bursa, İzmir, Diyarbakır, Trabzon, Konya’da etkinlik organize edeceğiz. Anadolu’nun dijitalleşmesi için Zyxel Türkiye olarak elimizden gelen desteği sunmaya hazırız. Road Show kapsamında Türkiye genelinde 9 pilot il belirledik. Buralardaki tüm aktif ve potansiyel bayiler ile iletişim halinde olacağız. İlk olarak Adana’da bir etkinlik planlıyoruz.
Şubat sonu itibarıyla “Zyxel Akademi” adında yeni bir oluşuma imza atıyor olacağız. Zyxel Akademi Projesi ile iş ortaklarımızın yetkinliğini daha da artırmayı hedefliyoruz. Sahada bizim adımıza faaliyet gösteren bir network uzmanı /mühendisinin bilgi ve uzmanlığını sürekli yeni eğitimlerle pekiştirmesi gerekiyor. Çünkü teknoloji dünyasının dinamik yapısı bunu gerektiriyor. Saha personelimizin ürün portförü ve güncel çözümlerimiz hakkında geniş bilgi birikimine sahip olması ve projelerde doğru teknolojiyi yani ürünleri konumlandırması müşteri memnuniyetini en uç noktaya taşıyor. Böylece doğru projenin konumlandırması ve hayata geçmesi ile Türkiye’nin dijitalleşme sürecine katkı sağlamak istiyoruz. Zyxel Akademi Projesi ile tamamı Türkçe zengin bir içerik oluşturduk. Dijital eğitim portalımızda ürün bilgisinden, sertifika programlarına ve etkili satış tekniklerine kadar birçok konu, farklı başlıklar altında bayilerimizin kullanımına hazır hale getirildi. Stratejik iş ortaklarımızın 7/24 erişim sağlayabileceği bu eğitim portalında, en yeni uzaktan eğitim teknolojilerini kullandık.
Projeye geçtiğimiz yıl, haziran ayında start verdik. Hali hazırdaki yüzlerce ürün ve teknoloji sunumu sadeleştirildi ve daha kolay anlaşılır hale getirildi.
Geldiğimiz noktada Zyxel Akademi çatısı altında 10 farklı eğitim ve sınav içeriği bulunmakta. Ürün bilgisi, teknoloji trendleri ve başarı ile hayata geçirilen projelerin anlatıldığı bu özgün içeriklerden iş ortaklarımız bir sınava tabi tutuluyor olacak. Bahsi geçen sınavlara ise maksimum 3 giriş hakkı tanınıyor. Süreç sonunda başarılı olan partner’lar sertifika almaya hak kazanıyor. Oluşturulan bu yeni model ile tüm partnerlar’ımızdaki BT yöneticilerinin bu eğitimleri almasını zorunlu kıldık. 2019 sonu itibari ile 1000 iş ortağımızın eğitimlerini tamamlamasını amaçlıyoruz.
Projeyi, uzaktan eğitim alanında deneyime sahip ABI şirketi ile gerçekleştirdik. Dinamik ve esnek bir altyapıya sahip olan platform, belirli aralıklarla sürekli güncelleniyor olacak.
Zyxel Türkiye olarak bu yıl eğitim alanında kurumsal sosyal sorumluluk projelerine ağırlık veriyor olacağız. “Türkiye’nin Yeni Nesil Mühendis Kızları Projesi” için çalışmalara başladık. İstanbul’da çeşitli liselerde düzenleyeceğimiz seminerlerle, genç kızları ağ mühendislik alanında eğitim almaya teşvik edeceğiz. Projenin ilerleyen aşamalarında devlet üniversitelerinde elektrik- elektronik, bilgisayar ve endüstri mühendisliği alanında eğitim gören öğrencilere burs ve staj imkânı da sunacağız.
Geçtiğimiz yıl pilot uygulama kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi ve Gedik üniversitesi ile projeye start vermiştik. Bu sene ise ilk olarak Doğa Koleji Acarkent Kampüsü bünyesinde eğitim alan öğrencileri projemize dahil ettik. Onlara bir nevi mentorluk da yapmayı planladık.
İstanbul’daki çeşitli üniversitelere ek olarak fen ve teknoloji liseleri ile de irtibata geçtik ve Türkiye genelinde dönüşüm projemizi başlattık. Çeşitli destek projeleri ile 2023 yılına kadar Türkiye’de bilgi ve iletişim sektöründe 200 bin kadın çalışanın olması amaçlanıyor. Biz de Zyxel Türkiye olarak elimizi taşın altına koymak istedik.
Kız öğrencilerin bilişim teknolojilerine, özellikle ağ mühendisliği alanına yönlendirilmesini ülkemizin geleceği ve iş dünyasında kadın – erkek dengesinin sağlanması açısından oldukça önemli. Şu ana dek daha çok erkeklerin sahiplendiği bir meslek olan ağ mühendisliği; kurumsal şirketlerde ve kamu kurumlarında en saygın meslekler arasında yer alıyor. Ağ mühendisleri, bilgisayar ağının kurulması, işletilmesi, yönetilmesi görevlerini yürütürken, iç ve dış siber saldırılara karşı kurum ağının korunması ile ilgili tedbir ve önlemlerin alınması görevlerini üstleniyorlar. Kurumlar için ağ altyapısının kritik öneme sahip olduğu günümüzde ağ mühendisliği genellikle erkek mesleği olarak algılanıyor. Ancak bilişim teknolojileri alanında çok sayıda kadın yazılım mühendisi görev alırken, kadınların ağ mühendisliği alanını tercih etmemeleri şirketlerdeki kadın – erkek çalışan oranı açısından dengesizlik oluşmasına neden oluyor. Türkiye ekonomisinin daha çok kadının iş hayatına katılması ile atağa geçmesi mümkün. Bu noktada global bir şirket olarak böylesi bir sosyal sorumluluk projesini yürütüyor olmak bizleri ayrıca mutlu ediyor.
Etiketler: Tuğba Şişik » ZyXEL
BENZER HABERLER
Siber Saldırılarda Sisteme Sızan Kötü Amaçlı Yazılımların Kullanımı Yüzde 168 Arttı